50% gescoord van de genomineerden

50% gescoord van de genomineerden

Eerst en vooral moet ik mijn spijt betuigen want ik moet een heleboel mensen teleurstellen die een gok gedaan hebben op een koi.

Van de geselecteerden door Ben en mij, zijn er 2 kunnen aangekocht worden, en toch heb ik bloed en tranen gezweet vooraleer ik ze had.

Ik zal zo dadelijk iets over de zuur verdiende koi vertellen, maar eerst moet ik dit nog even kwijt. Als het zo door blijft gaan, zal ik helaas moeten stoppen met de veilingvissen proberen aan te kopen. Het kost een hoop energie en geld, en je wil echt niet weten wat de koi in prijs gaan.

Ik garandeer je op een briefje dat je rode wangen krijgt, en dat je een diepe buiging van respect maakt voor wat ik doe. Ik wil je er nog bijvertellen dat ik weer de enige Europeaan was samen met Darren Gray van Absolute koi, en die heeft helaas niet kunnen scoren.

Ik weet dat Paul Ashton ook 4 koi heeft kunnen scoren voor klanten, maar voor zover ik weet zijn het dan klanten van Azië, niet van Europa. Om het dus eens niet met een minderwaardigheidscomplex te zeggen…ik ben de enige Europeaan die de veilingkoi van Momotaro naar Europa brengt, en ik hoop dat het zo kan blijven, want dat doe ik ondertussen al 8 jaar.

Bedenk er dan nog het volgende bij, en dat is dat ik misschien niet de toppers kan aankopen en me tevreden moet stellen met de mindere goden van de veiling, maar daar tegenover moet je stellen dat er al miljoenen koi niet goed genoeg bevonden werden en verdwenen zijn of niet geselecteert om tot deze veiling te behoren. Denk daar maar eens heel goed over na…

Een woordje uitleg over de koi die ik aangekocht heb... Ik wil me niet in superlatieven uitdrukken, maar er zijn 3 geweldige koi aangekocht en eentje dat ik nooit had mogen kopen. Het zij zo…in het uur van de strijd mag er al eens iets fout gaan…

Ik ga beginnen met de reus van een sanke. Als je goed gekeken hebt is deze pas van augustus vorig jaar, en is dus eigenlijk nog maar 13 maanden jong…Goed gezien ?

Wie nu een koi wil die boven de 80 moet geraken met een bijzonder goed beni, verfijnde huidkwaliteit, een geweldige beenderstructuur, dan moet ik er verder geen woorden aan vuilmaken. Ze staat in optie tot vrijdagavond als ik bij Sakai FF en Taniguchi ben geweest. Deze stond trouwens ook op onze lijst aangeduid…

Dan is het de beurt aan de kindai showa. Dit soort koi kan ik kopen omdat er nog een hoop toekomst in te koop is. Dit is geen spek voor de bek van de Aziaten want die kopen de grote kanonnen en dan liefst al wat verder afgewerkt.

Dit is een dankbare showa waar nog veel mee te bereiken is. Ze laat het niet goed zien op het filmpje, maar er zit gegarandeerd nog sumi te wachten,en ik heb veel vertrouwen in deze showa. Laat ze niet in Japan, koop ze gewoon aan en werk er zelf aan om ze onder goede omstandigheden naar volwassenheid te brengen.

De lieveling van Ben is deze showa. In het begin was ik er wat huiverig voor, maar toen ik ze beter in de bowl bekeek wist ik het wel…

Als Ben het me niet kwalijk neemt zal ik de woorden uit onze privé conversatie herhalen: Ik ben blij dat je SH –V15- 10118 hebt kunnen bemachtigen. Word ie zo een pracht koi , de koi is nu 52 cm, maar iets vertelt me dat de koi om de een of andere reden tijdelijk achter gebleven is in lengte, maar de kop en beenderstructuur vertellen dat er nog een inhaal slag te wachten staat

Dit voor wat het waard is, en ik kan hem hierin volledig ondersteunen. Deze koi stond dus ook op onze voorkeurslijst.

Tenslotte een goede sanke die ik misschien niet had mogen kopen, maar gedane zaken nemen geen keer. Het is niet dat de koi iets mankeert, want zowel body als huidkwaliteit met groeicapaciteiten zijn meer dan in orde. Het is echter een koi die ik moeilijk kan verkopen, en dan word ik lastig.

Volgens Adam is het een koi die goed kan gevoed worden en waar je tijd in moest steken. Hij had er wel een goed gevoel over, maar ik momenteel niet…Wie hier dus tijd in wil steken, wil ik bijzonder sterk tegemoetkomen, en misschien maak ik wel een fout.

Misschien nog een kleine raad aan de mensen. De koi die ik gisteren op de website heb gezet, zijn prijs/kwaliteit bijzonder goede koi. Ik probeer telkens om dit soort koi iedere keer aan te kopen, en ik heb reeds dikwijls gevraagd om dit soort koi in hoeveelheden van 2-300 per jaar aan te kopen.

Het is onmogelijk….

Oeps ik zou het nog bijna vergeten....een overzicht van de veilingkoi

Meer afbeeldingen

50% gescoord van de genomineerden: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240