Everything you ever wanted to know about Taniguchi & Golden Corn Koi

Everything you ever wanted to know about Taniguchi & Golden Corn Koi

Je zult denken,  hier is hij weer met zijn gezever, maar ik vind het toch belangrijk dat je toch eens heel goed kijkt, maar vooral luistert naar het onderstaande filmpje van mIstic koi, dat op een bijzonder mooie en respectvollen manier wordt uitgelegd hoe de golden corn tot stand kwam.

golden cornOf je ze nu graag ziet of niet doet niets terzake. Het is belangrijk om te leren hoe bepaalde soorten tot stand komen. Hier gaat een lange geschiedenis aan vooraf en niet alles gaat altijd over rozen. Het heeft ook zijn tijd nodig om tot een totaal aanvaardbare soort te komen.

Iedereen wil natuurlijk die blikvanger die golden corn zo beroemd maakte, maar zo werkt het niet. Zoals ook bij de gosanke heb je de top van de piramide en je hebt de onderliggende top tot aan de bodem van de piramide. Gewoonlijk zit ik rond de subtop met mijn aankopen.

Je hebt natuurlijk ook te maken met vooroordelen. Denk maar aan de ginrin kohaku die vroeger klein bleven met beni dat niet top was. Bewonder na al de jaren maar eens de jumbo ginrin kohaku die ontzettend verrijkend kunnen zijn. Ook zij hebben deze ontwikkeling door moeten maken. Ze zijn niet mooi....ze zijn bloedmooi, maar nog atlijd worden ze geconfronteerd met de geijkte uitspraken....ik hou niet van ginrin....eeuwige zonde.

Dit kan je ook toeschrijven aan Doitsu koi. Het probleem dikwijls is dat de vooroordelen heel dikwijls blijven hangen en ik ben bang dat de golden corn hetzelfde lot is beschoren. Dat doet echter niets aan het feit af dat ik een zwak heb voor deze unieke koi, mag dat ?

Geniet in ieder geval van dit filmpje en "luister" vooral.


Ik heb zelf nog 12 golden corn rondzwemmen, en ik kan niet anders dan toegeven dat ik ze moeilijk kan verkopen. Erg is dit niet, maar  plezierig is dit ook niet. Daarom heb ik besloten om al deze koi samen in één vijver te zetten, zodat je ze afzonderlijk kan komen bekijken.

Bekijk hier het filmpje van de golden corn vijver.


Het zijn fascinerende koi, alhoewel ik ridderlijk moet toegeven dat de meeste commentaar van de kijkers negatief is. Het zal zijn reden wel hebben, maar ik hoop met het filmpje van mistic koi het respect voor de ontwikkeling van deze soort toch te ondersteunen.

Mijn bestand bestaat uit goedkopere en duurdere exemplaren, en toen ik besloot om 1 golden corn in te zetten op de Holland Koi Show pakte deze al dadelijk een eerste prijs. Ik begrijp waarom. Ik zal  in de loop van de volgende dagen een aantal golden corn promoten.

Ik heb zaterdag een aanta filmpjes gemaakt van het huidige bestand, en ik hoop dat ik toch iets meer sympathie kan opbouwen voor deze unieke soort. 

 

Meer afbeeldingen

Everything you ever wanted to know about Taniguchi & Golden Corn Koi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Peter VDB

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml