Dave nam zijn kans waar

Dave nam zijn kans waar

Werk was er voldoende gisteren. Er stond heel wat op het programma en het beste was om er maar snel mee te beginnen. Na overleg met mijn baas werden de richtlijnen uitgelegd en de strijd kon beginnen.

Het eerste wat we van plan waren is de koi die nog binnen zaten in quarantaine hun vrijheid geven. En met vrijheid bedoel ik dat ze naar buiten mogen om van de natuurlijke vrijheid te genieten, een punt waar geen discussie over mogelijk is.

Of de live show in Merelbeke doorgaat is mij nog niet bekend, want de corona is weer in al zijn glorie bezig, maar als ze doorgaat zullen deze koi aanwezig zijn. Even de bevestiging afwachten of de show doorgaat of niet, maar intussen zwemmen ze in al hun schoonheid rond in vijver 5.

Wat is die ginrin oshiba shigure toch mooi nietwaar ? Ik heb in het verleden maar één ginrin oshiba shigure gekend en die is nog altijd top. Met heimwee denk ik nog terug aan deze ginrin oshiba shigure van Okawa, die ik aankocht in 2014, dus de koi moet momenteel al een jaar of 8 zijn, en zwemt nog altijd in de vijver van John.

Het zou me moeilijk vallen om één van beide te kiezen, liefst zou ik ze nog beiden in miin bestand willen hebben. Het is voor mij een magische soort. Zelf heb ik er 25 jaar geleden één aangekocht, maar is een aanfluiting van deze 2, maar hij staat nog altijd in mijn geheugen gegrift en heeft me ontzettend veel plezier bezorgd. 

Zoals beloofd zouden we een selectie maken van de koi uit vijver 1. De in onze ogen betere koi, zouden we onderbrengen in een andere vijver, en de mindere zullen we willen verkopen aan dumpingprijzen om alzo plaats te maken voor de nieuwelingen.

Het zijn nog altijd meer dan goede koi van 40 tot 70 cm, en wie niet te veel op zijn verlanglijstje heeft staan wordt uitgenodigd om tegen minderwaardige prijzen een ultieme aankoop te kunnen doen. De prijzen vertrekken van 250 euro, een habbekrats van de waarde van de koi.

Ik had hem verwacht...neen het is geen leugen, ik wist voor 99% zeker dat hij zou komen opdagen. Als er koopjes te versieren zijn, dan verschijnt Dave in beeld, en geef hem maar eens ongelijk. Hij nam de gelegenheid te baat en volgde de selectieperiode volledig vooraleer hij zijn strijdplan openbaar maakte.

Maar voor de liefhebbers van film, die mogen zich verneukelen in dit filmpje van ongeveer 30 minuten waar alle koi van vijver 1 werden bekeken door Ben, en die vervolgens naar hun nieuwe verblijfplaats werden verwezen.

Het is misschien een lang filmpje, maar je ziet iedere koi één voor één, niet lang, maar meer dan genoeg, je moet maar terplaatse komen kijken. Het weer zorgt wel voor een algenrijke overheersing, dus het zal werken met het sleepnet worden, want de vijvers zien zo groen als gras. Heerlijk voor de koi, een ramp voor de verkoop.

Zie je een koi die je bevalt, laat het ons weten en we gaan in de onderhandeling. Uiteraard moesten we een andere vijver ook leegmaken, maar daar hadden we de selectie reeds gedaan, dus was het een kwestie van de koi gewoon overzetten. Een kort filmpje geeft een overzicht van de koi. De betere koi werden uit deze vijver reeds naar een andere locatie gebracht.

Dan was het woord aan Dave. Hij probeerde een prijs los te krijgen, maar dat lukte niet. Neen, ik ken dat spel wel, want als ik zeg 10 euro, dan bieden ze sowieso lager, neen ze moeten zelf met een prijs boven komen.

Als ik me goed voel met de prijs, dan wordt de deal een feit, voel ik dat ze profiteren van de situatie, dan krijgen ze de koi niet te pakken en is er ook geen mogelijkheid meer om de koi aan te kopen. Profiteurs zijn er genoeg, die kunnen we niet gebruiken.

De deal van Dave was fair en ik stemde onmiddellijkt toe. De deal werd afgerond op 500 euro voor de showa en een bus anarex bio, die hij nog lospeurterde en beide partijen tevreden. Bekijk echter dit prachtige showaatje van een 45 cm, is het geen plaatje voor menig vijver ? En zo zwemmen er nog redelijk wat koi rond, dus waag je kans, je hebt ze nu allemaal gezien.

In totaal werden er 65 koi bekeken en ingedeeld.

Ik heb nog meer filmpjes gemaakt, maar daar hebben we het later over. Ik moet nog wat bewaren voor de volgende nieuwsitems en er komt zo dadelijk nog een stukje over de eerste live koishow, de eerste sinds 2 jaar.

IK BEN VANDAAG AANWEZIG VAN 10.00 TOT 12.00 UUR

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

rik

555


rik

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml