Dankbare klanten

Dankbare klanten

Ik mag me ontzettend gelukkig prijzen omdat ik een hele resem dankbare klanten heb, waar ik heel erkentelijk voor ben.

Gisteren ging er een kohaku naar huis, waar ik altijd veel feeling mee had. Ik heb er in totaal 9 filmpjes van gemaakt, en nu verdwijnt ze uit mijn collectie.

Ik kocht ze op 3 oktober 2017, en ze is geboren in juni 2016, dat maakt dat ze nu precies 3 jaar is.

Bij aankoop 58 cm, ondertussen uitgegroeid tot een waardige kohaku van 70 cm, waarbij niet uitgesloten is dat 80-85 cm zeker mogelijk is.

Verondersteld dat ze slechts 3 cm gemiddeld groeit de volgende 5 jaar, wat in principe niet overdreven is, dan komen we in mijn optiek tot de perfecte maatvoering voor een koi.

Ondanks het feit dat Interkoi bekend is voor een aanbod van jumbo koi, ben ik niet onder de indruk van koi die 100 cm of meer zijn, integendeel….

Groot is het misschien wel, maar ik neem genoegen met jumbo tussen de 80 en 90 cm…het geeft me het ultieme gevoel van schoonheid en uitstraling. Ze hoeven niet groter te zijn…

Theo was er overigens ook bijzonder blij mee, en na 2 jaar voor deze kohaku gezorgd te hebben zonder verlies van klasse en kwaliteit, gaat ze eindelijk naar haar uiteindelijke thuis…

Deze week zijn er 10 serieuze vissen naar huis gegaan. Ben ik blij ? Natuurlijk ben ik blij dat er een beetje verantwoordelijk weer is weggevallen, maar langs de andere kant is mijn bestand momenteel serieus uitgedund.

Morgen komen ze nog een groot aantal koi ophalen, waarbij één van mijn vijvers extra ter beschikking zal komen.

Ik zal dan ook zaterdag een extra dag organiseren om nu alle koi definitief een eigen plaats te geven voor de volgende maanden. Alle koi die binnen zitten gaan naar buiten, en een reorganisatie buiten dringt zich ook op.

Wie erbij wil zijn is natuurlijk altijd welkom. Het zal de ganse dag verplaatsen van koi worden, gepaard gaan met het filmen en opmeten van alle koi. Ik heb er nu al zin, alhoewel de weersvoorspellingen niet optimaal zijn.

Op deze manier kan ik ook alle binnenvijver grondig reinigen en opnieuw rustig opstarten, want er zitten nog belangrijke koi in Japan die in oktober/november moeten binnen komen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240