Een extraatje

Een extraatje

Dat Ben een koigek is, hoeft volgen mij geen betoog. Waar ik Ben vooral voor op waarde schat is dat Ben niet zegt wat hij doet, maar dat hij doet wat hij zegt.

Het grootste gedeelte van zijn kennis is gebaseerd op ervaring. Dit wil niet zeggen dat hij het altijd bij het juiste eind heeft, want dat is onmogelijk, maar dat de scoringskansen verbeterd worden, dat kan ik ondersteunen garanderen. Daarom ook dat de samenwerking tussen Interkoi en Ben dan ook optimaal is, en ik zal je bij de overzichtfoto's eens enkele van zijn successen laten zien.

Wij werken ondertussen reeds 4 tal jaar samen. In de beginfase wat afwachtend, maar naarmate ik de resultaten zag, was ik steeds onder de indruk. Hij praat als een waterval, neen, nog erger, als de Niagara watervallen, en is dan niet meer te stoppen, maar dat is nu eenmaal de aard van het beestje. Ik zet hier vandaag een paar resultaten van hem op een rijtje. De meeste vissen heb ik gekend en zien opgroeien. Er zijn er maar weinigen die mislukt zijn. De scoringskansen zijn optimaal. Datgene wat jullie niet zien, ziet Ben wel, en dit is geen tekortkoming, maar dit is gewoon zo.

Je kan nog zo goed proberen je lesje te leren uit de boekjes over koi, dat is nooit voldoende. Je moet het oog ervoor hebben. Het is het gevoel en het oog dat je moet bezitten, en dat bezitten er maar weinigen. Het is moeilijk uit te leggen, want natuurlijk zie ik ook wanneer het sashi niet goed is, als er geen odeme is, als het staartstuk wat dun is, of als dit of dat of gene niet perfect is, maar het is juist het erdoorheen kijken, voorspellen en bestuderen wat de toekomst kan brengen....hoe gaat dit evolueren, wat komt er wat nu nog niet zichtbaar is...

Ik zal het nog eens sterker vertellen: Ben kan dit. En dit is geen commerciële pietpraat , want dat is veel te doorzichtig. Je moet het beschouwen als een extra service die wij graag verlenen. Koi kopen is één ding, je moet deze ook nog goed kunnen grootbrengen, en Ben is daar een meester in. Vraag het maar aan de vele mensen die op dit ogenblik al naar Ben luisteren en zijn raad opvolgen. Je zou ervan verschieten.

Ook niet vergeten dat Ben de Tategoi van de show van Appeltern heeft geselecteerd en gedeeltelijk heeft grootgebracht. Deze Sanke met de vruchtbare naam Masami (wat "de grote" betekent) heeft nog een hele toekomst voor zich. En er zijn nog meer voorbeelden, maar ik kan niet alles laten zien.

Daarom heb ik hem nu gevraagd om "af en toe" eens een echte tategoi uit mijn bestand te selecteren. Met een tategoi, bedoel ik geen Japanse tategoi die je niet kunt kopen, maar een jonge koi die de moeite is om te bekijken, te ontleden, en de tijd te geven om deze te begeleiden naar grotere hoogtes.

En nu komt het commerciële gedeelte. Ik zal regelmatig de keuze van Ben in promotie zetten in de loop van de volgende weken. Het is aan jullie om ermee te doen wat jullie willen. Dit is nu eens puur commercieel....maar doe er wel je voordeel mee. Ik laat dan nu ook Ben aan het woord.

Ben

Voor een koigek, net als ik, is het de normaalste zaak van de wereld dat ik regelmatig onze site bezoek,om te zien wat er leeft en waar de intresses liggen van de koiliefhebbers.Mooi om te zien hoe velen de tosai bekijken en hun uiterste best doen om hun favorite keuze te maken met het oog op de toekomst.

Ook mooi voor mij om te volgen,want voor mij is er niets zo mooi dan een jonge koi te zien ontwikkelen,ook al valt het wel eens tegen. Toch zie je het regelmatig gebeuren,dat door al het nieuwe moois dat er geboden word, koi over het hoofd gezien worden,die al wat langer in het aanbod staan.

Regelmatig zijn liefhebbers op zoek naar een bepaalde kwaliteitskoi,maar eenmaal gevonden, blijkt deze dikwijls aan de dure kant te zijn. Zo kwam ik bij hoshikin kohaku 1104009 terecht en na deze goed bekeken te hebben,begon bij mij de vraag te rijzen, waarom deze koi in godsnaam nog steeds niet verkocht is . Eén reden zou kunnen zijn dat de foto die getoont word,uitnodigt om meteen verder te klikken.Toch als je het certificaat aanklikt en daarna het filmpje aandachtig bekijkt zie je wat deze vis werkelijk in huis heeft. Bekijk het filmpje hier

 

De koi heeft een mooie vloeiende body,waar nergens enige tekenen van vervetting te zien zijn. Het patroon begint met een lepel op het hoofd dat aaneengesloten een prachtig vervolg krijgt op de schouders. De symetrie dat de vervolgpatronen laten zien is prachtig en geeft een mooi evenwicht op deze koi. Zelfs een mooie odome op de koop toe. Op de kieuwdeksels is geen beni te bespeuren en alle patronen zitten bijna boven de laterale lijn, wat bij het uitgroeien een prachtig gezicht zal geven.

Het shiroji van de koi is van goede kwaliteit, terwijl het shiroji op het hoofd nog mooi de kandijkleur bezit. Het beni is dik en egaal over het hele lichaam en het shashi is mooi egaal even breed, wat samen met de kandijkleur op het hood aangeeft dat de koi nog lang niet aan het finischen is. Ook het kiwa ziet er keurig uit. De vinnen zijn allemaal mooi vrij van beni, wat geen verplichting is maar wel een pluspunt als de koi het mee heeft.

Dit alles aangevuld met het gegeven dat de koi gegarandeerd vrouwelijk is, maakt het voor mij een koi die haar geld dubbel en dwars waard is. Dat deze geen 80 cm wordt is voor mij geen bezwaar, want een mooie 75 cm is toch om te dromen...

De promotie van vandaag is dat deze koi wordt aangeboden voor 1250 euro i.p.v. 1375 euro zoals vermeld.

 

Ben Doorakkers

Meer afbeeldingen

Een extraatje: afbeelding 1
Een extraatje: afbeelding 2
Een extraatje: afbeelding 3
Een extraatje: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137