Tussendoor wat cijfertjes

Tussendoor wat cijfertjes

Het is hier nu s'morgens vroeg en ik sta op het punt om te vertrekken naar de opensales van Sakai FF. Ik hoop hier een deel betaalbare koi aan te kopen voor jullie, want Momotaro geeft me momenteel geen koi die ik wens...

Er is verzocht door de Momotaro koifarm om geen notities te maken van de prijzen van de koi. Blijkbaar worden deze prijzen in de Aziatische landen uitgespeeld tegen elkaar, maar de juiste reden kan ik niet achterhalen. Ik denk dat het op vraag is van de vele handelaars die natuurlijk niet in hun kaarten willen laten kijken.

We zullen dan ook maar aan deze vraag beantwoorden, maar enkele interessante gegevens waarbij niets van aankoopprijzen wordt meegegeven mag dan toch wel veronderstel ik.

Ik volg nu al sinds 2007 bijna alle veilingen van Momotaro, en was het in het begin zo dat er slechts 10 tot 15 mensen aanwezig waren, op dit ogenblik was er zeker 80 to 100 man aanwezig, en dat op een veel te kleine oppervlakte.

Het was dan ook met momenten betrekkelijk onaangenaam om te manoeuvreren in het geweld van de dag. Ik had een strategische plaats ingenomen, die ik altijd innneem, namelijk op het einde van de rij, juist vooraleer de koi binnengereden worden, zodat ik ze nog eens goed kan bekijken. Ik zit nooit op een bankje, want ik wil van hier naar daar kunnen lopen...

Ik heb niet het geluk dat ik biedingen meekrijg die makkelijk te hanteren zijn, ik moet alles zelf inkopen en hopen dat ik kopers vind, en dat is een heel andere positie dan de vele dealers die carte blanche krijgen. De meesten zijn van Indonesië, die vertegenwoordigt waren met een groot aantal dealers, voor de rest aangevuld met een groot aantal Chinezen, Maleisiërs, Thai en nog wat andere Aziatische landen. Geen Europeanen buiten Darren en ikzelf, en 1 Zuid Afrikaner. De rest allemaal mensen met van die speciale ogen...

Ik kan met geen woorden uitleggen dat het voor jullie verstaanbaar is, maar als ik zeg dat 30% van de aangeboden vissen tussen de 1 en 4 miljoen yen verkocht wordt, dan geef ik in principe niets prijs, en dat zegt toch al een klein beetje. En als je nu weet dat je moet delen door 130 dan geeft dat toch al een beetje aan wat de prijzen aan de blote haak zijn. En opgelet, hier komt nog heel wat bij...

De koi die het hoogste bod kreeg was de showa 113. Ik ga niet zeggen hoeveel, maar je kan er bijna een huis mee kopen.

De koi die de hoogste gemiddelden haalden, waren de Mako Kohaku ditmaal, met een gemiddelde prijs van 12 730 euro stalen ze de show. Dit in tegenstelling dit keer met de TM Kohaku die anders normaal de hoogste score aantikt.

Lion Queen bleef ditmaal een stuk onder Black Dragon,die de hoogste prijzen doorgaf met een gemiddelde prijs van 10 520 euro. Black Dragon nam 26.50% van de totale verkoop in beslag.

Ik heb nog nooit een veiling meegemaakt die zoveel had opgebracht als deze veiling, dus kan je deze noteren als de meest succesvolle veiling van allemaal.

Om je nog even het verhaal van Ginrin zie ik niet graag uit de doeken te doen. De ginrin die verkocht werden op deze veiling doen je oren tintelen, en terecht. Het fabeltje van vroeger dat ginrin niet mooi kan zijn, moet toch maar eens herzien worden. Ze zijn niet mooi, maar bloedmooi…ik zal ervoor blijven strijden, en ik zal ze blijven verdedigen.

Ten slotte nog een cijfer over mijn eigen website. In deze tijd krijg ik normaal om en bij de 600-650 trouwe bezoeker per dag om mijn website te volgen, waarvoor mijn grote dank. Tijdens de veilingen gaat dit cijfers naar de 1000+ zoals je kan zien op de bijgevoegde grafiek.

Blij dat er zoveel interesse is, nu nog de koi kunnen verkopen, want geloof me of niet, het is telkens maar afwachten of ik de juiste beslissingen heb genomen, en zich vergissen is geen optie.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240