Dankbare zaterdag

Dankbare zaterdag

Het geeft toch een goed gevoel als je inspanningen toch gewaardeerd worden. Als er hulp nodig is of als je een probleem mee kan oplossen dan vind ik dat je voor je klanten moet klaarstaan. Ik laat het aan de klanten over om hierover een mening te hebben, maar het doet goed als je toch waardering krijgt voor je werk.

Daarom kwam Pascal speciaal naar Arendonk gereden om zijn dankbaarheid even te bezegelen met een fles champagne, vergezeld van een kaartje met zijn dankbetuiging van hem en zijn vrouw. Het zijn deze kleine dingen die het hem toch doen, en het wordt zeker gewaardeerd.

Bovendien was het een actieve zaterdag, waarbij toch weer meerdere koi het huis verlieten. Zo was Timmy bijzonder actief toen ik de koi bowlde die mee naar huis werden genomen. Hij was ijverig om me te helpen met het netten van de koi. Door mijn actief leven met mijn kleinkinderen kan ik me gelukkig goed vinden met de eurforie van kinderen en wil ik ze graag bijstaan in hun belevenis.

kohaku van yagoroHet was voor hem dan ook een hele gebeurtenis om de koi te bowlen en te bewonderen. Als eerste  kwam deze bijzonder sympathieke kohaku aan de beurt van Yagoro. De kweker is mij totaal onbekend, maar ik kan de kohaku zeker en vast appreciëren. ik hou van deze expressievolle patronen die het gewone der dingen overschrijden.

Ik zie in ieder geval een bijzonder positieve ontwikkeling, met een sterke verbetering in de bouw die de fantasie op hol doet slaan. Hier zou  je nog wel eens versteld van kunnen staan ?

Ik kan niet beoordelen of deze koi 80+ zal worden, maar als haar de tijd gegeven wordt dan zal ze zeker goed evolueren en ik hoop dan ook dat ik ze ooit als 80 cm zal mogen bewonderen. Dat ligt echter aan de klant of hij een update wil geven of niet. Ze is 61 cm en volgens hem is  het de kleinste van de vijver. Ik ben zeker benieuwd naar de evolutie hiervan, want ik heb een zwak voor deze  kohaku.

De volgende koi is een showa van Izumiya. De showa is 65 cm en is uit de 130 reeks van Narita. De 100 eerste uit deze reeks werden als tosai in Arendonk verkocht, en er bleven er 30 in Japan bij Narita als azukari. Dat deze als azukari is gebleven kan ik weten door de codenummers, want die is 2002123 en alle koi boven de 100 (3 laatste nummers) zijn koi die een seizoen in Japan verbleven.

Ik heb nog slechts 1 showa van deze serie zwemmen, en daar zal vandaag of morgen ook wel een klant voor te vinden zijn veronderstel ik. Dan is aan deze serie ook een einde gekomen. Zonde want er zaten hele leuke showa bij. Ik zou er graag enkele updates van zien.

Ondertussen kwamen Gert en zijn vrouw hun shiro utsuri van Omosako ophalen. Van de 12 blijven er nu nog 4 over. Het blijven moeilijke koi om te verkopen, dus laten we ze maar zwemmen, ze storen niet en geven toch een aangename blik tussen het overwegend wit, rood en zwart in de vijver.

Deze shiro was 52 cm, niet onverdienstelijk voor een shiro van deze leeftijd en na het bekijken van de shiro zie je dat er nog veel mogelijk is in de toekomst met het ontwikkelen van het sumi. Voorspellingen maken hieromtrent is not done, dat laat ik aan de kenners over. Ik zie hier en daar echter toch onderliggend sumi dat toch een serieuze verandering kan teweeg brengen. Dit komen we enkel te weten met een update !

Dan is het de beurt aan de koi van Sakai Co. Deze staan niet afzonderlijk op de website, ik zou daar nog eens extra tijd voor moeten insteken, maar dat zal na 1 oktober moeten gebeuren. Maar bekijjk deze interessante sanke met een bijzonder fijne huidkwaliteit en superdeluxe toekomst mogelijkheid.

Ik begin er meer en meer finesse mee te krijgen, want zie je de kwaliteit van het shiroji ? Ik weet zeker dat deze in te toekomst iedere koikichi zullen verbazen, en dat het moeilijk kiezen is hoor je wel aan de reacties van de kopers. Het sumi op deze sanke is onvoorspelbaar, dat kan ik je garanderen, maar dat het door zal komen staat als een paal boven water.

Ik zal de laatste van deze serie zeker door laten groeien tot volgend jaar en je zult versteld staan van de evolutie. Maar laten we het niet met woorden doen, maar met daden, dat lijkt me veel interessanter. Ook dit filmpje werd tussendoor nog even gemaakt.

En zo liep deze aangename zaterdag op zijn einde en tevens kan ik mij de volgende weken even ontspannen en voorbereiden op de hectische dagen in het najaar. Ik vermeld dus nog even dat ik vanaf vandaag gesloten zal zijn tot en met 1 oktober. Ik zal wel doorgaan met af en toe een nieuwsbericht te posten natuurlijk.

 

Meer afbeeldingen

Dankbare zaterdag: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Huub

555

interkoi

555


Peter VDB

555


Eric

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml