Het project van Rob en Tara

Het project van Rob en Tara

Van de week kreeg ik een aantal foto’s aan van Rob en Tara met informatie over de vorderingen van hun nieuw project.

Dat Rob een handige Harry is, is bekend, want hij kan zowat alles en dat levert zijn voordeel op. Ik bak er niets van als ik iets moet bouwen, ik ben absoluut niet handig, maar gelukkig heb ik andere vaardigheden, en zo heeft ieder zijn capaciteiten.

Dat Rob zo gefixeerd zou worden in de koihobby had ik persoonlijk nooit gedacht, want ik zie hem enkele jaren geleden nog zijn eerste viske kopen.

Ondertussen is er al veel water door de rivier gevloeid en hebben z’n koidromen al redelijk wat vorm aangenomen, en staat hij op het punt om een machtig project neer te zetten. Dit was de mail van Rob:

Hoi luc

Misschien vind je het leuk om een update te hebben van onze vijver bouw. Vorige week zaterdag zijn we begonnen met het graven van het gat voor onze tijdelijke vijver met filterput.

Diezelfde dag hebben we meteen de frame’s van de vijver erin gedaan en de sandwich panelen erop gezet. De bak is nu 5 x 2.8 x 2.45 m. wat toch een kleine 35 m3 inhoud heeft.

Zondags de drains erin gemaakt en de 2 aansluitpunten voor de lucht membranen. Deze zullen voor de beluchting van de vijver gaan zorgen in plaats van beluchtte bodemdrains.

Nu hebben we de filterput voorzien van bestrating en hebben we het rvs meerkamerfilter en de rvs frame’s voor de combi trommel en de flowfriend pompen geplaatst.

Alle afvoeren zijn gemonteerd en de afsluiters en verder leidingwerk van de drains naar de combi klaar gemaakt zodat met het verhuizen het filter met een uur werk weer draait.

De vijver even tijdelijk verstevigt voor het aanvullen van de vijver. Zo kunnen we weer verder met de rest van de werken. Nu is het wachten op de folie man.

Dan kunnen de vissen en het filter over en kunnen we de oude vijver gaan afbreken. Deze zal grotendeels hergebruikt gaan worden voor de wanden van de filterput.

Dat Rob van aanpakken weet is duidelijk en ik sta versteld van de materialen die gebruikt worden. Vooral het buizensysteem maakt indruk. Als we nu nog de kwaliteit van de koi erinkrijgen die de kwaliteit van de vijver benadert dan staat er ons wat te wachten !

Hou ons op de hoogte !

Meer afbeeldingen

Het project van Rob en Tara: afbeelding 1
Het project van Rob en Tara: afbeelding 2
Het project van Rob en Tara: afbeelding 3
Het project van Rob en Tara: afbeelding 4
Het project van Rob en Tara: afbeelding 5
Het project van Rob en Tara: afbeelding 6
Het project van Rob en Tara: afbeelding 7
Het project van Rob en Tara: afbeelding 8
Het project van Rob en Tara: afbeelding 9
Het project van Rob en Tara: afbeelding 10
Het project van Rob en Tara: afbeelding 11
Het project van Rob en Tara: afbeelding 12
Het project van Rob en Tara: afbeelding 13
Het project van Rob en Tara: afbeelding 14
Het project van Rob en Tara: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240