Clay 86 contra Refresh

Clay 86 contra Refresh

Refresh was de ultieme klei vroeger waar nog altijd veel naar gevraagd wordt, maar zo goed als niet te verkrijgen is in onze landen. Het werd aanzien als een onmisbaar onderdeel aan mineralen voor de opgroei van je koi. Daar is nu een tegenhanger voor ontwikkeld, namelijk Clay 86.

Van de week kreeg ik een pakketje aan waarvan ik niet op de hoogte was. Dit pakket bevatte een staal van deze klei die momenteel al een tijdje op de markt wordt gebracht. Het is dan toch noodzakelijk dat ik de belangrijkheid van klei ga onderstrepen.

Klei en de Kwaliteit van Koiwater.

De vraag die we ons moeten stellen is deze: lijkt ons water op dat van een mudpond? In veruit de meeste gevallen zal het antwoord zijn: nee, in de verste verte niet. Vind u het dan raar dat koi, die prachtig volgroeien in mudponds, soms wegkwijnen in water dat in principe misschien best wel in orde is, maar een aantal essentiele componenten mist om uw vissen op niveau te houden of zelfs nog te verbeteren.

Koi houden is “een mooie hobby“ of moet ik zeggen “passie“ omdat er zo vele facetten aan vastkleven. Een van die facetten is mooie koi mooi te houden of verder te ontwikkelen. Lukt u dat met gewoon kraanwater of het water uit uw bron?

Ik heb het gehad met dure koi die na een aantal jaren geen schim meer waren van de Miss World edities die ze eerst waren. Waar ligt dan aan? Het magische woord is klei.

Sinds een paar jaar klei ik regelmatig mijn vijver. Daarbij bevind ik me in goed gezelschap. Sakai Hiroshima bijvoorbeeld, kleit elke week zijn bassins. Dat doet ie niet voor niets. De toevoeging van klei aan koi vijvers is een bewezen voordeel. Veel koi hobbyisten gebruiken klei met veel succes. De koi worden mooier, de kleuren glimmen in het water, het postuur is indrukwekkend. Wat doet die klei?

Kwaliteiten

Klei heeft unieke kwaliteiten: droog is het zo hard als steen en kan je er letterlijk huizen mee bouwen. Nat is het een kleffe substantie, waarmee je potten kan vormen en bakken of het gezicht van je vrouw een schoonheidsmasker geven! In het water opgelost is het een fijne, troebele substantie en lijkt het wel gel als het water heeft opgezogen.

Klei heeft een grote diversiteit in geneeskrachtige en therapeutische werkingen. Het staat bol van de minerale zouten, enzymen en sporenelementen en heeft een enorm absorberend vermogen. De fijne, microscopisch kleine kleideeltjes zijn overwegend negatief geladen en de ionenuitwisseling zorgt ervoor dat de klei een opslagplaats wordt voor allerlei onzuiverheden in het water, zoals metalen, allerlei organische stoffen, gifstoffen en zelfs ammonium.

Klei trekt dus vuil- en gif deeltjes aan en absorbeert het; klei is een waterzuiveraar van de eerste orde! Na toevoeging van de klei is het water binnen 12 uur zuiver.

Klei doet nog meer: het verrijkt het water met mineralen, met name calcium. Die waterverrijking met klei is nodig, omdat vijverwater langzaam uitgeput raakt door allerlei organismen, variërend van bacteriën tot aan uw vissen. Die mineralen, sporenelementen en enzymen zitten vaak niet of onvoldoende in kraanwater, maar de koi heeft ze wel nodig! Niet voor niets worden sommige koi voeders verrijkt met klei in zijn puurste vorm.

Mineralen zijn de bouwstenen van het lichaam. Ze handhaven samen met de vitaminen de weerstand tegen ziekten en stimuleren het immuunsysteem. Enzymen hebben een belangrijk aandeel in de spijsvertering en het bestrijden van virusaanvallen, tumoren en ontstekingen. Sporenelementen helpen bij het voorkomen van inwendige beschadigingen door de enzymprocessen op gang te brengen.

