Hectisch, spannend en enerverend, maar plezant

Hectisch, spannend en enerverend, maar plezant

Je weet nooit wat er op je afkomt bij de opensales van Sakai FF. Dat er sprake is van hectiek dat garandeer ik je op een briefje.

Als je het nog nooit gedaan hebt, dan weet je niet goed wat je overkomt. Je moet keuzes maken, snelle beslissingen nemen, en hopen dat je het goed doet. Er is geen andere keuze…

Ik zal je eerst uitleggen hoe het werkt. Er is een zaal met een een aantal grote vijvers. Daarin zitten de koi ingedeeld in kwaliteit. Boven iedere bak hangt een prijskaartje dat gaat van goedkoop naar duurder en duurder en duurder en ga zo maar door.

In de laatste vijver zitten de grote kleppers van 65-70 cm en vooraan staan er nog wat vaten met de wat duurdere klasse.

Als het tijd is, krijgen de deelnemers een pet op met een nummer van 1 tot 8. Nummer 1 en 2 mogen als eerste een koi gaan uitkiezen uit de één van de vijvers, de goedkope of de duurdere het maakt niet uit.

Ik was gelukkig bij de eerste groep, en heb vooreerst gekozen uit de middelmaat. Niet de goedkope, niet uit de allerduurste, maar uit de betaalbare koi. En zo gaat het telkens verder…

Als er dan een tijd gekozen is, wordt de prijs verlaagd tot op een bepaald punt, en daarna worden de koi vrijgegeven om te gaan kiezen. Ik heb dit keer gekozen om uit de allerduurste bak de grote sansai te kiezen, en uit de gemiddelde bakken van de nisai. Het resultaat zie je op de website staan.

Nog even zeggen hoe het met de grote sansai werkt. Je moet deze koi bowlen en voor Kentaro brengen. Deze zegt dan een prijs, en dan moet je kiezen of je er mee akkoord gaat. Deze prijzen zijn natuurlijk anders dan voor de nisai.

Ik heb 8 vette vissen kunnen selecteren en ben er blij mee. Allemaal koi die 80+ kunnen worden voor een degelijke prijs en ik dacht dat het dit is wat de mensen graag wilden.

Je moet er wel rekening mee houden dat dit een iets mindere kwaliteit is dan de veilingvissen, maar dat kan je eigenlijk aan de prijs terugvinden, tenminste bij mij….

De gemiddelde koi heb ik rond de 2000 euro gehouden, wat in mijn ogen een faire prijs is voor de opensales koi.. De grote jumbo heb ik rond de 4000 euro laten zweven met een tweetal potentiële toppers die veel toekomst hebben.

Ik heb ook aan mijn klanten gedacht en ik heb van Kentaro persoonlijk 15 T-Shirts gekregen die ik aan de klanten wil geven die een Sakai koi kopen. Dit lijkt me niet meer dan normaal....

Of ik het goed gedaan heb zal ik pas achteraf weten. Nu ga ik nog een aantal mails beantwoorden en eventuele vragen, maar ik moet er binnen een uur of 3 uit voor de volgende stap, namelijk de veiling van morgen. Dat zal andere koek zijn….

Ik MOET nu rusten en als ik het goed gedaan heb, zet het dan even in de reacties, dat geeft moed...ik ben ook maar een mens...

Meer afbeeldingen

Hectisch, spannend en enerverend, maar plezant: afbeelding 1
Hectisch, spannend en enerverend, maar plezant: afbeelding 2
Hectisch, spannend en enerverend, maar plezant: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240