Dag 2 zit erop

Dag 2 zit erop

Het is niet dadelijk mijn dag, want het zijn tosai die geveild worden, en dat is niet echt mijn ding.

Ik kan wel zeggen dat ik het geweldig vind, maar dan zou ik liegen. Het blijft een feit dat ik vooral op zoek ben naar betaalbare en degelijke nisai, en geloof me, op de één of andere manier lukt me dat volgens mij wel.

Ik moet de veiling meedoen, maar ik moet op de veiling zelf met verstand kopen en niet met mijn portemonnee, en daarnaast moet ik scherp blijven om op de juiste moment de juiste beslissingen te nemen, want wie deze koi ziet, weet hoe moeilijk het is om deze kwaliteit voor deze prijzen naar België en Nederland te halen.

Ik ben er toch weer terecht trots op dat ik een slagje heb kunnen slaan, en ik heb het gevoel dat ik nog meer in petto ga hebben. Ik heb trouwens 100 koi nodig en dit soort koi koop je niet zomaar één, twee…drie….

s'Morgens en s'middags was het de ganse dag kleine koi van 10-15 cm bekijken en verkopen. Nu zal je zeggen dat dit niets opbrengt, maar ik kan je garanderen dat je je ogen uitkijkt als je ziet wat er voor die prutsen gegeven wordt.

In het begin selecteert Maeda nog altijd de beste tosai van 8-15 cm en geloof me, er gaan er veel over de toonbank voor meer dan 200 000 yen, wat neerkomt op een inkoop van 1500 euro voor een pierewieterke van ocharme een pink groot. Dan wil ik het nog eens niet hebben over de kosten die erbij komen voor de verkoop…

Filmpje van de selectie van de zakken met 50 koi per zak, en achteraf nog wat beelden van de nieuwe tategoi…

In ieder geval werden er een 4000 tosai geveild, en ik heb geprobeerd om 2 zakken, waarin 50 stuks koi zaten te kopen voor mensen die dit willen laten opgroeien in een eigen opgroeifaciliteit, maar telkens was de prijs ridiculeus te hoog in mijn ogen. Ik had mijn zinnen gezet op zakken kohaku, maar het mocht niet zijn, en ik zou ze aan een spotprijs hebben weggegeven…helaas….

Terwijl de show bezig is, moet ik echter mijn voelsprieten uitzetten, want het is niet makkelijk om iets te kopen bij Momotaro. Ik heb het al dikwijls geprobeerd om 2-300 koi te kopen in het segment wat ik wil inkopen, en dat segment kent hij als geen ander, maar nee hoor…telkens is het antwoord sorry Luc, I have not….

In ieder geval liet mijn neus me weer niet in de steek en heb ik kunnen vinden wat ik moet hebben, zij het veel te weinig…maar er komen nog dagen…

De veiling was vrij vroeg gedaan, rond 16.00 uur en dan zijn we maar terug naar het hotel gereden, want ik heb natuurlijk werk…ik moet mijn lezers bedienen en blijven verwennen met goede koi….

Deze avond is het de normale bras- en eetpartij met alle gegadigden van Momotaro, en de bijhorende foto's zeggen denk ik genoeg. Het eten is niet alleen van voortreffelijke kwaliteit, maar ook nog een bijzonder mooi en persoonlijk gepresenteert. Er was volop krab, dagverse reuzegarnalen, abalone schelp, Spaanse makreel, Shushi, gegrilde champions, noem maar op, het is een waar festijn. Ja Daisuke zorgt goed voor zijn weldoeners…

Ik heb nog wat foto's gemaakt van om en rond de koifarm, met een zicht over de aanpalende mudponds, want ik weet dat jullie wat graag info rond de koi hebben. Hier dus een overzichtsfilmpje van de mudponds die naast de koihuizen zijn aangelegd. Ook zie je overal de typisch Japanse zuurstofmolentjes zal ik het maar noemen.

Op de bijhorende foto's zul je ook een tof autootje zien dat gebruikt wordt om rond te rijden op de farm, vond het wel geinig om dit te fotograferen.

Natuurlijk moet ik het nieuwe koihuis niet vergeten, en in het filmpje nog beelden van Lion Queen in haar nieuwe omgeving. Prachtig en functioneel koihuis moet ik zeggen…ik wou dat ik er zo eentje had….

Je ziet ook de weldadige hoeveelheid bakki showers, en dat brengt me meteen op een vraag hierover. Wie weet wat bakki shower eigenlijk wil zeggen ? Heeft iemand er al over nagedacht ! Ik weet het ondertussen en ik moet eerlijk zeggen dat ik het eigenlijk niet wist…

Misschien nog een nieuwigheidje, maar op één van de foto's zie je Adam met een emmer vol met tofu. Dat is het nieuwe tussendoortje van Maeda San. De tofu wordt natgemaakt en 1x per dag gevoerd naast de gewone pellets. Volgens Maeda San doet het iets aan de body…Je ziet, ze lusten het ook

Oeps, ik zou nog het filmpje van de veilingkoi bijna vergeten....ze zijn klaar voor morgen, maar er zijn bijzonder veel potentiële kopers met veel chinezen heb ik al gezien...

Meer afbeeldingen

Dag 2 zit erop: afbeelding 1
Dag 2 zit erop: afbeelding 2
Dag 2 zit erop: afbeelding 3
Dag 2 zit erop: afbeelding 4
Dag 2 zit erop: afbeelding 5
Dag 2 zit erop: afbeelding 6
Dag 2 zit erop: afbeelding 7
Dag 2 zit erop: afbeelding 8
Dag 2 zit erop: afbeelding 9
Dag 2 zit erop: afbeelding 10
Dag 2 zit erop: afbeelding 11
Dag 2 zit erop: afbeelding 12
Dag 2 zit erop: afbeelding 13
Dag 2 zit erop: afbeelding 14
Dag 2 zit erop: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240