Er zijn zo van die dagen

Er zijn zo van die dagen

Ze komen soms onverwacht, je bent niet voorbereid, maar toch geven ze de juiste injectie om verder te gaan op het elan van je dromen.

Die dromen zijn goede koi verkopen, maar vooral het plezier om te genieten van mooie koi gekoppeld aan het feit dat je veel mensen een plezier doet om goede koi aan te kunnen bieden tegen een haalbare prijs.

Het moeilijke aan dealer zijn is steeds de nieuwe klanten vinden die op het punt staan om die koi aan te kopen die in mijn systeem worden opgenomen.

Pascal was begeesterd door grote koi, en hij kwam op het juiste moment. Veel heb ik er niet meer zitten, maar wat ik nog had zitten was in mijn ogen de moeite waard en werd dan ook met veel plezier mee naar huis genomen.

Een winwin situatie voor hem, en uiteraard ook voor mij. Bovendien konden we spreken van gelijkgestemde zielen en dat is een belangrijk gegeven.

Er is één spreekwoord dat ik nooit vergeet, maar dat me altijd is bijgebleven: “Birds with a feather flock together”. Het klinkt mooi, maar er zit een kern van waarheid in. Denk er maar eens over na !

Eén probleem ! De persoon die me dit spreekwoord aanleerde heeft me nadien besodemiedert dat het niet schoon meer was ! Nu nog moet ik er soms de naweeën van dragen…

Terug naar de orde van de dag. Ik presenteerde Pascal een aantal koi waarvan ik wist dat deze zijn ego zouden strelen. Die werden trouwens ook onmiddellijk aangekocht.

Hij had zijn voelhorens al ergens anders opgedaan en wist ondertussen dat dit soort koi een prijskaartje hebben, en dat deze koi bij mij wel veel geld kosten, maar niet duur zijn….(doordenkertje...)

Ik zet ze even op een rijtje:

Een kohaku van Sakai 76 cm

Een kohaku van Sakai – 68 cm

Een kohaku van Sakai – 68 cm

Een tijdje geleden gefilmd, want die ene was ik vergeten een filmpje te maken gisteren. Blijkbaar was ik voor één keer ook onder de indruk.

Een shiro utsuri van 70 cm met de toepasselijke naam zorro.

4 Kanjers van koi die zijn gelijke niet kennen, en ik was blij dat deze nog juist voor mijn Japanreis een unieke vijver van 70 kuub hebben gevonden. Gebouwd door Zenkoi tussen haakjes…

Toch nog een BIJZONDERE update van Double Dot

Een koi die me veel plezier schenkt is een showa van Sekiguchi die aangekocht werd tijdens een Japanreis samen met Matthijs en Polleke, een onvergetelijke trip.

Normaal ben ik een einzelgänger. Ik neem zelden mensen mee naar Japan, en dat heeft zijn redenen. Maar deze reis was speciaal en zal niet licht vergeten worden.

Matthijs mocht kleine koi selecteren bij Sekiguchi, iets wat natuurlijk zijn ego streelde. Als ik me niet vergis werden er een 40-tal koi uitgezocht waaronder dit prutske dat de naam “double face” kreeg, voor de voor de handliggende reden.

Heb je Matthijs trouwens al eens zien selecteren ? Nee ? Bekijk dan dit filmpje....nostalgia noemen ze dit...maart 2014 ! Onvergetelijke momenten....

Ze zat in de “duurdere” bakken waar de zogenaamde tategoi zaten of de koi die gehouden worden om de geldkas te spijzen bij langer verblijf ! Ondertussen is ze 5 jaar geworden, en dank mijn uniek opzoeksysteem kan ik alle informatie over iedere koi onmiddellijk vinden,

hier is de info over deze showa…

Nu 4 jaar later ziet ze er zo uit ! Als je nu mijn gezicht zou zien, zou je kunnen zien dat ik zit te glunderen, want het is geweldig als iemand deze resultaten kan tonen. Ik kan allleen respectvol dankjewel Jack en Corina zeggen.

Wat ik zie is enorm bemoedigend. Ze is ondertussen 75 cm en zeker nog niet aan het einde van haar latijn. Waar laat ik me door leiden ? Het motoguru in de vinnen is nog verre van af. Het deint nog steeds uit en het is zeker nog niet gestabiliseerd, laat staan uitgesproken getekend…

Dat doet een mens dromen van meer, want normaal moet het moment komen dat het sumi zich gaat vestigen, en dat zou een enorme meerwaarde betekenen voor deze showa die toch al indrukwekkend is.

Double Dot is een succes in mijn ogen, en ik zou willen dat iedere koi zich zo zou ontwikkelen. Helaas is dit een utopie….

Meer afbeeldingen

Er zijn zo van die dagen: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240