Daar is de lente

Daar is de lente

Het deed deugd zondagmorgen. Wel geen bezoekers, maar ik heb de tijd toch nuttig besteed. Ik heb rustig de overkapping van vijver 5 ontmanteld en mijn omheining tegen zowel reigers als eventueel springen van de koi terug geplaatst.

Het gaf met de heerlijke zonnestralen een verademing en het gevoel dat we nodig hebben om te genieten van de koi kwam te voorschijn. Ik heb het rustig gedaan en de tijd genomen, en in de loop van de volgende dagen zal ik de rest ook systematisch afbreken, ondanks de voorspellingen van het mindere weer deze week !

Het geeft een wrang gevoel dat er nog maar weinig mensen komen om persoonlijk koi te kiezen. Het leven is veranderd, maar gelukkig kunnen we nog wat online verkopen en zodoende mogen we toch niet klagen.

Laat ons toch maar hopen dat het oude gevoel in de loop van het jaar terugkomt, maar het laat zich toch uitschijnen dat we nog een jaartje zullen moeten wachten.

Ondertussen zijn we voorbereidingen aan het maken om de vernieuwde quarantainebak verder af te maken. Alle spullen liggen klaar, maar dat is werk voor Ben, want mijn handen staan op dat gebied achterstevoren. Als alles goed gaat wordt zaterdag de boel afgewerkt en kunnen we beginnen met het vullen van de vijver. 

Ik ben trouwens benieuwd naar het resultaat in de loop van de volgende weken en maanden. Een groot aantal kleintjes dat ik als proef heb aangekocht liggen te wachten om zich te presenteren.

Ik mag ze eigenlijk nog niet verkopen, want ze vertegenwoordigen nog geen waarde. Ze zouden nog een tiental centimeter moeten groeien om klaar te zijn voor de verkoop.

Eten kunnen ze wel als geen ander zoals je in dit filmpje kan zien. Van groot naar klein, het is een spectaculaire stap in het ongekende, maar er zijn mensen die hier toch plezier in gaan hebben.

Als ze de ontwikkeling door gaan maken van de vorige mango selecties, dan zit het goed. Het kleurenarsenaal is gediversieerd en gaat van wit naar gelig, bruinig, gespikkeld, grijs, zwart, oranje, rood, groenig, noem maar op.

Ik heb mijn beslissing over de verkoopprijs stilaan in mijn hoofd geprent, maar wacht nog een maandje of 2 vooraleer ik ze eigenlijk echt te koop wil aanbieden. Op dit moment hebben ze geen waarde, en geen waarde is geen winst, en dat willen we ons toch niet aandoen of wel ?

Zo gauw de quarantaine bak op volle toeren draait gaan we ze rustig overbrengen, en dan kunnen we ze beter presenteren aan mensen die er interesse in hebben. Raar maar waar hebben de witte varianten het meeste succes. 

Mag ik ook de klanten vragen die nog een koi hebben rondzwemmen die eind december of voorheen zijn binnengekomen om deze op te komen halen aub. Het einde van de maand april nadert, de nieuwe zending wordt in gereedheid gebracht.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Roy

Leuk om de kleintjes te zien zwemmen! Hopelijk snel beter weer zodat ook hier de overkapping er af kan.


mark

mooi man mag heel jaar zulk weer zijn lekker genieten in tuin bij de koi,s😜


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74