Update van een sanke

Update van een sanke

Leerzaam is het altijd als je updates kan laten zien van koi die je in het verleden hebt aangekocht. Je kan nooit genoeg leren. In mijn korte tijd van bestaan heb ik al honderden updates getoond.

De ene al beter dan de andere, maar het blijft een uitdaging om koi op te volgen en te laten zien. Ik sta er prat op om dit vol te blijven houden, maar dan heb ik uiteraard jullie nodig, want info is noodzakelijk.

Misschien een goed idee, enkele jaren te laat, om een onderdeel in de website te maken met updates van koi en deze door de klanten zelf te laten updaten. Goed idee zou ik zeggen, daar ga ik eens aan werken ! Eind dit jaar gaat dit verschijnen....

Gelukkig ken ik nog veel koi als ik ze zie, toch zeker de indrukwekkende koi die ik heb kunnen aankopen tijdens mijn rooftochten in Japan. Als ik het over rooftochten heb, begint het bloed weer te koken, want ik moet en zal nieuwe koi aankopen in het najaar. Mijn contreien zijn uitgedund en ik moet nieuw bloed hebben om de wens van de klanten te verzadigen.

Maar eerst de update van deze 3-jarige sanke die de gezegende lengte van 70 cm heeft bereikt met de perfecte gestroomlijnde body op die leeftijd.

Het beni lijkt me dik in orde. Een filmpje accentueert het hi altijd min of meer, dus de intensiteit hiervan is in real live iets zachter, maar dat is zeker en vast geen probleem.

Hier speelt tijd weer een grote rol, want dit soort koi kan zonder problemen de grens van de 80 cm makkelijk halen…..maar niet morgen.

Er is een klein schoonheidsfoutje opgetreden door het secundair hi dat is verschenen. Ik weet dat mensen het niet graag hebben dat ik het zeg, maar een kleine onschuldige ingreep is aan de orde.

Bergen kritiek en gemompel misschien, maar geloof me, er is geen enkele koi die de wet van de schoonheidsspecialisten niet heeft ondergaan. Je kan je kop in het zand steken, maar dat is een ontkenning van de waarheid.

2 Oktober 2017. Dat is het vruchtbare jaar toen ik deze beloftevolle sanke aankocht. Het is niet zo dat ze veel veranderd is ondertussen, maar kleine ontwikkelingen zie je sowieso, vooral in het sumi. En denk eraan, een koi van 70 cm is al een serieuze klepper als je deze boven de waterlijn haalt.

Laat ons hopen dat ze mettertijd het sumi nog steviger zal accentueren en bij elkaar trekken, dan ga je een enorme meerwaarde ontwikkelen, die de sanke een extra dimensie zal geven. Het patroon blijft een sterke schakel bij deze sanke.

Naast de sanke kreeg ik ook een foto aan van zijn karashigoi. 82 cm Is ze nu en zal zonder problemen de gewenste lengte van 90 cm halen, zoniet meer. Altijd moeilijk te voorspellen.

Deze akame karashigoi is ondertussen bijna 5 jaar en ik heb nog een filmpje gevonden van oktober 2018.

Een gezonde brok natuur zou ik zeggen. Laat de lengte maar komen, want oh wat zien wij toch graag grote koi !

DE WERKELIJKE STAND VAN ZAKEN

Ik heb gisteren nog een overzicht gemaakt van de toestand hier in Arendonk, en die ziet er als volgt uit:

Aantal koi in Arendonk niet verkocht: 97 (dit is dus het nog bestaande aanbod)

Aantal koi in Arendonk verkocht: 38 (hiervan gaan er vandaag nog 26 weg, daarover morgen meer)

Aantal koi in opgroei 1: 21 (deze zijn momenteel verborgen. 3 niet verkochte en 18 verkochte koi)

Aantal koi in opgroei 2: 27 (deze zijn momenteel verborgen. 22 niet verkochte en 5 verkochte koi)

Aantal koi in Japan NIET verkocht: 31 (deze zijn momenteel niet zichtbaar)

Aantal koi in Japan verkocht: 38 (spannende komst verwacht oktober/november 2019)

Meer afbeeldingen

Update van een sanke: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137