Dag 5 in Japan

Dag 5 in Japan

Nadat er een klein miscommunicatie was over de vertrektijd waren we iets laten bij Momotaro. Dit was geen probleem omdat we in voorgaande dagen de koi al goed hadden bekeken.

Als laatste de finale check voor de klanten die een bieding hadden meegegeven. De kohaku gingen over de top en voor bizarre prijzen weg, niet normaal, maar ze zijn dan ook bijzonder goed, zalige kohaku !

We lieten ons echter niet uit het veld slaan en konden in de ochtend beslag leggen op 3 prachtexemplaren. Je kan ze allemaal natuurlijk terugvinden onder de knop nieuwste  koi aanwinsten.

Ik was al tevreden met de oogst, maar in de middag zouden er tot mijn verbazing sanke geveild worden en daar was ik eigenlijk speciaal voor gekomen. Eerst hadden we de lunch en tot overmaat was het gaan regenen waardoor het buiten verschrikkelijk koud was geworden. We hebben snel gegeten om zo snel mogelijk naar binnen te kunnen gaan om weer een beetje op te warmen maar dat viel niet mee.

Al snel gingen we weer van start en de gang zat er goed in. Ik had mijn zinnen gezet op een aantal sanke en ik ben erin geslaagd enkele op de kop te tikken. Niet alles is gelukt maar ik mag zeker en vast niet ontevreden zijn.

Momotaro heeft de laatste jaren een klein aantal sanke gekweekt en ze hebben nu een nieuwe lijn opgezet. Het zal jullie niet verbazen maar ook bij Momotaro is er Sakai bloed ingekruist in de nieuwe lijn, hier heb ik er een aantal te pakken kunnen krijgen.

Ook in deze veiling waren er een paar speciale ginrin tancho kohaku, bekko tancho sanke en 1 tancho Showa. Het is vooral die tancho showa waar ik op gefocused was, want wie wil niet graag een tancho sanke van deze kwaliteit. Ik moest diepgaan want er waren meerdere kandidaat kopers die interesse hadden.

Ik moest het gevecht aangaan met de Aziaten. Ik gaf niet op en uiteindelijk ben ik als winnaar uit de bus gekomen. Ik ben bijzonder blij met het resultaat en het klinkt misschien wat arrogant maar durf te zeggen dat we dit deze kwaliteit niet veel in de lage landen tegen komen. Ik heb bewust er ook nog een enigszins betaalbare prijs op geplakt. Ik weet de prijzen zullen misschien wat fors zijn maar ze zijn het meer dan waard.

Mijn doelstelling is gehaald en mag niet ontevreden zijn in totaal 12 Koi aangekocht op de Momotaro veiling en allen zijn te zien onder de knop van de aanwinsten. Morgen laatste dag in Japan die we gaan vullen bij Matsue.

De foto van vandaag in het nieuwsitem geeft een zicht op de prachtige locatie van de Momotaro koifarm en toont ook 3 nieuwe oyakoi waarvan ik ook hieronder een foto heb geplaatst. 

Fijne dag allen.
André

 

Meer afbeeldingen

Dag 5 in Japan: afbeelding 1
Dag 5 in Japan: afbeelding 2
Dag 5 in Japan: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Jack

Complimenten Andre , heel fraaie aankopen Zeer zeker die Sanke. Lekker bezig zo !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml