Complete bouwwerken

Complete bouwwerken

Nu we het in deze tijd toch over overkappingen hebben, is het misschien interessant om enkele ontwerpen te bekijken.

Het is toch wachten tot de nieuwe koi binnenkomen, dus tijd om enkele bouwwerken te bewonderen, en zeg nu zelf, die van Bart mag er wezen.

Volgens mij is hier toch een dagtaak mee gemoeid, aan de constructie te zien. Wel sympathiek is dat je alle vakken afzonderlijk kan openen en sluiten, zodat je makkelijk de vissen nog daglicht kunt geven bij dagen zoals nu.

Op de detailfoto's is te zien dat iedere balk, ieder hoekje, ieder kantje is afgeschermd met een zachte strip zodat de vissen zich niet kunnen beschadigen. Chapeau hoor, dat lijkt me een hels werkje zijn. Je moet ook over de gepaste plaats beschikken om ieder jaar weer de overkapping op te bergen lijkt me.

De ronde constructie zorgt natuurlijk voor de nodige problemen, maar die lijken mij hier subtiel opgelost te zijn. Ik kan me niet van de indruk ontdoen, dat ik toch blij mag zijn met mijn systeem van tunneloverkapping dat ik in een halfuurjte opbouw. Maar ja, een vierkante vijver heeft nu niet de charme van de niervormige of ronde vijvers.

Deze week ga ik aan de verwarmde quarantainebakken beginnen om deze te isoleren en een lichte overkapping te maken, zodat de verwarming het iets makkelijker krijgt. De warmtepomp van weleer was duur, maar blijkt achteraf een gouden investering te zijn geweest. Dat is nu weeral 4 jaar geleden, en wat ben ik soms blij dat ik een archief heb aangelegd in de nieuwsitems.

Zo kan ik nog steeds terugvinden dat deze installatie in oktober 2007 gebeurde, dus juist 4 jaar geleden. Wat kan er toch gebeuren op deze korte tijd....

Bedankt Bart voor de foto's, en als er nog mensen zijn met originele overkappingen, hou je niet in om de foto's op te sturen...niet voor mij, maar misschien voor andere mensen die graag ideëen opdoen...

Meer afbeeldingen

Complete bouwwerken: afbeelding 1
Complete bouwwerken: afbeelding 2
Complete bouwwerken: afbeelding 3
Complete bouwwerken: afbeelding 4
Complete bouwwerken: afbeelding 5
Complete bouwwerken: afbeelding 6
Complete bouwwerken: afbeelding 7
Complete bouwwerken: afbeelding 8
Complete bouwwerken: afbeelding 9
Complete bouwwerken: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240