Rarara, wie zou dit zijn

Rarara, wie zou dit zijn

Wie zou deze klant zijn die gevangen zit in het de sok ? Wie het raad krijgt niets….enkel de eer dat hij het heeft geraden.

Van een klein koitje een jumbo maken is niet evident, het wordt dikwijls geprobeerd, maar het lukt weinigen. Toen ik deze 3 nisai, in een grote bowl zette, kwam mij het idee op om ze te presenteren aan het lumineuze bedrag dat in het filmpje wordt genoemd.

Vermoedelijk, nee bijna zeker zal ik geen kandidaat koper vinden, maar of je het nu draait of keert, het is een geweldig aanbod voor 3 jumbo die het allen in zich hebben om uit te groeien tot ware reuzen.

80 cm is zeker geen misleiding in de toekomst en ik durf bijna zeggen dat 85 ook in het verschiet is. En moest er toch eens iemand zijn die van goede grote koi houdt, dan is hij aan het goede adres. Het mag natuurlijk ook een “zij” zijn…

Ik kan niet anders zeggen dat het een verleidelijk trio is dat een enorme vlucht heeft genomen, en ik weet zeker dat ik ze gekocht heb op het ogenblik dat de selectie gericht was op de grootte van de koi en nog niet op de veilingwaarde van de koi.

Wat wil dat zeggen ? De kwekers zullen altijd de koi selecteren die bijzonder groot kunnen worden en waarvan ze denken dat ze ook nog qua patroon perfect voor de veiling zullen zijn.

Dan heb je de selectie al doorstaan wat betreft grootte, maar vallen ze af voor de afwerking, laat het ons zo stellen. Alles wat daaronder zit blijft gewoon kleiner !

Deze 3 hebben een ongelooflijke winter binnen doorgebracht, zijn pas onlangs naar buiten gegaan, maar het kan geen kwaad om dit soort koi hun kans te laten gaan.

Ze zijn amper 2 jaar, nog baby’s in principe. Ze worden in oktober pas sansai ! Ik zou zeggen geef ze de tijd, maar die heb ik niet ter beschikking, dat moeten ze op een veilige plaats doen. Daarom mijn aanbod dat je kan horen in het filmpje !

Maar zo is de dag niet begonnen. Neen, ik had eerst een aantal koi, de kleinste in mijn bezit, maar ondertussen ook 35-40 cm in een vat gezet om mensen proberen te overtuigen langs te komen.

Helaas had de actie geen nut, want niemand kwam er op af. Ik heb er toch een filmpje van gemaakt., want ik moest van Pieter veel filmpjes maken !

Wel gingen er een paar andere koi naar huis. Een showa een sanke en een chagoi, allen om en bij de 67-68 cm. De perfecte bowl zou je het kunnen noemen.

Om eens wat anders te laten zien dan koi, heb ik Polleke gevraagd om de koi te filmen als ik ze met Ben aan het inpakken was.. Dan hebben de mensen ook eens gezien hoe wij dit doen op onze eigen manier, waarvan wij vinden dat dit de beste manier is.

Als ik erover nadenk hoeveel grote koi ik al ingepakt heb, dan kan ik met stelligheid zeggen dat ik weet hoe het moet. Het lijkt simpel, maar het vereist toch een bepaalde handigheid.

Ook het inpakken van de chagoi werd eventjes in beeld gebracht, en het verhaal was compleet.

Het was een zaterdag met aangename mensen die volgens mij ook genoten hebben van de heerlijke dag, de kroketten en de mexicano’s, met één vreemde eend in de bijt die voor de eerste keer eens langskwam, namelijk Jonas….

Hij specialiseert zich in het kweken van karpers, vooral doitsu en andere variëteiten van wilde karpers. Interessant om te horen, maar een duidelijk beeld van wat hij precies wil heb ik nog niet gevormd in mijn klein verstand…misschien kom ik er nog wel achter…

Ondertussen kreeg ik al een filmpje aan van de koi die naar hun nieuwe vijver zijn vertrokken en zoals je kan zien, zijn ze met hun gat in de boter gevallen...dit stemt me altijd blij ! Wat een heerlijke vijver en tuin, en natuurlijk herken ik nog veel van deze koi die er rondzwemmen....hier ben ik altijd heel dankbaar voor !

VANDAAG

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. Kom echter niet te laat, liefst voor 11.00 uur want als er dan niemand is geweest dan ga ik onherroepelijk naar huis.

Meer afbeeldingen

 Rarara, wie zou dit zijn: afbeelding 1
 Rarara, wie zou dit zijn: afbeelding 2
 Rarara, wie zou dit zijn: afbeelding 3
 Rarara, wie zou dit zijn: afbeelding 4
 Rarara, wie zou dit zijn: afbeelding 5
 Rarara, wie zou dit zijn: afbeelding 6
 Rarara, wie zou dit zijn: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137