De vijver  van Rob

De vijver van Rob

Rob is, samen met zijn vader, eigenlijk mijn eerste officiële klant van Interkoi.

Ik had toen zelf nog geen verkoopbakken en verkocht af en toe wat via mijn privévijver. De gedachte om een koizaak op te starten was toen aan het sluimeren in mijn hoofd.

Ik wist toen nog niet precies hoe het allemaal werkte, wat betreft het invoeren, opvangen etc...van de koi die uit Japan kwamen en wou dit zelf wel eens proberen. Er waren zojuist 2 vijvers geïnstalleerd bij Eric uit Bladel, en hij wou graag een handje helpen.

Ik bestelde toen voor de eerste keer een partij Momotaro tosai, als ik me niet vergis 156 stuks. Deze bood ik aan via de kanalen die mij toen ter beschikking stonden, en ik moet zeggen dat dit toch redelijk veel succes had, want ik verkocht toen tijdens de opendeurdagen toch een 50-tal koi, en als ik me niet vergis tegen 150 euro/stuk. De overigen zouden in een natuurvijver gezet worden om verder te ontwikkelen.

Mijn eerste klant was Rob en zijn vader. Toen begreep ik ook allemaal beter hoe het werkte om koi in te voeren en op te vangen. Het was een lang en leerzaam proces, en het ganse verhaal kan je eigenlijk terugvinden in het archief van Interkoi, dat zijn aanvang kent in februari 2007.

Ondertussen is er al veel water door de zee gevloeid, met veel ups en downs, en staan we waar we ondertussen staan. Daarom ook dat Rob een speciale plaats inneemt in mijn koigeheugen. Het is fijn om na zoveel tijd nog dezelfde mensen te kennen, mensen die je toch trouw zijn gebleven, of die je tenminste nog blijft ontmoeten.

Ik weet ook niet hoeveel koi er van toen nog in deze vijver zitten, maar ik herinner me wel dat zowel Rob als zijn vader 1 koi gekocht hadden. Momotaro werd toen nog niet zoveel geïmporteerd. Ik dacht dat Chiel van koicentrum De Scheper toendertijd zowat de enige was die redelijk wat Momotaro importeerde. Hij bezat toen de bekende Ryu X, die jammerlijk overleed enkele jaren later. Als je dit bedenkt, dan moet je toch toegeven dat ik Momotaro altijd trouw ben gebleven, want deze koi blijven nog steeds de hoofdtoon voeren in mijn koi aanbod.

Een grote stap werd gezet toen Rini bij mij langskwam en gefascineerd raakte door een aantal jumbo Momotaro die ik aangekocht had. Het waren 40 stuks, tussen de 65 en 80 cm. Ik kende Rini toen niet, maar door onze gezamelijke interesse is er een vriendschap ontstaan, die tot nu toe nog altijd loopt. Wist ik dat hij zo bekend was als schrijver van boeken over karpers ? Nee hoor, ik kende Rini helemaal niet, maar we hebben samen mooie tijden beleefd. Zijn passie is wat uitgedoofd, maar zijn stem klinkt nog altijd als een klok, en hij zal altijd mijn rechterhand blijven.

De vijver van Rob laat je een blikje werpen in zijn koibelevenis. Ondertussen heeft Rob zich ook gespecialiseerd in de verkoop van filtermedia via zijn bedrijf Stoel import.

Het is al een tijdje geleden dat ik vijvers van klanten heb kunnen laten zien. Het is er nu natuurlijk ook de tijd niet voor, maar ik hoop dat ik in het nieuwe jaar toch weer wat filmpjes en foto's mag ontvangen om mijn verzameling vijvers van klanten uit te breiden.

Ondertussen heb ik ook een 2de koi die ik gisteren gebowl heb opnieuw geactiveerd. Het is de jumbo kohaku van Matsu, een koi waar je onmiddellijk het gevoel krijgt dat je goed zit. Lengte, body, uitstraling, alles past in elkaar. Het hi is ondertussen mooi aangedikt, en het is een koi moet presence. Niet voor iedereen weggelegd natuurlijk, want er zit een prijskaartje aan verbonden, maar het is toch wel een verschijning om "U" tegen te zeggen.

Er zijn veel betere, maar er zijn nog veel meer slechtere... neen laat me zeggen "minder goede"

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240