Dankbaar uiteinde van het jaar

Dankbaar uiteinde van het jaar

Het was gisteren volle bak, gezellig aangenaam gezelschap en een dag dat het weer ons ook niet in de steek liet.

Leo en Harry namen eindelijk de tijd om eens langs te komen bij Interkoi. Ze volgden de website al jaren, en ze vonden het nu tijd om eens een kijkje te komen nemen, en "het gevoel" op te snuiven.

Ik vond het dan ook niet meer dan juist om te laten zien wat ik in huis had, wat ertoe leidde om een groot aantal koi te bowlen, zonder de bedoeling te hebben om deze te verkopen, maar om te laten zien wat we te bieden hebben. Het voordeel vind ik persoonlijk is, dat ik niet teveel koi in huis heb, zodat je door de bomen het bos nog kan zien, en dat de kwaliteit over het algemeen onder de noemer "hoge kwaliteit" kan gezet worden, zonder het woord tategoi, VHQ koi of alle andere superlatieven te gebruiken die mensen op het verkeerde been kunnen zetten.

Nu is het zo dat ik iedere dag meer en meer geniet van de aangekochte koi. Ze beginnen zich meer en meer te ontspannen en thuis te voelen in hun nieuwe habitat, en dat geeft altijd een plezierig gevoel. Je begrijpt wat ik bedoel al je eventjes naar dit filmpje kijkt. Goede, sterke en stevige koi voor een aangename prijs.

Ik vond het een goed idee om even mijn Taniguchi koi te laten zien. Het is een haalbare prijsklasse voor mensen die net iets meer willen, en trouwens zijn het koi met een huidkwaliteit om U tegen te zeggen.

Nadien liet ik enkele koi van Momotaro zien, waaronder deze mannelijke sanke, en ook de piekfijn afgelijnde en in mijn ogen één van de beste kohaku in Arendonk op dit ogenblik, de maruten kohaku van Taniguchi. Zijn vinnen waren door het transport helaas lichtjes aangetast door de ammoniak, zijn ondertussen zo goed als genezen, maar het blijft een koi van zeer hoge kwaliteit.

Een sanke van verleden jaar uit de 12-reeks van de opensales van Momotaro, is een koi waar men zeker een gok op kan wagen. Ze heeft alles in huis om uit te groeien tot een echte jumbo. Ze moet enkel een goede thuis krijgen waar ze verder kan ontwikkelen. Een nieuwe eigenaar dienst zich aan te melden, en deze zal er zeker geen spijt van krijgen.

En wat te denken van deze showa, van wie anders dan Momotaro. Kijk in de toekomst en ontdek haar mogelijkheden...je zult versteld staan van de evolutie in enkele maanden tijd. Laat je niet misleiden door de witte kop...die blijft niet wit hoor. Het wordt een plezier om deze de kans te geven om verder te ontwikkelen.

De kohaku met het hartje in het tweede patroon is de favoriet van één van mijn klanten. Ook hier weer zijn de mogelijkheden tot goede ontwikkeling volop aanwezig. Lengtegroei, body, patroon, sorry, ik kan er weinig op afkeuren.

De sanke van Yamamatsu is een sanke die je ofwel graag ziet, ofwel waar je niet van houdt. Wat ik zo bijzonder vind is de exclusiviteit in zijn patroon opbouw. Ondertussen is de huidkwaliteit serieus aan het bijtrekken, en als hij straks buiten in de grote vijver zal zitten, verwacht ik er grootse dingen van.

Een ware showa met showkwaliteiten is deze sansai showa van Momotaro. Gekocht op de veiling verleden jaar, is het de eerste keer dat ze voor de eigenaar gebowld werd. Ik denk dat ik kan zeggen dat hij meer dan tevreden was over het resultaat. Ik weet waar ze naartoe gaat, en ik ben blij dat het voor mij een geruststelling is, dat ze naar een plaats gaat waar ze zeker goed zal ontwikkelen.

Neen, we zijn er nog niet. Deze koi zijn eigendom van Polleke, die ze ook nog eens graag wou zien. Ik heb een groot zwak voor de kindai showa, met een massieve en stevige body, maar ben ook zeker gecharmeerd door het neusje van de 65 cm grote showa ernaast. Polleke mag binnen enkele jaren zijn 85 cm grote koi laten zien, ik zal er graag over berichten...

Last but not least, heb ik nog even enkele tosaigebowld om te kijken of het goed met ze gaat en of ze verder evolueren. Ze hebben het in ieder geval goed naar hun zin in de grote vijver.

Voila, ik denk dat ik alles gehad heb ondertussen. Ik hoop dat Leo en Harry tevreden waren over datgene wat ze gezien hebben. Het was een zaterdagmiddag die me deugd heeft gedaan, en die er nog meer mogen komen.

Meer afbeeldingen

Dankbaar uiteinde van het jaar: afbeelding 1
Dankbaar uiteinde van het jaar: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137