Montemorillonite klei

De klei die voor onze koi vijvers benut wordt, is Montemorillonite klei, genoemd naar de locatie waar ze gedolven is: Montmorillon, Frankrijk. Deze kleisoort bevat een uitgekiende balans van mineralen in hun natuurlijke, colloïdale vorm. Het is van belang dat de zuiverste vorm (80 - 90% zuiverheid) gebruikt wordt. Wekelijkse toevoeging aan het vijverwater zorgt ervoor dat uw vijver op dat onderdeel een beetje het karakter krijgt van een mudpond. En samen met dat karakter gezonde koi, fluweelzachte kleuren en een ondersteuning tot goede groei.

Wij streven ernaar de vissen in de vijver te verbeteren. Dat is geen gemakkelijke opgave. Het heeft alles te maken met waterverbetering. Garanties zijn er niet en het is niet alleen een kwestie van klei. Maar sinds ik klei ben gaan gebruiken (de beste klei is Refresh) hebben we het gevoel weer een stapje in de goede richting gezet te hebben in “the never ending story of koi-keeping”. Als ik naar mijn vissen kijk en ik zie het aristocratische uiterlijk, het zachte, flexibele hi, en het strakke shiroji dat de vissen kenmerkt, weet ik dat er weer een stukje op de goede plaats gelegd is in deze complexe puzzel.

De belangrijkheid van klei wil ik even ondersteunen met een groepsactie, en dat wel op de volgende manier. Ik presenteer een emmer van 7,5 kg en één van 17.5 kg Clay 86 en bied die als volgt aan:

Clay86 - 7,5 kg: 99 euro per emmer
Clay86 - 17,5 kg: 219 euro per emmer.

Verzendingskosten: 10 euro/pakket - max. 20 kg

Wens je gebruik te maken van deze aanbieding, contacteer me dan via mail, messenger of whatsapp. We zullen je bestelling opvolgen en verder afwerken. Ik zal de bestellingen bundelen en in de loop van de volgende week verder afwerken en de producten opsturen. Maak gebruik van deze verstandige aanbieding.

Voordelen van Clay 86:

  • Stimuleert een gezonde spijsvertering
  • Verrijkt het water met essentiële mineralen
  • Bevordert de opname van spoorelementen
  • Verhoogt de glans en kwaliteit van de huid
  • Intensiveert de kleur van de huid
  • Verbetert de kwaliteit van het water

Clay 86 is ultrafijn gemalen (kleiner dan 50 micron), wat zorgt voor een optimale oplossing en verdeling in het water zonder residu. Dankzij deze uiterst fijne maling wordt Clay 86 niet uitgefilterd door trommelfilters. Onmiddellijk na toevoeging bindt het toxines, zware metalen en andere onzuiverheden die effectief uit het water worden verwijderd.

Het gebruik van Clay 86 gaat verder dan alleen het verbeteren van de waterhelderheid; het speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de vissen. Dit bevordert een gezonde omgeving voor uw vissen, resulterend in levendigere kleuren en verhoogde activiteit. De natuurlijke mineralen in Clay 86 voorzien het ecosysteem van noodzakelijke voedingsstoffen.

Instructies voor optimaal gebruik:

Los wekelijks 10 tot 20 gram op per 1000 liter vijverwater
Meng eerst met een beperkte hoeveelheid water in een emmer, verspreid dan gelijkmatig langs de randen van de vijver
Het water wordt eerst troebel maar is binnen 24 uur weer helder, afhankelijk van de filtratie en hoeveelheid organisch materiaal in de vijver
Clay 86 kan direct aan voer toegevoegd worden ( 1 – 5%), om de spijsvertering en voedingsopname te verbeteren.

Samenstelling:

SiO₂: 54.78%
Al₂O₃: 18.52%
Fe₂O₃: 7.35%
CaO: 2.41%
MgO: 3.35%
K₂O: 1.18%
Na₂O: 0.79%
P₂O₅: 0.09%
TiO₂: 0.48%
LOI: 10.37%

Typische Mineralogie:

Montmorilloniet: 86%
Kwarts: 6%
Calciet: 1%
Mica: 6%
Plagioklaas: 1%

 

8
6
18
9
9
8
8
14

Meer afbeeldingen

Clay 86 contra Refresh: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml