Chlorella en Summer Sinking

Chlorella en Summer Sinking

Wat is het beste ? Zinkend voer of drijvend voer ? Ik heb er totaal geen idee van, maar als ik zinkend en drijvend voer gemengd geef, dan gaat 80% van de koi voor het zinkend voer en sommigen nemen het drijvend voer.

Een karper is van nature uit een grondeter, met andere woorden zitten de genen erin om van de grond voer op te nemen en zeker niet aan de wateroppervlakte.

Wij echter zien graag onze koi boven, en daarom geven we drijvend voer zodat we niet alleen de koi kunnen zien, maar ook kunnen spotten. Zoals voorheen reeds opgemerkt zijn koi die in een vijver met veel zweefalgen zwemmen schrikachtiger om het voer te pakken dan in helder water.

Dat koi kunnen zien staat volgens mijn persoonlijke ervaring als een paal boven water. Daardoor zijn ze misschien wat voorzichtiger als hun zicht belemmerd wordt door de groene algen, en neemt het schrikeffect toe.

Ze ritsen de drijvende korrels weg en gaan er vlug mee aan de haal. Dit heb je niet in een heldere vijver want daar is er geen enkele terughoudendheid om voedsel op te nemen en flitsen ze door elkaar. Wat betreft Chlorella hoeft er niet veel meer geschreven te worden, want dit heb ik reeds menigmaal uitgelegd.

Nu zijn er nog een aantal zakken chlorella sinking over en die zet ik vandaag in promotie. Bij de zakken van 10 kg, prijs normaal 151.95 euro krijg je vandaag 5 kg klei gratis (waarde 35 euro). Ik rond dit bedrag af naar 150 euro.

Ofwel koop je 4 zakken van 3 kg voor de prijs van 3 zakken. Dus 3 zakken + 1 zak gratis. Een zak van 3 kg kost 54.95 euro x 3 = 164,95 euro. Ik rond dit af naar 160 euro. ofwel 12 kg voor 160 euro.

Deze aanbieding is geldig zolang de voorraad strekt, en overdreven veel is er niet meer ! Opsturen kan natuurlijk. De verzendingskosten bedragen 8 euro, zowel in BE als in NL.

En niet vergeten, want dat gebeurd tegenwoordig nog wel eens: Algen zijn de basis van de voedselketen in zee- en zoet water. Ze dienen als voedsel voor dierlijk plankton, dat weer dient als voedsel voor vissen. Ze bevatten de hoogste dosis bladgroen in de natuur.

Koi eten graag algen, we zien ze maar al te vaak aan de wanden grazen. Wist u dat koi hun Omega 3 vetzuren uit algen halen? Algen zijn een constante bron van hoogwaardige eiwitten, mineralen en vitamines en bevatten alle door koi benodigde aminozuren.

We stoppen zelfs extra spirulina en chlorella in koivoer. Wat heet: we eten zelf algenpilletjes als supplement op onze voeding! Stop een koi in een algenrijke vijver en haal hem er een half jaar later weer uit: zijn schubben glimmen als een pas gepoetste auto en zijn kleuren zijn zo diep als de verf van Chagal.

IN HET ZONNETJE

Vandaag zet ik ook een koi in het zonnetje dat aandacht nodig heeft, want deze kohaku vind ik toch van een bijzonder goede kwaliteit.

Het is een man van Dainichi, en blijft heel positief evolueren. Vooral dit jaar maakt hij een hele positieve ontwikkeling door en ik vraag me af hoe hij verder zal evolueren als hij zijn verdiende vijver krijgt.

Wat bedoel ik met verdiende vijver ? Een vijver waar er rust en regelmaat heerst en niet een vijver zoals bij mij die weliswaar niet dikwijls gestoord wordt, maar toch geen ideale vijver is voor zijn verdere ontwikkeling.

De koi zit reeds 2 jaar bij mij en is er dus zeker niet op achteruitgegaan. Hij is 3 jaar en om en bij de 50 cm. Te klein voor het grote werk, maar eens in een goede omgeving is het volgens mij een kohaku die in staat is om naar de 65-70 cm door te groeien.

Ik laat me leiden door het feit dat de body bijzonder stevig is, sigaarvormig en geflankeerd met een fonkelwitte huid en vooral een beni dat je zeker kan bekoren. Bovendien is deze kohaku volledig shimi vrij, een niet te verwaarlozen voordeel. Hij werd aangekocht op de veiling van Dainichi.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137