Mooie selectie Tosai

Mooie selectie Tosai

Ik heb er gisteren nog 3 te pakken kunnen krijgen op de veiling van Dainichi. Natuurlijk kan ik er nog meer aankopen, maar dan moet ik harder gaan bieden wat de prijs dan weer serieus gaat opdrijven, en is dat wat we willen ?

Ik heb besloten om de prijzen zo democratisch mogelijk te houden, zodat iedereen in aanmerking kan komen om een veilingkoi van dit kaliber aan te kunnen kopen.

Ik heb de collectie eens goed doorlopen en ik moet zeggen dat ik best tevreden ben over datgene wat ik heb kunnen bemachtigen. Wist je dat vroeger, ik praat nu over een 15-tal jaar geleden een jumbo tosai als jumbo beschouwt werd als ze 28 cm op 9 maanden waren ?

Dat was zowat de maatstaf voor jumbo tosai. Als je nu bekijkt dat al deze showa om en bij de 28 cm op deze leeftijd reeds deze lengte bereikt hebben, dan spreek je over een serieuze evolutie in het groeipatroon. Het zullen flinke koi worden dat is al duidelijk.

dainichi showaIk schrik af en toe toch van de prijzen die geboden worden voor deze ukkies. Ik heb er een screenshot bijgedaan van de verkoop van een tosai dat nog steeds bezig was, maar dan schrik je je toch wel even de pleuris.

Toegegeven het is een tosai met een patroon dat iedereen wel ziet zitten. Jaja, ook ik had haar aangeduid, maar mijn kruit was snel verschoten. Het zou eigenlijk mooi zijn als je de tosai de volgende jaren zou kunnen opvolgen.

Ik weet niet hoe duur de tosai uiteindelijk verkocht werd want het bieden ging nog steeds door, maar toen ik nadien ging kijken was het bedrag alweer serieus omhoog gegaan.

Zoals je de onlangs verkozen Grand Champion op nisai leeftijd kon bekijken, moeten het niet altijd de meest voorspelbare zijn die ook het beste zullen ontwikkelen. Dat maakt het soms zo mooi. De onvoorspelbaarheid der dingen.

Ik weet nog niet precies wanneer deze koi geleverd worden, maar dat zal vermoedelijk in de loop van deze maand zijn. Het zal een drukke maand worden, dat heb ik nu al wel begrepen. Ik moet stilaan mijn voorbereidingen gaan maken.

 

7
5
26
4
10
3
4
0

Meer afbeeldingen

Mooie selectie Tosai: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Rudy

Zitten prachtige exemplaren bij


inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml