Dainichi tosai Showa

Dainichi tosai Showa

Showa zijn er op dit ogenblik weinig te vinden in het zuiden. Sakai heeft wel een aantal showa, maar daar speelt de prijs dan weet parten, en zijn quasi onbetaalbaar voor de modale beurs. Dan zoek je maar naar andere alternatieven.

Gisteren heb ik me bezig gehouden met de veiling van Dainichi. Ook weer geen kattepis, want die dingen gaan ook soms bijzonder duur van de hand. Toch is het me gelukt om voorlopig 14 tosai showa aan te kopen met de vermelding van 3 sterren, wat bij Dainichi duid op meer dan behoorlijke kwaliteit.

Showa zijn zeer gewilde koi, zeker bij de beginnende koi liefhebber. De Showa is voor het eerst gekweekt in 1927 door Jukichi Hoshino in Niigata, door een Ki Utsuri met een Kohaku te kruisen. In begin was het rood eerder lelijk geel en het zwart had een slechte kwaliteit. Pas in 1965 slaagde Tomiji Kobayashi de variëteit te verbeteren door een vrouwelijke Showa met een mannelijke Sanke en een mannelijke Yagozen Kohaku te kruisen. Het resultaat was een Showa die te evenaren is met de huidige Koi.

De Showa ontbraken nog een beetje op hete appel, daarom deze vervollddiging van mijn tosai collectie 2023. Het is mijn bedoleing om deze voorlopig aan te bieden aan een uniforme prijs.Ik zet zo dadelijk de aangekochte tosai onder de knop nieuwe koi aanwinsten.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml