column van de vrouw van een koi gek. Pimp je prieel

Column van de vrouw van een koi gek. Pimp je prieel

Pap, kom maar van het dak af, hij is klaar!

PFFFF het prieel is af!

Nou, en dat is me een mijlpaal zeg! Het begon vorig jaar. We kochten een tweedehands prieel via marktplaats. Super mooi, maar niet naast de deur. Dus mijn broer geregeld met auto inclusief trekhaak, en een karretje. Ja een karreTJE. Het al inmiddels afgebroken prieel bleek wat te zwaar voor het kleine karretje ( ongeveer 1500 kg).

Maar goed, grote auto dus daar konden ook nog wel wat onderdelen in, en rustig rijdend op de snelweg weer richting Veenendaal.

Na veel gesjouw en gepuf belandde het prieel op 2 pallets en onder een zeil, en moest wachten op andere klussen.

Voorjaar 2008 kreeg hij weer wat daglicht te zien.

Bij de afbraak bij de vorige eigenaren waren de singles doorgesneden van de dakdelen om hem enigszins vervoerbaar te maken.... Waterdicht was hij dus al niet meer. en tja....groen van kleur en wit uitgeslagen...bij de japanse tuin,...dan maar meteen zwart met rood... Als we toch bezig zijn....

Tja, en wel mooi om alvast te verven voordat hij op zijn plek staat en wel zo handig...

Afijn, een pak schuurpapier en 3 blikken metaal verf, hulp van schoonvader, schoonmoeder en tante en heeeeeeeeel wat uren verder was al het metaal zwart. Wouw wat mooi!

Met hulp van mijn broer en mijn vader werd het zwarte geraamte op de plaats van bestemming gezet. Wij hoeven niet naar de sportschool, gewichtheffen kan hier gratis. Wat was dat zwaar zeg!

Toen de dakdelen. De houten onderkant werd roodgeverfd en met heeeeel veel hulp van mijn vader en heeeeeel wat uren verder werden de groene singles vervangen door rode. Pap had het vaker gedaan!

Veel gepuzzel, geknip en nagels slaan verder was het dak waterdicht.

Maar ja, de prachtige vlonder (onder het prieel) van stevig waxed-wood (hout), bevat 3 luiken om bij de filters te kunnen. Helaas kreeg ik ze na wat vochtig weer niet meer open. Dus toen de dompelpomp in de put bleef brommen.... je raad het al kon ik er niet bij. Heel handig. Maar goed, afgelopen weekend zijn de luiken bijgezaagd, geschaafd en weer geverfd dus het prieel staat en is helemaal af!

Iedereen en zeker dus mijn vader ontzettend bedankt voor alle hulp!

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml