Dag 2 van derde Japanreis 2018

Dag 2 van derde Japanreis 2018

Deel 1 van de Momotaro auction is voorbij en het was bijzonder aangenaam. Morgen de overige 200. De prijzen waren soms menselijk alhoewel er regelmatig te veel geboden werd door de Aziaten voor koi die het gewoon niet waard waren.

Het is zoals altijd proberen de krenten uit de soep te vissen of hoe zeggen ze dat ook weer, en het is toch weer gelukt volgens mij. 7 Stuks goede koi, vooral sanke ditmaal, want de kohaku die vandaag aangeboden werden waren te duur in verhouding tot de kwaliteit.

De sanke daarentegen vond ik bijzonder goed en van mijn lievelingsbloedlijn uit American Dream. Toch nog even wat achtergrond informatie hierover. American Dream is oorspronkelijk een sanke die bij Sakai FF werd aangekocht om inteelt te vermijden en ook natuurlijk om de mooie sanke te kweken. Daarna werd dit veredeld met sanke voornamelijk uit de Momoko bloedlijn.

Een heel belangrijk punt dat je niet mag vergeten...kijk eens naar de geboortedatum. Die zijn allemaal in augustus geboren, met andere woorden zijn ze minstens 5-7 cm onder hun normale mogelijkheden als ze in mei zouden geboren zijn. Dit wordt sowieso weggewerkt met het ouder worden....

Na een gesprek met Adam, zou er volgens hem nog 25% Sakai bloed inzitten. Belangrijkste is dat ik altijd een bijzonder aangename ontwikkeling kan waarnemen bij deze sanke. Zoals altijd gingen de koi die ik graag had veel te duur weg en dan moet je keuzes gaan maken, dat is het moeilijke uit het hele verhaal.

Volgens Tjaard, mijn trouwe reiscompagnon zit er ook nog Sadazo bloed in, zodat het sumi sterk en compact geactiveerd wordt maar dat kan ik niet bevestigen. Vermoedelijk is dat de reden waarom ik deze bloedlijn zo graag aankoop.

Hij verrast me wel door te zeggen dat ik de nisai man ben, en hij meer de tosai man…laten we het zo houden, want dat komt me goed uit…en eerlijk is eerlijk, ik koop ook liever nisai….

Voor mij is het een genoegen om telkens met Tjaard mee te gaan. Eerlijker, correcter en fatsoenlijker worden ze niet meer gemaakt en ieder die zijn koi bij Tjaard koopt mag rekenen op verstandige ondersteuning. Trouwens ik kan van hem nog wat leren...hij heeft gelukkig een eigen mening en draait niet om als klanten een andere mening hebben, en dat siert hem...

Op het laatste ogenblik heb ik opnieuw de onderhandelingen gestart met Daisuke over de grote showa, want die kon ik niet uit mijn hoofd gezet krijgen. Hij was echter vasthoudend en kon geen toegevingen meer doen. Ze is echter zo mooi…zo mooi dat ik ze dan toch maar aangekocht heb. De kohaku en de showa brengen vreugde in mijn koibelevenis.

Ondertussen dat ik dit schrijf krijg ik juist de mail binnen dat de verkoop doorgaat na mijn voorstel. Ik had verschillende klanten in de wachtrij staan, maar eerst is eerst….

De 7 koi die ik op de veiling heb aangekocht zet ik dadelijk online, maar nu op een andere manier dan anders zodat het wat beter overkomt. Een woordje uitleg….Je zult de normale verkoopprijs zien en een korting. Deze korting geld enkel zolang ik in Japan ben, en vervalt op zaterdagavond.

De koi die ik heb te pakken gekregen zijn alle degelijke koi, en bovendien heb ik ze zo goed mogelijk bekeken. Er zijn zo goed als geen foutjes aan, maar vooral de toekomst moet je er nog van kunnen afleiden.

Verschillende sanke hebben nog kata sumi in de maak, en dat is bij sanke heel belangrijk omdat dit gezien wordt als noodzakelijk. Zowel het beni als het shiroji is van goede kwaliteit, en alle patronen zijn goed tot zeer goed.

Ik probeer op een niveau te blijven dat haalbaar is voor veel mensen, maar bovendien ben ik nog in onderhandeling met Daisuke om de koi verder te laten doorgroeien voor één jaar zodat je een sanke krijgt die 65-70 cm zou kunnen zijn.

Het is niet zeker dat het me lukt, maar ik ga hem diep in zijn ogen kijken en dat heeft hij niet graag ! Ik ga de prijs voor het verblijf in Japan NIET in de prijs verwerken die je zult zien, maar ik ga dit extra doorrekenen zo gauw ik dit geregeld heb.

De prijs voor één jaar mudpond extra is 450 euro incl. de BTW, dit is de normale prijs om een koi te laten doorgroeien tot eind oktober volgend jaar. Dit zijn dan de Azukari en over het algemeen geven deze hele goed resultaten. Je koopt dus een sansai die anders bijna onbetaalbaar zijn.

Moest je liever hebben dat de koi overkomt, dat kan ook, dan mogen deze na opwarming, quarantaine en KHV check, gratis blijven overwinteren op 18° tot medio april.

Een probleem: ik moet het deze week weten, want daar moet ik serieus over onderhandelen, maar ik denk dat dit een verstandige keuze is. En denk nu niet dat ik je commerciële blaasjes wijsmaak….totaal niet.

Dus samengevat: de prijzen die je te zien krijgt, zijn de gangbare verkoopsprijzen, deze zijn doorgestreept en geven de prijs terwijl ik in Japan ben en indien Daisuke het toelaat kunnen ze mits opleg een jaar extra in Japan blijven, maar dan moet je deze week beslissen.

Een hele boterham dus…ik weet niet of ik morgen nog iets op de kop kan tikken…we zullen zien is de boodschap. Als er nog vragen zijn, dan hoor ik dit graag. Ik zal ze zo goed mogelijk proberen te antwoorden, maar ze zijn allemaal meer dan hun geld waard.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240