Eindelijk een thuis gevonden

Eindelijk een thuis gevonden

Het gebeurd soms dat ik bijzonder blij wordt als er een thuis gevonden wordt voor koi die eigenlijk al veel te lang hier rondzwemmen.

Vraag me niet naar de redenen, want die kan ik niet geven. Het verkopen van koi zou trouwens te makkelijk zijn als alles vooraf kon bepaald worden. Zo gaat het helaas niet.

Maar gisteren was ik gewoon verheugd om 3 goede koi naar een thuis te loodsen, waarvan ik weet dat het alleen maar goed is om daar te mogen vertoeven.

Het was trouwens kohaku dag. De meeste van mijn showa zijn verkocht, en het grote aandeel is nu kohaku.

Daar is niets mis mee, want zeg nu zelf, een bowl of zelfs een vijver met alleen kohaku kan enorm mooi zijn, tenminste zo zie ik het.

Eerst en vooral de kleppers die over zijn uit vijver 4. Een bowl vol rood en wit. Eenvoud siert zou ik zeggen, en ja, het spreekwoord alles begint en eindigt met kohaku spookt rond in mijn gedachten.

Nu zie je hier wel een bowl met kohaku van 60-70 cm, en dat is vrij impressionant. Beide zware sakai koi evolueren positief, en de overige matsue kohaku zijn ook de moeite om te bekijken.

Ik heb dit jaar gespeculeerd op Matsue koi, en wat ik voorlopig zie kan me best bekoren. Ik heb trouwens een partij prijzige Matsue koi aangeschaft en ik ben benieuwd wat dit gaat worden. Ik hoop dat ze me aardig gaan verrassen.

Van rood naar geel en éénkleurig is maar een kleine stap. Beide jaarlingen van Momotaro waren respectievelijk 48 en 45 cm. De grotere karashigoi van Marudo zijn allen boven de 60 op één na, en de grootste was 67 cm.

Het zijn koi die de boel opvrolijken en een speels gevoel in de vijver teweegbrengen. Ik spreek hier niet over kwaliteit, want het zijn gewoon degelijke vijvervissen, niet meer, niet minder.

Het punt van de dag ging echter over dit drietal. Een hi utsuri van Shinoda en 2 kohaku van Takigawa. Zij hebben het geluk naar een fijn thuis te gaan, en wat mij zo gelukkig maakt is dat ik eindelijk een goed thuis heb gevonden voor deze vakantiegangers.

Ik heb lang voor dit 3-tal gezorgd, en gelukkig heb ik nog een vergelijkingspunt omdat ik de filmpjes nog heb van aankoop. Dit is het neuzeke, en dit dit is de andere. Vertel me nu niet dat deze bij mij niet goed geëvolueerd zijn, want ze zien er beide nog meer dan goed uit.

En daarna was het de beurt aan de groeivijver. Reeds een aantal weken is deze vijver algenrijk en verwarmd naar 25°. Je ziet de koi slechts sporadisch als ze bovenkomen, en het werd toch stilaan tijd om ze eens te controleren.

Het gevoel zat goed, en dat werd ook bevestigd. Na afstrijkjes genomen te hebben werden ze in orde verklaard. Maar nu we toch bezig waren wou ik ook enkele koi nakijken of de evolutie gunstig was.

Als eerste de kohaku van Sakai. Een interessante sanke waar het sumi, ondanks de hoge temperatuur zich goed begint te vestigen op de witte zones, het verheerlijkte tsubi sumi zoals het genoemd wordt.

Zwaar en groot zal deze sanke niet worden denk ik, maar sierlijk en gratieus is een andere omschrijving die ze zeker zal waarmaken. Puntje van aandacht was een beschadigd schubje dat ondertussen zo goed als zeker op weg is om volledig in te klaren. Interessante sanke voor de verdere ontwikkeling.

Een monster wordt deze kohaku. Zie die kop, zie dit lijf, wat een buffel wordt deze kohaku die ik aankocht in april 2017.

