De lange dag zit erop

De lange dag zit erop

Eerst en vooral moet ik snel één belangrijk ding rechtzetten en bovendien nog even mijn verontschuldigingen voor de slechte filmpjes die ik heb gemaakt.

Ik heb de instellingen van mijn camera slecht ingesteld, en de filmpjes zijn menselijk, maar voldoen niet echt aan de eisen. Het enige wat ik je kan garanderen is dat ik bijzonder hoogwaardige koi heb aangekocht en dit voor een aangename prijs.

Ik was ditmaal trouwens niet de enige Europeaan. Ook Ron van Boxmeer koi en Reinier van Janssen import waren ditmaal ook aanwezig. Ik geloof dat er 80 verschillende dealers waren die koi wilden aankopen.

Ik heb het geluk gehad om 5 goede, degelijke koi op de kop te kunnen tikken. Ik ben een tevreden man, en wou nog meer aankopen, maar mijn portemonnee laat me in de steek. De aankopen zijn niet van de poes geweest, en ik moet nu eerst wat bijtanken want de tank is leeg.

Eerst en vooral de enige showa die ik op de kop heb kunnen tikken, namelijk showa SH-V15-10125. Bloed, maar dan ook bloedmooi met een slankgevormde, maar wel een sterke body die groei toe zal toelaten. Normaal val ik op Momotaro showa, maar deze heeft mijn hart gestolen. Bloedmooie parel, want haar moeder is Black Pearl.

Dan even naar Sanke SA-V15-1052. Een brok dynamiet waar je haren van ten berge rijzen. Alles zit klaar om een heerlijke koi te worden met een bijzonder stevige body Sakai body. Mooie verdeling shiroji, hi en sumi, waarbij het sumi de koi straks gaat laten stralen. In Japan laten als het kan alstublieft...

Deze sanke komt uit Chagall, een dochter van Rose Symbol, een dochter van Rose en je komt bij Sakura terecht, zeg maar de stammoeder van deze bloedlijn. Sakura en Botan zijn 2 zeer belangrijke voorouders. Zowel Sakura en Botan hebben de betekenis van een bepaalde bloem. Een groot deel van de afstammelingen komen uit deze bloedlijn. Een andere belangrijke bloedlijn is de oude Donguri bloedlijn, waar ook Virgin nog via omwegen vanaf stamt, maar deze bloedlijn is volgens mij stopgezet.Wie graag een stamboom wil hebben moet me maar een mailtje sturen dan zal ik deze wel opsturen.

Een topper van formaat vind ik persoonlijk deze sanke SA-V10-1087 die ik volgens mij in een ogenblik van rust heb kunnen aankopen. Paul vond het de beste van mijn aankopen, en raadde me aan om deze zeker een jaar in Japan te laten. Het koste wel bloed en tranen, want er moet niet mee peeschijven betaald worden.

Miss Japan III is de moeder van deze sanke. Miss Japan III komt uit Miss Japan, uit Beauty Rose, uit Rose en weer naar Sakura.

Onconventioneel maar o zo goed en mooi. Ik heb het over SA-V15-10309 eigenlijk mijn paradepaardje geworden. Ik had ze per ongeluk te pakken, want ik twijfelde om ze aan te kopen, maar ik stak 1x mijn vinger op, en ik had ze. Ik noem dit geluk hebben, want wat een bijzonder goede aankoop is deze sanke. Let op de moeder: SuperBigRose, dat zegt het helemaal.

SuperBigRose, komt uit Big Rose, komt uit Beauty Rose, komt uit Rose, en zo kom je bij Sakura wat bloem betekent terecht.

Een sandan sanke SA-V15-10228, en als je goed op het certificaat let, dan zul je zien dat deze laat in het jaar geboren is, zodat de 52 cm in principe al mogen verhoogd worden naar 56-58 cm. Het sumi op de juiste plaatsen, wel nog niet tot rijkdom gekomen, maar dat zal niet lang duren veronderstel ik. Laat dit beestje toch ook nog een jaar in Japan overmodderen, wat zul je dan mogen bewonderen !!!

Love Queen komt uit Love Queen, komt uit Chrystal, komt uit Symbol II, komt uit Rose Symbol, komt uit Rose en je komt weer bij de stammoeder Sakura terecht.

Bij deze ook nog een kort overzichtsfilmpje van de veiling met de koi in de vats die klaarstaan om geveild te worden. Je zult maar koi zijn...

Ik ben bijzonder tevreden van mijn 3de Sakai Show. Ik heb bijzonder goede koi kunnen aankopen, maar ik vind het wel zonde dat ik de filmpjes verknoeid heb. Ik hou ervan om mijn website altijd zo picobello mogelijk te houden, maar ik heb nu gefaald…

Ik heb trouwens een goed gevoel gekregen nu bij Sakai, en ondanks het feit dat het veilen van 300 koi geen akkefietje is, en bijzonder vermoeiend, kan ik met een gerust geweten terugkijken op hetgeen ik de voorbije 2 dagen aan heb kunnen kopen. We komen dichter en dichter bij het einddoel.

Ik wil wel de mensen bedanken die me telkens het vertrouwen geven door al koi aan te kopen terwijl ik in Japan ben. Dat geeft vertrouwen, moed en verzacht de pijn van de grote uitgaven. Zonder jullie ben ik ook niets…

Ik heb Taniguchi San vandaag gebeld, en er zijn nog geen koi uit de mudpond. Ook het aanbod is beperkt , dus het is te gek om hier naartoe te rijden. Het wordt dan volgende trip, maar dat was al gedeeltelijk ingecalculeerd.

Tenslotte wil ik nog even melden dat de vermelde opties op de koi geldig zijn tot vrijdagavond, Europese tijd 20.00 uur. Als je graag een 2de optie hebt, dan is dat mogelijk, maar telkens voor 1 dag.

Morgen neem ik dan de tijd om het bureaucratische werk op te knappen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137