2 Kohaku, 2 nieuwe projecten

2 Kohaku, 2 nieuwe projecten

Kohaku hebben blijkbaar een voorname plaats ingenomen in het belevingsavontuur van Jack. Dit jaar kocht hij 2 nieuwe kohaku aan waarvan even een kleine update.

De omschrijving van Jack:

Hoi Luc , de up date over de Matsue Kohaku 1803016. Meet nu precies 50 cm , groei van 13 cm in een kleine 4 maanden. Huidkwaliteit positief , frame wat minder. Patroon lijkt wat contact te zoeken op een paar plaatsen in de beni platen. Hopelijk zet dit niet door , Koi geselecteerd op patroon en hoe dat uitgegroeid toont. Afwachten dus !

Correcte korte omschrijving waar ik het gedeeltelijk mee eens kan zijn. Het contact op de 2 punten is niet wenselijk en hopelijk zet zich dat niet door. Op het filmpje bij aankoop, (zie hieronder) zie je dat het sashi inderdaad wat onregelmatig is, waar je dus rekening mee kan houden…De toekomst zal het leren.

Wat betreft het frame heb ik niet zoveel problemen. Ik zie toch, voor zover je dit kan zien, een verbreding van het hoofd en de ogen staan toch verder uit mekaar. Zowel de lijn van voor naar achter als de dikte van de staartaanzet vind ik positief.

Ik zie een sigaarvormig frame dat wonderwel goed past bij deze kohaku. Het was trouwens één van mijn persoonlijke favorieten in deze reeks, waar ik op dit moment bijzonder enthousiast over ben. De Matsue kohaku in de groeivijver zijn vergelijkbaar, sommigen misschien ietsje groter en breder, maar een lust om te volgen.

De kohaku straalt in mijn beleving vooral rust en evenwicht uit. Dat waren de eigenschappen die me onmiddellijk opvielen...Vergelijk de kohaku met het de kohaku bij aankoop

De SFF Kohaku KO-V17-1229. De introductie van deze fraaie Kohaku zette 6 dikke weken de vijver volledig op zijn kop. Uiteindelijk eind July ontstond er evenwicht in de vijver. De nodige kg zout en Acriflavine later......nieuwe Koi het is een uitdaging af en toe.

Moet zeggen dat de groei er niet echt was. 66 cm nu , plus 6 cm. Had met die lengte in het frame van deze dame eigenlijk meer verwacht. Maar vermoed dat de bacteriële druk en de toen zeer hoge watertemperaturen toch invloed hebben gehad.

De voeropname van alle koi was die periode ook ver onder het aantal grammen wat eigenlijk opgenomen moest worden. In ieder geval de fantastische huid is gebleven , beni strak tot op de laterale lijn. Het blijft een plaatje !

Ik zie weinig structurele verandering in de kohaku, en zijn voornaamste troef, de huidkwaliteit is zeker gebleven. Dat ze de vijver overhoop heeft gezet is spijtig, maar er is altijd een probleem mogelijk als de strijd van de bacteriën toeslaat. Gelukkig heb je voldoende ervaring en kan je ook terugvallen op steun indien nodig.

Wat ze dit jaar inboet in lengte zal ze zeker inhalen in de toekomst, want wat erin zit zal er zeker uitkomen, vroeger of later, want de genen bepalen het uiteindelijke resultaat in gewone omstandigheden. Je kan het een jaartje forceren, maar uiteindelijk wint de natuur…

Ik zie ook dat het een stresskip is, want ze heeft eventjes een lichte kieuwbloeding als ze in de bowl zit. Nooit plezierig, maar ook dat zal verdwijnen als ze wat meer gebowld wordt, ik heb het al dikwijls meegemaakt.

Een filmpje bij aankoop en je ziet toch een degelijke toename van het frame. Volgens mij wordt het een beul van een kohaku met een strak patroon en met een uitzonderlijke huidkwaliteit.

De 4 cm die dit jaar misschien te weinig zijn aangegroeid maken kans om volgend jaar ingehaald te worden. In principe zou je een 75 cm als resultaat volgend jaar zelfde tijd moeten kunnen laten zien. En als ze dat niet heeft gedaan, dan zal het gewoon een jaartje langer duren…

Er is momenteel een gigantisch aanbod op de veilingen van kohaku, maar het blijft toch de meest risicovolle koi uit de gosanke groep om aan te kopen in functie van de verkoop.

Ik ga iets meer gokken op de sanke deze reis, want wat ik zie op de foto’s en de filmpjes van de veilingen zullen de prijzen niet van de poes zijn, en de showa overtuigen me niet helemaal.

Het zal weer puffen en blazen zijn, en mijn vingertje zal dikwijls naar beneden moeten bij al dit koigeweld. Maar och, ik wacht mijn momentum wel af…en zal dan wel toeslaan…

Ik mag gerust stellen dat het een eer is voor Interkoi om klanten zoals Jack in mijn klantenkring te hebben. Dit mag ook gerust gezegd worden, maar het is niet alleen Jack, want zo zijn er nog velen waar ik bijzonder veel respect voor heb, en die koi grootbrengen met de nodige spirit en die ongekende resultaten boeken !

Allen bijzonder bedankt !

Meer afbeeldingen

2 Kohaku, 2 nieuwe projecten: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240