Wie Durft de Uitdaging Aan?

Wie Durft de Uitdaging Aan?

Afgelopen november bevonden we ons in het noorden van Japan, een regio die mij bijzonder fascineert vanwege de uitstekende kwaliteit van éénkleurige koi en de indrukwekkende showa. In het zuiden is het namelijk bijzonder lastig om goede showa te vinden, waardoor het noorden extra aantrekkelijk is voor koi-liefhebbers.

Tijdens onze reis kwamen we uit bij Odakan, een bekende handelaar die we vaak vergelijken met de topdealer Narita. Wat Odakan extra bijzonder maakt, is dat ze ook hun eigen showa kweken, gebruikmakend van Dainichi ouderdieren. Dit resulteert in prachtige exemplaren die het waard zijn om te bewonderen.

showa van odakanBij Odakan kochten we twee showa's. De eerste was een klassieke showa die al meerdere keren aan shows heeft deelgenomen dit jaar. Echter, wil ik vooral deze maruten showa in het zonnetje zetten.

Deze showa bezit een buitengewoon mooie huid en heeft een uitstekende bouw. Hoewel het geen koi is die zomaar de 80 cm zal bereiken, biedt deze vis veel potentieel.

In een recent filmpje is te zien hoe het sumi zich prachtig ontwikkelt aan de rechterkant, vanuit de kieuwen omhoog. Het menware op het hoofd begint ook langzaam te verschijnen, en bij de rugvin komen de sumiplaten al duidelijk naar voren.

Het beni, de rode kleur, wordt steeds sterker en zal met de jaren nog mooier worden. De kern van de schubben geeft dit al mooi aan, met een intensiteit die ik erg waardeer.

Deze showa biedt een prachtige uitdaging en ik kan me voorstellen hoe indrukwekkend hij over een paar jaar zal zijn: een schitterend menware over het hoofd, ingevuld sumi en een prachtige rode kleur die het geheel compleet maakt.

De prijs momenteel is zeker een haalbare prijs voor echte  koiliefhebbers, namelijk 2950 euro. Bekijk nog even de kwalitatieve filmpjes van deze toch wel innemende showa, een type showa waar ik zelf heel blij van wordt.

Filmpje bij aankoop van deze showa.

Actueel filmpje van de showa

Voor degene die de uitdaging aandurft, geef ik er een zak Saki Hikari Balance van 15 kg bij.

Durf jij het aan?

***********************************

Voor diegenen die Odakan niet  kennen, hier vind je wat algemene info over Odakan:

 • Ervaring en Expertise:
  Odakan heeft jarenlange ervaring in het kweken van koi en biedt een breed scala aan variëteiten, waaronder enkele van de meest gewilde types zoals Kohaku, Sanke, en Showa.

 • Selectie en Kwaliteit:
  De koi van Odakan staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. Ze besteden veel zorg en aandacht aan de selectie en het kweken van hun vissen, wat resulteert in koi met prachtige kleuren en patronen.

 • Internationale Reputatie:
  Dankzij hun focus op kwaliteit en klantenservice heeft Odakan een sterke internationale reputatie opgebouwd. Ze exporteren hun koi naar vele landen en nemen deel aan internationale koi-shows waar ze vaak prijzen winnen.

 • Faciliteiten:
  Odakan beschikt over moderne faciliteiten die speciaal zijn ontworpen voor het kweken van koi. Dit omvat ruime vijvers, geavanceerde filtratiesystemen en strikte gezondheidscontroles om ervoor te zorgen dat hun koi in optimale conditie verkeren.

 • Educatie en Ondersteuning:
  Naast de verkoop van koi biedt Odakan ook educatieve ondersteuning aan hun klanten. Dit kan variëren van advies over vijveronderhoud tot specifieke tips voor het verzorgen en grootbrengen van koi.

Odakan wordt vaak beschouwd als een betrouwbare en prestigieuze bron voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige koi. Zijn toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid heeft hem tot een van de topdealers in de koi-industrie gemaakt.

Zelf zag ik Odakan natuurlijk altijd verschijnen op de veilingen waar ik zelf aanwezig was in het verleden, vooral bij Momotaro en Sakai FF waar hij altijd de kat uit de boom keek.  Dit is een welbekende foto die ik altijd gebruikte om veilingen aan te kondigen.

odakan

Openingsuren Interkoi Ameide:
vandaag vrijdag 21-06 van 15.00 uur tot 20.00
morgen zaterdag 22-06 van 12.00-16.00 uur

Openingsuren Interkoi Arendonk
zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur
zondag van 10.00 tot 12.00 uur

 

5
6
10
13
8
3
6
4

Meer afbeeldingen

Wie Durft de Uitdaging Aan?: afbeelding 1
Wie Durft de Uitdaging Aan?: afbeelding 2
Wie Durft de Uitdaging Aan?: afbeelding 3
Wie Durft de Uitdaging Aan?: afbeelding 4
Wie Durft de Uitdaging Aan?: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml