De binnenvijvers zijn leeg

De binnenvijvers zijn leeg

We beginnen stilaan aan de laatste fase.Gisteren werden alle 50 koi opgehaald die in de binnenvijvers zaten. Ik heb ze bewust niet gefilmd of gefotografeerd want deze komen binnen enkele weken of maanden weer te voorschijn.

Het is even zware arbeid maar gelukkig waren Dirk en Theo present om een handje toe ste steken. Ik had grote boxen klaargezet zodat er redelijk wat koi per doos konden verpakt worden. Ik had 10 grote dozen klaar gezet, en dat klopte bijna. 9 Stuks waren voldoende.

Zo gauw ik licht op groen krijg zullen deze online komen. Het zal de koiliefhebbers wel niet interessern maar wel werden er weer een aantal Tamasaba uitgekozen en verkocht. Het is en blijft een leuke bezigheid waar ik ten volle van kan genieten. Vooral in een aquarium vind ik ze machtig om te zien. 

Ik had er een 30-tal in een bowl gezet, en we hadden afgesproken dat we ieder om de beurt een tamasaba zouden kiezen. Dit is dan uiteindelijk het resultaat geworden.Vooral kinderen vinden dit geweldig.

De 2 showa van Dainichi mogen er zijn hoor. Het waren zeker niet de goedkoopste, maar dat kan je er wel aan zien. Vooral de echte kindai spreekt mij aan. Super goede body, verfijnde huidkwaliteit, ja zo zie ik ze graag.

Voor de nieuwkomers een kleine omschrijving wat een kindai showa eigenlijk is: Een Kindai Showa is een prachtige en opvallende variëteit van de Koi, gekenmerkt door een modern kleurenpatroon met een nadruk op het sneeuwwitte shiroji, helder rood, en minder dominant zwart.

Het is een evolutie van de klassieke Showa, aangepast voor liefhebbers van een lichtere en meer hedendaagse uitstraling. Ik dacht dat een kindai over 50% shiroji moet beschikken tegenover het sumi, maar weet niet of dit een standaard vereiste is. Ze verlieten echter gisteren het huis richting Duitsland.

Op hetzelfde ogenblik dat de meeste koi en klanten vertrokken, kwam Rik aangereden. Hij was nog op zoek naar een mooie sanke of kohaku en had in principe de website al doorlopen om de overgebleven koi nog even te bekijken.

De sanke was gewoon niet goed genoeg en dat klopte helaas. Tja, het is niet allemaal goud wat blinkt. De kohaku daarentegen was toch moeilijk kiezen, want hij had zijn focus gezet op één kohaku in het bijzonder.

Voor mij maakt het in principe weinig uit welke kohaku men kiest, maar om de verschillen in kwaliteit duidelijk te maken, had ik er toch een paar in de bowl gezet om ze even te bespreken. De opvallende ginrin wou hij ook even zien, dus die hebben we bij in de bowl gezet.

Uiteindelijk bleef Rik bij zijn eerste keuze en kohaku 2306005 werd zijn eigendom. Bovendien wist hij nog gebruik te maken van het voorgaande aanbod om bij iedere verkoop boven een bepaald bedrag een zak voer van probites gratis mee naar huis te nemen. Wij noemen dit een goede deal.

Ik word wel overstelpt met cadeau's de laatste tijd. Rik had ook een fles wijn voor me bij, waar ik altijd dankbaar voor ben. Ze weten dat het stilaan een afscheid wordt, maar ik zal op de achtergrond vermoedelijk wel mee blijven strijden.

Dit wat betreft Interkoi Arendonk. Dan nog een woordje over Intakoi Fuit. We horen er weinig over, maar een Franse klant vroeg me om een video te laten maken van een sanke in het bezit van Wiechert, met name sanke 2305007.van Sakai Co.

Als je de link naar de sanke bekijkt, zie je de ontwikkeling van het sumi na een jaar. De foto werd genomen als tosai, ondertussen is ze nisai en zie je het lakzwarte sumi verschijnen. Rik was nog op zoek naar een Sanke,dus dit is zeker een aanrader.

Ik herkende deze sanke onmiddellijk en ik kon deze sanke toch best appreciëren. Ze is nu 48 cm, en voor het prijskaartjje dat er aanhangt zou ik eigenlijk niet te lang wachten om deze aan te kopen. Prijs kwaliteit weegt zeker in het voordeel van de koper;

Zo dat was het nieuws eventjes voor vandaag. Ik wil nog even zeggen dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur en daarna ga ik fietsen en kibbelingen eten met de vrouw. Dinsdag ga  ik alle koi die buiten zetten fotograferen en filmen samen met Polleke. Daarna gaan ze naar de binnenvijvers. En woensdag treed de laatste fase in werking, het afbreken van de buitenvijvers.

 

3
4
11
7
7
4
10
5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml