TM-Kohaku 04241

TM-Kohaku 04241

Met andere woorden een tosai die ik kocht in april 2014. Het was kohaku nummer 241 van de toenmalige veiling.

Ik moest op zoek naar een betaalbare kohaku voor Jack. Het werd echter krap want alle andere TM kohaku waren al aan bod gekomen, maar bleven ver boven de gewenste aankoopprijs.

Het was de tijd van de showa, en de kohaku werden even op een zijspoor gezet. Alle pijlen werden gericht op het succes van Lion Queen, de formidabele showa die die iedereen vermoedelijk kent.

Maar bij nummerke 241, zoals je nog kan zien op de foto die ik hierbij toon had ik prijs en kon ik deze kohaku op de kop tikken.

Het belangrijkste feit was dat ze afkomstig was van TM kohaku, een kohaku uit de stal van Sakai die voor een verfrissing in de kweek moest zorgen. Voor diegenen die het nog niet weten. TM kohaku staat voor Ten Million kohaku, of de aankoopprijs van 10 miljoen yen voor deze kohaku.

Het is best mogelijk dat je het filmpje al dikwijls gezien hebt, maar voor de nieuwkomers blijft het altijd interessant om op de hoogte te blijven. Hier is nog een filmpje van TM kohaku ook gefilmd in april 2014. In het begin zie je de kindai showa White Tiger. Beide oyakoi zijn er ondertussen helaas niet meer.

Het is mooi om eerst een filmpje te laten zien van de nidan kohaku als tosai. Ze wordt hier een gepresenteerd door Maeda San, de vader van Daisuke Maeda, toen nog de grote bezieler van de Momotaro koifarm.

Momenteel heeft hij een stapje opzij gezet voor zijn zoon Daisuke, maar zijn invloed is nog altijd duidelijk voelbaar.

Dit zijn de woorden van Jack bij het opsturen van het filmpje:

O.k ik zou pas een up date sturen als de TM de 90 cm zou halen. Maar ik ken je al wat langer Luc , geen 90 cm maar 84 en daar word jij ook blij van.

De body toename en groei van 9 cm in een seizoen is behoorlijk. Het is een zeer forse dame aan het worden. De huid is fantastisch , het frame ook. Die kop , het lijkt wel een blok massief.

Geen idee waar dit stopt , maar als je haar bowlt je schrikt je de pleuris ! Was lichtelijk verrast dat door de perikelen in de vijver deze dame gewoon doorgegaan is met haar ontwikkeling , en hoe ! De volgende up date echt als ze de 90 cm grens slecht. Volgend jaar ?

Rest me natuurlijk nog de taak om het filmpje nu nog te laten zien. Wat kan je hierop zeggen ? Dikke dikke complimenten.

Van mij mag ze de 90 cm halen, maar het is niet echt nodig. Ik ben al meer dan tevreden. Als je bedenkt dat ze nu pas 61 maanden is of 5 jaar en 1 maand, dan zegt dat meer dan voldoende, en is de 90 cm de volgende stap.

Dat ze op 1 jaar nog eens 6 cm zal groeien betwijfel ik, maar het is je natuurlijk gegund. Ik ken op dit ogenblik alleen maar de sanke genaamd ” hope” die in een Europese vijver de 90 cm heeft gehaald. P/S ik heb het over de gosanke, niet over de éénkleurigen voor alle duidelijkheid...

Het is niet zo dat je een tosai in een vijver zet en deze zomaar deze evolutie laat zien. Hier zijn goede vijveraars voor nodig, al kan ik moeilijk omschrijven hoe een goede vijveraar werkt. Iedere vijver is natuurlijk anders en heeft een andere benadering nodig.

Misschien zou het fijn zijn als Jack even zijn manier van vijveren even uitlegt. Ik weet dat hij de Interkoi minded filosofie van vijveren aanhangt, maar het zal met een persoonlijke touch zijn vermoedelijk. Het is wel belangrijk dat je je vijver kan lezen en sturen.

Vertel het ons Jack, zodat men kan leren !

En in het archief kan men natuurlijk nog alle informatie vinden over deze succes kohaku.

Als je deze ontwikkeling ook een successtory vind, klik dan op ja en geef het anders een nee. En ja het bozemanneke mag ook nog meedoen….

Op de komende veiling zijn er weer een groot aantal kohaku die aan bod komen. Op aanvraag kan je een Excel file bekomen met de open calculatie om een veiling koi aan te schaffen.

Meer afbeeldingen

TM-Kohaku 04241: afbeelding 1
TM-Kohaku 04241: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240