Japan dag 6

Japan dag 6

Na een zeer korte nacht staat mijn laatste dag gepland bij Matsue. Ik kom hier altijd graag. De mensen zijn aardig en je wordt er ook goed geholpen. De nacht was kort omdat ik wederom mijn vlucht moest omboeken, het vliegtuig had wederom een technisch probleem.

Ik heb een uur aan de lijn gezeten om alles te regelen, het voordeel is dat ik nu vanaf Osaka naar huis kan vliegen met een tussenstop op Parijs. Nadat ik dit geregeld had kon ik nog wat slapen voor de dag zou beginnen.

Eerst hadden we een autorit van 2,15 uur waar we rustig wakker konden worden en genieten van de sneeuw. Tjaard was ook aangekomen en had zijn normale werk bij Matsue.

shiro van okawaVoor mij was er geen must want ik ben zeer goed geslaagd en dik tevreden. Na alle koihuizen te hebben gezien viel mijn ogen op een shiro utsuri de shiro en na deze nog eens goed bekeken te hebben hoef ik nooit zo lang na te denken

Het is goed of het is slecht en deze is goed. Een imposante shiro van 5 jaar oud en 83 cm. Het mooie is dat dit uit de stal van okawa komt. Jullie zullen wel denken is dit dan een ouderdier geweest...?

Nee en het is ook niet zo dat Matsue een keer wat shiro’s opkocht. Dit is ontstaan uit een lolletje met de kwekers. Op een show heeft hij deze shiro aangekocht van Okawa, gewoon om te kijken wat deze zou gaan doen. Sommigen vinden het ook leuk om van een collega wat te kopen en daar mee te spelen in de mudponds, totdat ze er klaar mee zijn en daarna gaan ze in de verkoop.

Hierdoor heb ik haar scherp kunnen aankopen, tenminste als je begrijpt wat ik bedoel met scherp aangekocht, want jumbo kopen zoals dit gaat nooit van een leien dakje en zeker niet bij de grotere kwekers zoals Matsue. Nu kan ik dit voordeel aan jullie geven. Ja het is nog steeds een hoop geld maar in mijn ogen dubbel en dwars zijn geld waard in koitermen gesproken.

De shiro is nog vol op voer vandaar dat de huid wat crèmig is. Nu heb ik gelijk aan de kweker gevraagd of de shiro verplaatst kan worden en geen voer meer krijgt tot aan het shipment zodat ik haar kan klaarstomen voor de Belgische koishow of de Eurgio koishow in Oldenzaal. Want ik wil ze zeker op de show inzetten. Het aanbod kopen inclusief inzetten op de show is een verleidelijk aanbod. Voor info graag contact opnemen met André

Bij deze nog een mooi filmpje van zijn tategoi huis.

Daarnaast zag ik ook nog wat mukashi zwemmen en die zagen er goed. Vroeger was Matsue bekend voor zijn geweldige mukashi (luc). Ik heb ze in mijn ver verleden ettelijke malen kunnen bewonderen, maar kon ze niet aankopen, omdat ze prijstechnisch niet in mijn mogelijkheden lagen, maar het waren imposante beren dat kan ik je vertellen.

We hebben ze in een bowl gedaan en deze 3 komen ook naar Nederland. Je kan ze zo dadelijk ook vinden onder de knop nieuwe koi aanwinsten zoals gewoonlijk. De huidkwaliteit en ook de bouw was zeer netjes en na het horen van de prijs was ook dit zo weer geregeld. Deze koi zouden in geen enkele vijver misstaan, dus waag je kans. Ze zijn prijstechnisch voor velen haalbaar.

Het was weer een bewogen reis met veel organisatie en hectiek. Een ding kan ik je verzekeren, het is hard werken en zeker geen vakantiereisje, je hoort me niet klagen en heb genoten. Maar een hectisch jaar ligt nu achter mij en deze reis was even welkom om mijn zinnen te verplaatsen met wat ik het liefste doe, namelijk bezig zijn met KOI.

Reisverslag: André de Groot.
Redactie: Luc

 

Meer afbeeldingen

Japan dag 6: afbeelding 1
Japan dag 6: afbeelding 2
Japan dag 6: afbeelding 3
Japan dag 6: afbeelding 4
Japan dag 6: afbeelding 5
Japan dag 6: afbeelding 6
Japan dag 6: afbeelding 7
Japan dag 6: afbeelding 8
Japan dag 6: afbeelding 9
Japan dag 6: afbeelding 10
Japan dag 6: afbeelding 11
Japan dag 6: afbeelding 12
Japan dag 6: afbeelding 13
Japan dag 6: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

Goede reis terug en bedankt voor het delen van de hoogtepunten van de reis.


Eric

Hoop dat je lekker bent bijgekomen van het afgelopen jaar en dat je tevreden bent met je aankopen !!! En alvast hele goede reis terug met een fijne vlucht .


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml