Toegepast in praktijk

Toegepast in praktijk

Voor mensen die een ongelijke vijver hebben zoals een niervorm of ovale vijver, is dit misschien een mogelijke toepassing.

Enkele jaren geleden zag ik een soortgelijke toepassing op de show in Arcen. Dit werd dan ook in de praktijk door één van mijn klanten toegepast, met dit resultaat.

Het is misschien wel bewerkelijk om dit éénmaal te maken, maar het voordeel is dan weer dat je het makkelijk kan stapelen als je het niet meer nodig hebt. het systeem is vrij eenvoudig. Je neem polycarbonaatplaten van een bepaalde maat die je het beste uitkomt. Je plakt er een reep tempex van 10 x 10 cm onder tegenaan, en je kan de plaat in zijn geheel laten drijven op de vijver. (Wel moet je er voor zorgen dat er geen weekmakers of andere verboden stoffen zitten in de tempex platen, om eventuele problemen te vermijden. Vraag je leverancier voor informatie.)

Er is nog voldoende ruimte voor zuurstoftoevoer en de koi hebben er schijnbaar geen problemen mee. Als ik me niet vergis heeft Martin hier ook nog een soort inschuifbaar profiel op gemaakt, maar of dit werkelijk nodig is, is maar de vraag. Deze vijver is trouwens ook aangesloten via een warmtepomp die 19 KW produceert uit lucht.

Je kan het makkelijk op de vijver leggen, het zijn geen zware stukken en het is makkelijk te demonteren. Leg je graag een deel open, dan is dit in een wip en een zucht gedaan. Een goed idee in de praktijk toegepast, misschien een hulpmiddel voor mensen die niet weten hoe ze hun vijver kunnen afschermen in de soms barre winters....Martin zal er in de reacties zeker een passend antwoord op geven, wat zijn ervaringen zijn...(in begrijpbare taal hè Martin...)

Ondertussen ben ik alles klaar aan het stomen voor de grote invasie, want die gaat er nu toch stilletjes aankomen. Ik heb vrijdag mijn kleinere opvangbakken (12 kuub) gepoetst, gevuld en aangesloten op de warmtepomp, zodat ik deze op 18° kan zetten tegen dat de koi inkomen, zodat ik iedere kweker zijn eigen plaats kan geven.

Het was een heel werkje, en ik dacht vrijdag...nu schijnt de zon nog, en met een hogedrukreiniger buiten werken is met een licht zonnetje nog altijd plezieriger dan als het wintert. Ik was dan ook heel blij toen het werkje gedaan en draaiende was.

Ik ben nu volop bezig om de bakken te ontsmetten, en morgen start ik de vijvers in snelvaart op. Temperatuur naar 22°, bacteriën bijvoegen, en verder onderhouden met ammoniak en melkzuurbacteriën. Dit is een voorlopige opvangplaats, maar wel een luxe resort voor de koi in de winter, buiten en verwarmd...wat wil je nog meer. Na de selectiedagen worden een aantal van deze koi in de groeivijver geplaatst, en krijgen ze een vaste bestemming om de winter door te komen.

Ten opzichte van verleden jaar is dit jaar een luxejaar voor de koi. 20 November en nog 11-12° het was verleden jaar anders. Zoals je op het filmpje kan zien, genieten ze nog met volle teugen. Het voeren is op dit moment beperkt tot éénmaal per dag, en dan enkel wheatgerm voor de koi die koud zitten. De winter wordt hier serieus in lengte beperkt, wat de koi volgend jaar zeker ten goede zal komen.

Ondanks het feit dat er nu geen enkele koi meer in de binnenbakken zit, (ik ben deze aan het klaarmaken voor de nieuwe lichting recruten) kwamen er toch een aantal klanten een goeiendag zeggen gisteren, waaronder Frans, die zo te zien, flink hersteld was van zijn hartaanval in Japan. Hij zag er in ieder geval goed uit. Het wordt tijd dat de vissen binnenkomen...

Meer afbeeldingen

Toegepast in praktijk: afbeelding 1
Toegepast in praktijk: afbeelding 2
Toegepast in praktijk: afbeelding 3
Toegepast in praktijk: afbeelding 4
Toegepast in praktijk: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052