Ik ben toch benieuwd

Ik ben toch benieuwd

Er staan veel grote jumbo in de wachtrij om naar Arendonk te komen. De meeste zijn echter verkocht, maar er blijven er nog een paar over. Ik ben dus benieuwd hoe deze uit de mudpond gaan komen. 

Eén van deze jumbo is de 76 cm kohaku KO-NA23-0584 van Taniguchi. UIteraard is het afhankelijk van de ontwikkeling tijdens dit seizoen of hij de 80 cm zal bereikt hebben of niet, maar ondertussen weten wa toch dat Taniguchi San bijzonder fraaie kohaku heeft.

Denk maar aan de onlangs gekroonde Grand Champion van Ramon die ook een product is van Taniguchi. Ik ben een trouwe volger en koper van Taniguchi kohaku sinds 2008 geloof ik. Sindsdien heb ik talloze koi van Taniguchi gekocht, en ben er nog steeds fan van.

Dit is echter één van de laatste jumbo die ik momenteel kan aanbieden, dus het wordt tijd dat ik mijn schouders er terug onder zet. Om even over te vliegen naar Japan op dezelfde manier als voorheen is echter niet meer om te doen.

De prijzen voor de tickets rijzen de pan uit en maken het qua onmogelijk om die investering enkele malen per jaar te maken. Kon ik vroeger voor pakweg 800-1000 euro rechtstreeks naar Osaka vliegen, dan is de prijs nu bijna verdubbeld en moet je goed zoeken om rechtstreekse vluchten te vinden die onder de 2000 euro gaan.

Je kan dan nog wel met tussenlandingen en andere maatschappijen een vlucht regelen, maar de vraag is nog wel of het dit waard is. De kosten lopen enorm op en de verkoop is ook niet om naar huis te schrijven.

Daarom dat ik beter een rustperiode inlas en een oogje in het zeil hou. Ik heb trouwens mijn volgende reis afgestemd in  november. Dit vooral omdat dan de jumbo boven water komen en ik deze kan updaten.

Bovendien zal de Sakai Cup plaatsvinden, een evenement waarbij ik toch ook een groot aantal koi heb zitten, zowel van mezelf als van  klanten. Of ik iets zal winnen is twijfelachtig, maar je moet natuurlijk nooit wanhopen....je weet nooit. Bovendien is er ook een  live veiling van Momotaro waar ik toch ook bij wil zijn. 

Eindelijk na 3 jaar online gezever. Tja, ik kan het niet anders omschrijven als gezever, want ik wil toch fysiek aanwezig zijn bij de veilingen zodat ik de koi kan zien. Dan weet je tenminste wat je voorgeschoteld krijgt. De eerste live veiligen zal ik helaas missen, want die wordt in oktober gegeven. Op dit ogenblik heb ik deze iet in mijn programma staan, maar misschien dat ik toch nog een oplossing vind.

Vandaag worden er verschillende koi opgehaald, en het weer ziet er veelbelovend uit. Laat er ons een mooie laatste dag van maken, want de volgende weken ben ik gesloten tot en met 1 oktober.

 

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml