Op weg naar een nieuw record

Op weg naar een nieuw record

Ik weet niet of het de bedoeling is om een nieuw record te vestigen wat betreft de verkoop van een koi tijdens een veiling.

Het ziet er echter wel naar uit, want niet minder dan S Legend wordt te koop aangeboden voor zover de geruchten gaan.

Ik weet niet precies meer wat het hoogste bod voor een koi was, ik weet wel dat ik toen aanwezig was, en ik geloof dat het om en bij de 25 000 000 yen was.

Nu is men op zoek naar het allerhoogste, en willen ze het decadente bod van 100 000 000 yen voor een koi van 9 jaar proberen te bemachtigen. Even omgerekend is dit een slordige 755 000 euro.

Ik zal erbij zijn, ik zal het zien en horen, maar ik zal er niet aan deelnemen. Ik ben benieuwd hoe het afloopt, maar dat het een unieke gebeurtenis is staat als een paal boven water. Zal ik ervan genieten…neen hoor, het interesseert me totaal niet.

Ik ga liever op zoek naar goede, degelijke, nog betaalbare koi die je moet zien te vangen tussen al het aangeboden materiaal en het zal een serieus drukke week worden.

We zijn eind september en de updates volgen zich nu snel op, wat ik alleen maar kan verwelkomen. Het maakt het nieuwsschrijven iets makkelijker en er staan er nog een heleboel op stapel.

Mijn eerste filmpje toont je de Momotaro mannen die ondertussen uitgegroeid zijn tot letterlijke reuzen. Amper 4 jaar oud en 70-75 cm met een stevig frame kan je niet anders dan met bewondering kijken naar dit geweld.

Maakt het jou iets uit of het man of vrouw is als je deze bodybuilders bekijkt ? Ik was bijzonder kwaad op Daisuke toen ik ze kocht. Ik mocht, ja je leest het goed, ik mocht een vijver mannen kopen.

Ik zei goed, maar dan zetten we ze in een vat zodat ik ze degelijk kan bekijken. Het waren toen nisai van een eind boven de 50 cm, maar dan ging het over het financiële….

De aangeboden prijs was goed, buiten het volgende…hij pakte er 4 koi uit, waaronder deze 2 mannen, gaf me zijn prijs voor de overige 22 en zei erbij, deze 4 mannen kosten zoveel extra of je krijgt ze niet. De prijs was ongeveer 10 keer zo hoog als de prijs per stuk voor de 22 andere koi.

Dat was even puffen en ik kon geen kant meer op. Hij had me te pakken, want dit waren de slagschepen, de geweldenaars die de aandacht zouden trekken.

Ik wist echter dat de verkoop van deze 4 een moeilijke zaak zouden zijn, maar deed toch de deal. Achteraf heb ik er geen spijt van gehad, maar zoals verwacht heb ik er ook geld op verloren.

Het is soms een kwestie van geven en nemen, en als de balans positief blijft is er natuurlijk geen vuiltje aan de lucht. Het doet me plezier om ze nog even in goede gezondheid terug te zien.

Ik kreeg ook nog een filmpje binnen van de wonderbaarlijk mooie kohaku van Takigawa die zo te zien zijn draai goed gevonden heeft in deze 90 kuubs vijver. Zo te zien straalt hij tussen een aantal koi die ik natuurlijk herken, en stralen is het juiste woord want zijn shiroji verlicht de hele vijver.

Tenslotte nog wat nieuws over de verwende koi in de opgroeifaciliteit. De vijver is ondertussen goed ingedraaid en begint nu zijn vruchten af te werpen.

Dat wat ik zie lijkt goed te zijn, tijd om in de loop van de volgende maand nog eens een update te plaatsen met de bijhorende informatie.

Voor die mensen die van plan zijn om hun wintervoorraad voer in te slaan. Deze avond of morgen plaats ik mijn bestelling vers voer dat vermoedelijk dan in de loop van de volgende week geleverd wordt. De mensen die al besteld hebben zullen het de week na mijn japanreis kunnen ophalen, of ik stuur het op. (laatste dag....)

Meer afbeeldingen

Op weg naar een nieuw record: afbeelding 1
Op weg naar een nieuw record: afbeelding 2
Op weg naar een nieuw record: afbeelding 3
Op weg naar een nieuw record: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137