Dag 1 van derde Japanreis 2018

Dag 1 van derde Japanreis 2018

Ik heb in principe geen last gehad van de tyfoon Trami. Er werd wel voorspeld dat het landen misschien met de nodige strubbelingen zou gepaard gaan, maar daar hebben we niet echt veel van gevoeld.

Trami, dat was de naam voor de tyfoon en als het goed is zou het ergste momenteel voorbij moeten zijn. Momenteel is alles redelijk rustig buiten.

Ik was vandaag alleen op pad, en heb dan maar de taxi genomen naar Momotaro om mijn koi die ik daar nog heb zitten proberen op film vast te leggen.

Maar mijn goede voornemens werden snel in de kiem gesmoord. De 2 koi die ik als tosai aankocht in maart dit jaar, zijn met de overstroming toch niet meer teruggevonden, en worden nu als definitief vermist opgegeven.

Al met al een geluk dat ze niet verkocht werden, want dat is nooit prettig. Wat betreft de andere azukari…die zaten allemaal in de 1500 kuub vijver en zijn dus absoluut op dit moment niet te bowlen.

Ik heb geprobeerd ze te zoeken, en ik denk er een 3-tal gevonden te hebben, maar kijk zelf…. Ik meen met zekerheid de showa van de Wim en de showa van Ans en Frans gevonden te hebben, en ook de kohaku van Ronny, maar het blijft min of meer onzeker. Het zal voor mijn volgende reis zijn.

Dan maar een kijkje nemen bij de veilingvissen. Ook hier kan je weinig zien, maar hetgeen ik zie bevalt me zeker en vast. De kohaku spannen de kroon en zijn zeker heel goed…

Wat betreft mijn momentum…ik denk dat ik het reeds afgedwongen heb. Ik heb een kohaku gekocht waar ik nu zelf eens volledig achtersta. Ze is maar liefst 81 cm en met een body om van te snoepen. Het hi is van een bijzonder hoge kwaliteit, diepgewortelde fukurin, en een algemeen indrukwekkende verschijning. Hier zou wel eens een topper in de maak kunnen zijn.

De reden waarom ik haar heb kunnen kopen ? Ze heeft een beschadiging, zij het en kleine beschadiging, opgelopen op het hoofd. Dat is een beetje de gok, maar ik ben er zeker van dat dit binnen 2 jaar weg is. Anders kan je dit soort koi niet kopen.

Ik refereer daarmee naar deze kohaku van Momotaro. Dit filmpje is van september 2016 en kijk dan eens naar dit filmpje, juni 2018. Dan zou je moeten begrijpen wat ik bedoel. Bij de grote kohaku is het dan nog eens veel minder…

De showa die ik gebowld heb, heb ik niet aangekocht. Ik durfde het risico niet aan. Vooral de eerste grote showa is bijzonder goed, zou showwaardig kunnen zijn, maar had 2 verzwakkingen in het hi, en daarom wat riskant.

Als ze prijstechnisch iets goedkoper zouden zijn geweest dan had ik het misschien aangedurfd, maar nu niet. Wil iemand het toch aandurven en ze zijn na de veiling nog niet verkocht, dan mag je me altijd contacteren.

De eerste showa is rond de 75 cm en yonsai, de marutenachtige showa is 70 cm. De 3de showa is niet goed genoeg. Ik heb een prijs afgesproken, en die staat nog totdat ze verkocht zijn.

Heb je toch interesse, contacteer me dan.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137