Met haar 65 cm zie ik deze einde jaar boven de 70 cm uitkomen en het zijn deze body’s die je nodig hebt met deze beenderstructuur om de vleesmassa te kunnen ondersteunen.

Het mindere aan deze kohaku is het niet populaire patroon, maar dat kan me niet echt storen. De huidkwaliteit en de totaaluitstraling maakt alles goed. Voor mij een aangename kohaku die ik op prijs kan stellen.

Tenslotte wilde ik ook enkele van de tosai nakijken en toeval of niet, maar de 2 die we in het ondoorzichtige water konden bowlen, waren de 2 die al verkocht waren.

Ik kon de kleinere kohaku van Matsue niet goed beoordelen qua groei, en daarom was het fijn om ze even in de bowl te zien.

Hun groei was aannemelijk, namelijk van een 37-38 cm naar een verdienstelijke 43 cm op een 5-tal weken, maar het was vooral hun body waar ze aan het werken waren.

Ik heb niet de pretentie om te denken dat ik ze kan opkweken zoals in Japan, maar mijn doelstelling is een 50-55 cm na hun opgroeiperiode. Niet voor allemaal maar toch de meesten.

Als ik nu terugtel naar ongeveer een centimeter per week, en ik reken uit dat er nog een 15-tal weken te gaan zijn, zou ik uit moeten komen op 55-60 cm, maar ik ben bang dat dit niet zal gebeuren. Het zou wel een mooie prestatie zijn, en we gaan het opvolgen.

Vooral de teri, de glans en het perfecte beni kunnen me telkens ontzetten bekoren, en ondanks het feit dat mijn erwtensoep niet goed is voor de verkoop, kan ik alleen maar genieten op deze manier van koi laten ontwikkelen.

De meeste koi die in deze vijver zwemmen staan niet meer op de website. Enkel de verkochte koi heb ik laten staan. We zullen in oktober opnieuw gaan evalueren en zien wat we in elkaar gebrouwen hebben.

En last but not least vond een dijk van een kohaku nog zijn weg naar één van mijn dankbaarste klanten. Er was een kleine discussie toen ik de koi met bepaalde kortingspercentages aanbood, maar dat werd gladgestreken.

Daarom dat ik graag de mensen wil verwittigen dat je moet reageren als de aanbiedingen van kracht zijn, want je kan daarna hier niet meer op terugvallen. Dit zijn aanbiedingen die ik impulsief doe, en dan moet je er van profiteren, want soms krijg ik er spijt van als ik deze acties doe.

Nog even melden dat ik vandaag geopend ben van 10.00 tot 12.00 uur.

SPECIALE AANBIEDING

Ik ben altijd bereid om klanten te helpen indien ze een koi privé wensen te verkopen. Soms lukt deze bemiddeling vlot, soms niet, maar het is gewoonlijk een aanbod dat dikwijls succes heeft. Hopelijk ook voor deze 2 koi.

Wie houdt er niet van een ginrin soragoi met behoorlijk mooie gin. 2 jaar en ongeveer 50 cm. Kweker is Hirasawa en de prijs is in overleg, maar als je mij contacteert breng ik je in contact met de verkoper.

Een shiro utsuri, met een zeer goede huidkwaliteit uit de stal van Omosako. Ook rond de 50 cm en 3 jaar. De vraagprijs hiervoor is 250 euro. Zoals je weet zijn shiro soms echte toverballetjes, en stel je voor dat deze shiro met deze huidkwaliteit plots een patroon gaat ontwikkelen waar je van achterover slaat....

Wees gerust, ik neem geen commissieloon op deze koi en je kan de verkoop zelf rondmaken met de verkoper. De koi zwemmen uiteraard niet bij mij, maar ik ken mijn pappenheimers en deze koi zijn gezond en in orde anders zou ik ze niet aanbieden.

Vind je dit verslag mooi om te lezen, klik op emoticon 1, vind je het niet mooi, klik op 2. Vind je het waardeloos, klik op het bozemannetje....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240