Dainishi-Mako showa, eindelijk een update

Dainishi-Mako showa, eindelijk een update

Na de zware reis, de ontbering van slaap, de drukte en de stress van de veilingen en de onderhandelingen met Dainishi, kan ik eindelijk nog eens plezierig nieuws brengen voor de mensen die tekort gekomen waren.

Met die mensen bedoel ik diegenen waarvan ik geen update heb kunnen geven door tijdgebrek. Als verontschuldiging van tijdgebrek kan ik enkel aanvoeren dat de reis reeds geboekt was, en dat Momotaro toen besloot om de show en de veiling te gaan houden. Misschien voorzag hij wel dat ik zoveel zou kopen en bieden.

In ieder geval heb ik nu een update gekregen van de evolutie van de Dainishi - Mako showa die verleden jaar werden aangeboden en die nog een jaar extra in de mudpond verbleven. Ik hoop met deze foto's al veel goed te hebben gemaakt. Indien er mensen zijn die nog een update missen, geef me dan zo snel mogelijk een seintje, want Brian is momenteel bij Momotaro om de ontbrekende koi nog even te fotograferen. Graag wil ik nu toch wel wat commentaar horen over de evolutie indien mogelijk. De koi zijn gemiddeld 20 cm gegroeid. Deze koi blijven tot het voorjaar bij Momotaro. Morgen volgt er vermoedelijk nog meer informatie. 904271 was een koi die in Japann gebleven was omdat Daisuke vond dat zij iets mankeerde. Zie hoe deze is geëvolueerd, en dit duid toch nog eens op de integriteit van deze mensen. Wel moet ik er bij vermelden dat er 2 van deze serie gestorven zijn, en 1 koi had een vergroeiing aan de mond. Helaas, want dit was een prachtkoi. Deze zullen ook allemaal vergoed worden, maar dit wordt pas volgend jaar geregeld. Van deze serie zitten er nog een 15-tal in onze eigenste Azukari vijver. Ik heb ze al gezien en gemeten, en deze zijn gemiddeld 45-50 cm, dus nauw aansluitend bij de koi die in de mudpond hebben verbleven. Hier zitten ook nog prachtige exemplaren tussen, maar die ga ik rustig achterwege houden op dit moment.

De laatste 2 zijn koi van de veiling van oktober, waaronder de fantastische sanke die aangekocht werd door Mr. Nobody en een beloftevolle showa, waarvan het laatste nog niet is gezegd. Beiden hebben ondertussen ook al extra lengte gemaakt.

ondertussen zijn er ook filmpjes binnengelopen van deze showa:

Dainishi-Mako tosai 2008

SA-V9-1063

SH-V9-1008

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml