Ons belangrijkste project

Ons belangrijkste project

Volgend op het vorige nieuwsitem, lichten we hier een sluier op van ons meest belangrijke project, namelijk onze mogelijke opvolger van Masami.

Of we deze zover kunnen krijgen is niet zeker. Gloriana heeft niet dadelijk de intrensieke eigenschappen die Masami wel had. Hier is werk aan, en Ben verwoord het zo:

Het woord tategoi, kun je op veel manieren uitleggen of interpeteren. Voor mij persoonlijk is een tategoi een koi die een aantal opvolgende jaren steeds laat zien dat ze nog een beetje mooier kan. Het hoeft voor mij niet persé later een Grand Champion te worden, maar wel om langdurig van het ontwikkelen te kunnen genieten, het is dan wel je eigen GC in jouw vijver.

Filmpje van Gloriana

Zo is Gloriana een koi die wat mij betreft, "TATEGOI, met hoofdletters geschreven mag worden. Iedere dag, elke week, elke maand, geniet ik met volle teugen van deze koi. De koi is nog geen schijn van de koi die ik in gedachten heb, maar elke maand als ik haar terugzie, laat ze een kleine aanwinst zien, van wat ik later voor haar in gedachten heb. Het is juist met deze kleine veranderingen dat ze me met beetjes blij maakt.

Mijn grootste zorg was haar beni, maar nu het water weer flink kouder is,zie ik een licht herstel en dat geeft de burger moed. Ook door het koude water,zie ik nu wekelijks een miniscuul puntje sumi bijkomen en dat is geweldig om te zien. Zo is op haar prachtige kop te zien dat door het opkomen van het sumi langzaam een menware begint te vormen.

Ook is te zien dat de hashiware al naar elkaar begint te wijzen, alsof ze aangeeft....daar moet het naartoe. Het sumi dat zich bij daglicht nu meer en meer vertoont, geeft me de koude rillingen, zo intens diep glanzend zwart, dat je je ogen moet afschermen. Als je nu de kage (lichtgrijze) sumiplaten voor het grootste gedeelte zwart invult ,dan krijg je een indruk hoe ik deze koi later in gedachte heb.

Op dit moment is ze 41 maanden oud en de 70 cm reeds gepasseerd. Ik hoop dat jullie net zoveel kunnen genieten van de ontwikkeling van koi als ik en ik zal met liefde in het voorjaar weer eens foto,s en filmpjes plaatsen, zeker nu het sumi iets sneller begint te gaan.

Meer afbeeldingen

Ons belangrijkste project: afbeelding 1
Ons belangrijkste project: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml