Mijn eerste dag zit erop

Mijn eerste dag zit erop

Ik zal je eerst eens uitleggen hoe een reis verloopt naar Japan, zodat je ook begrijpt dat ik nu toch even rust nodig heb.

Velen zien het mooie natuurlijk van een Japanreis en als het een eerste keer is, is het ook nog eens verschrikkelijk spannend, maar vermoeiend is het ook hoor !

Ik vertrek gewoonlijk rond 10.00 uur s'morgens . Eerst en vooral moet ik 1.5 uur naar Schiphol rijden. Daar moet ik gewoonlijk 2 uur wachten tot mijn vlucht vertrekt. De reis duurt in totaal 10 uur en 30 minuten en gewoonlijk bekijk ik 4 nieuwe films, want slapen is er nooit bij.

Dan kom ik aan, en dan komt het vervelendste, het passeren van de immigratie. En tegenwoordig kunnen ze er wat van. Vandaag was het na de zware reis 2 uur in de rij staan om de benodigde stempel te krijgen. Geloof me, je word voor minder vervelend.

Als je dan eindelijk gepasseerd bent, moet je nog even de bagage ophalen en de douane passeren, maar dat gaat tamelijk vlot….gelukkig. Maar dan zijn we nog niet waar we moeten zijn. Ondertussen is het al 10.00 s'morgens geworden, maar dan de volgende dag.

Dan is het tijd om tickets te kopen voor de trein. De treinreis bestaat uit 2 delen, eerst en vooral neem ik de JR express die van Kansai airport naar Shin Osaka vertrekt. dit duurt ongeveer een klein uurtje. De trein noemt de Haruka.

In Shin Osaka moet ik overstappen op de Shinkansen naar Okayama, en die trip duurt gewoonlijk ook om en bij de 50 minuten. Deze trein noemt de Nozomi. Dan kom ik in Okayama aan en neem ik de taxi naar het hotel. Dit is vlakbij, dat is geen probleem en gewoonlijk is het dan 12.00 13.00 uur. Helaas kan ik me dan nog niet naar de kamer begeven, want die moeten eerst gepoetst worden.

Geen rust, dus koffers afgeven en gewoonlijk rij ik dan naar de Momotaro koifarm om al proberen enkele updates van koi te doen. Ik weet hoe mensen daar op zitten te wachten, dus dat is mijn eerste werk. De Momotaro koifarm is ongeveer een half uur rijden van het hotel.

In totaal ben ik dan zowat 32-33 vervelende uren onderweg, en dan komt nog het grote werk. Alle koi gaan zoeken op de koifarm, vragen of ze mogen gebowld worden, want wat bij ons zo mag, kan in Japan zomaar eventjes niet….

Als al die handel gedaan is, zijn we rond de klok van 6-7 uur en dan is het tijd om te gaan eten. Vandaag was dat yakiniku, of barbecue op zijn Japans. Wie het kent weet dat het lekker is.

Maar dan zit het er nog niet op, want dan moet ik al mijn foto's en filmpjes gaan bewerken. De foto's is snel gedaan, maar de filmpjes koppel ik gewoonlijk, en daarna zet ik ze in Youtube, en ondertussen is het nu 22.30 en ben ik aan het doen, wat ik nu aan het doen ben, namelijk een nieuwsitem te schrijven. Nog een uurtje en dan kan ik gaan slapen…maar eerst nog wat verder vertellen over de gebeurtenissen van vandaag.

Het eerste wat ik vandaag deed was het schilderij van Lobke en Matthijs afgeven aan Daisuke en Maeda San. En dat filmpje kan je hier zien.

Dan op zoek waar alle koi zitten en zoals verwacht zaten er nog verschillende in de koihuizen. De eerste waar we naar op zoek gingen waren de tosai van begin dit jaar, en geloof me, het is niet makkelijk om deze in de grote vijver van 500 kuub te vinden.

Bekijk het zelf maar Ik heb ze alle drie gezien, en 2 ervan heb ik op film kunnen zetten. Ze gaven me in ieder geval een goede indruk in eerste instantie, maar onmogelijk om er een degelijk oordeel over te geven. Deze zullen op mijn volgende reis wel te voorschijn komen.

Dan op zoek naar de 3 Sansai. 2 van de 3 zaten in een 80 kuubs vijver. Deze zaten deze week zonder eten, omdat ze het voeren op sommige momenten volledig stopzetten gedurende een week, waarna ze weer beginnen te voeren. Toeval of niet, maar ik doe dat ook regelmatig, en nogmaals, dat is puur toeval. Ik heb dan altijd het gevoel dat alles goed leeggemaakt wordt…

De eerste aan de beurt is de black dragon van Filip. Ze is niet echt hard gegroeid, maar ze zag er kwalitief wel gelikt uit. Ze was bij aankoop 54, in april was ze 58 en nu was ze 60, dus geen denderende groei, maar wel een stevige koi met een goede huidkwaliteit.

De volgende was de lion queen van Johan. Dat was een serieus monster geworden, en ze was momenteel 69 cm. Tja, het is nu eenmaal een lion queen, en je kon zien dat het hi de groei niet helemaal kon volgen. Dat komt echter wel met het ouder worden. Wat een kanon…

Ik heb het koihuis ook nog even in beeld gebracht zodat je een indruk krijgt waar deze koi verblijven.

De 3de sansai was de mako showa van Marc. Deze zat echter op een andere plaats, namelijk in de 1500 ton pond, en dan moet je geluk hebben als je ze vind.

Bovendien had ze zich verstopt onder de bakki's wat het geheel nog wat moeilijker maakte. Maar ik had ze gevonden hoor. Uiteraard kan je ze niet goed zien, maar geloof me, een bijzonder aangename showa om te bekijken. Niet zo groot, ik schat ongeveer 58-62 cm, maar een huidkwaliteit om van te snoepen. Bovendien kwam het sumi ook nog eens opzetten, wat de showa een extra dimensie gaf.

Tenslotte gingen we een kijkje nemen in het wagenpark dat pas opgebouwd was, en voor wie het interesseert mag je ook een kijkje nemen. Aircondtioning is van de partij evenals toestellen om de vochtigheidsgraad te regelen. Tja, wat moet je daar nog op zeggen…

Zo, nu moet ik alles nog in het nieuws zetten, alles klaarleggen voor morgen en dan kan ik gaan slapen. Morgenvroeg sta ik weer rond 5 uur op en maak ik me klaar om naar de opensales te gaan. Het zal vermoedelijk om tosai gaan en er wordt een veiling gehouden van tosai. Ik weet eigenlijk nog niet of ik iets zal kopen…het zal de ingeving van de moment zijn….

Oh ja, dat ben ik nog vergeten...ik moet nu alles nog in facebook gaan zetten, want dat hoort er voortaan ook bij...

Meer afbeeldingen

Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 1
Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 2
Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 3
Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 4
Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 5
Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 6
Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 7
Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 8
Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 9
Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 10
Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240