Een bewuste keuze

Een bewuste keuze

Ik weet het, en ik krijg dikwijls de vraag of ik kleine tosai heb, en of ik die en die kweker ga bezoeken, maar het is een bewuste keuze die ik maak.

Ik respecteer deze vragen, maar de reden is vrij voor de hand liggend. Door koi te kopen bij verschillende kwekers, vergroot je de kans op besmettingen, en dan moet je andere faciliteiten hebben dan ik.

Ik heb er doelbewust voor gekozen om niet met kleine blauwe bakjes te sukkelen met allemaal verschillende visjes van 8 tot 25 cm of zo.

Ik begrijp ook heel goed dat er mensen zijn die graag kleine koi proberen te laten opgroeien om te zien wat ze ervan kunnen maken, maar zeg nu zelf….dat is overal te koop, van het kleinste tot het grootste tuincenter en van de grootste tot de kleinste koidealer. Waarom zou ik daar dan nog deel van willen uitmaken, als het niet dat is wat ik wil.

Door de loop van de tijd, en ik heb dit altijd trouwens beweerd, heb ik getracht om op te klimmen naar de verkoop van degelijke grote koi met goede genen die van bij de beste kwekers uit Japan komen. Ieder jaar heb ik systematisch de kwaliteit proberen te verhogen, en niet vergeten het risico genomen om dit te doen.

Het is een lange weg, en de leerschool is hard, maar als ik nu naar het aanbod bekijk, denk ik zelfs dat er niemand dit assortiment vissen aan deze prijzen kan aanbieden. Niet in België en niet in Nederland, en als er al vissen van deze kwaliteit worden aangeboden, dan liggen de prijzen op een serieus niveau hoger.

Ik vergeet ook altijd mijn achterban niet, want zonder mijn klanten ben ik niets, en ik zal altijd alles doen om mijn klanten zoveel mogelijk te ondersteunen en tegemoet te komen. Mijn klanten maken mij tot wat ik ben…

Vergeet ook niet de enorme risico's die er moeten genomen worden, want ik kan me ook geen enkel foutje permitteren. En trouwens wie ben ik ? Als je ziet hoe er met bakken geld gesmeten wordt door de Aziatische landen, dan ben ik gewoon peanuts, en je moet je bewust zijn dat je gewoon peanuts bent....maar ik voel me echt niet minder hoor. Ik ken mijn plaats, en iedereen respecteert ondertussen mijn plaats.

Vergis je ook niet in dit wereldje, want de tussenpersonen die de vissen moeten aankopen voor hun rijke achterhoede lachen elkaar toe in hun gezicht, maar geloof me, het mes ligt klaar om in je rug te steken. Niet iedereen is opgewassen in dit wereldje, en je moet net als ik, goed met beide benen op de grond staan om niet meegesleurd te worden in het nepwereldje.

Ik heb trouwens in mijn leven al vele waters doorzwommen, en ben er trots op dat ik gebleven ben wie ik ben...gewoon simpel, niet te verwaand, maar wel met een massa zelfvertrouwen en ik denk ook boel zelfkennis.

Deze reis heb ik iets te veel koi ingekocht, niet zozeer het aantal, maar de totaalprijs die ik in mijn hoofd had hangen. Vooraleer ik ga, projecteer ik altijd een aankoopbedrag in mijn hoofd dat ik niet probeer te overschrijden. Door de mogelijkheden die op dit moment echter aangeboden werden, heb ik van mijn hart een steen moeten maken om de koiliefhebbers toch een extra dimensie van goede koi te kunnen aanbieden.

Aan de reacties te zien, en de vele opbeurende mails is te zien dat ik vermoedelijk geslaagd ben. Ik probeer vandaag nog een paar verkopen rond te krijgen, zodat mijn gemoedsrust wat gekalmeert wordt, en dan vertrek ik morgen weer naar huis.

Ik zal dus vandaag nog ter beschikking blijven tot 17.00 - 18.00 uur plaatselijke tijd om de laatste vragen en wensen te beantwoorden. Daarna eventjes slapen want om 5 uur morgenvroeg moet ik weet paraat zijn voor de lange reis naar huis. Volgende week zaterdag ben ik weer gewoon open op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Tenslotte een kort filmpje filmpje van de spraakmakende 41.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240