De 1ste veiling van Interkoi

De 1ste veiling van Interkoi

Ik ben me ervan bewust dat een veiling hier ter lande niet hetzelfde effect zal hebben als de veilingen die gedaan worden in Japan. Daar is het vechten tegen de bierkaai om het zomaar eventjes uit te drukken, en moet je opboksen tegen de groten der aarde.

Soms onwezenlijk, maar het is nu éénmaal hoe het is. Ervaring op veilingen heb ik al bijna 20 jaar. Vanaf het prille begin van Interkoi heb ik het ontstaan van de veilingen meegemaakt, toen nog met een gering aantal mensen, maar ondertussen uitgegroeid tot een enorm massa vertoon.

Is dit beter ? Een goede vraag....nu zijn er mensen die zelf nog nooit in Japan zijn geweest en proberen de scepter te zwaaien, terwijl ik toch wel de nodige ervaring heb opgedaan. Of dit een voordeel is kan ik zelf niet beoordelen, dat laat ik aan jullie over.

Feit is dat ik min of meer nu ook gedwongen ben om een veiling te organiseren om de verkoop te stimuleren. We moeten het niet onder stoelen of banken steken, de verkoop is momenteel niet top en staat op een laag pitje, maar ik veronderstel dat dit voor iedereen zowat hetzelfde is. 

Ik weet dat de online veilingen die ze in Japan organiseren beginnen van een bodemprijs, maar dat de bodemprijs bijna nooit als verkoop wordt gehaald en dat de prijzen meermaals zullen omhoog gaan, tot zelfs onbegrijpbare hoogte.

Dit zal via een online veiling in onze landen niet gebeuren, daar ben ik mij terdege van bewust. Ik ga de koi ook  niet weggeven, dat is geen kunst. Daarom heb ik besloten om de startprijs van de koi op een absoluut minimum te zetten.

Er zal telkens vermeld worden, en dat is bij iedere koi verschillend, hoeveel je per bod moet bieden. De website zal ook in 4 talen verschijnen, dus mensen uit het buitenland kunnen ook meedoen. 

Wat is belangrijk ! Vul je gegevens duidelijk en correct in. Neem er je tijd voor, want als de gegevens om mee te bieden niet correct zijn ingevuld zal ik na nazicht de inschrijving niet aanvaarden. Je zult een bericht per mail ontvangen als je gegevens correct zijn ingevuld.

Gebruik voor je "nickname" een niet herkenbare naam. De nickname kan tijdens het bieden gezien worden. Dus wens je niet gekend te worden tijdens het bieden gebruik dan je nickname. Het is trouwens altijd interessant te zien hoeveel mensen er bieden, zij het met een onherkenbare nickname.

Aan de rechterzijde in het detail zul je een hartje zien. Dat is misschien de koi die je zou willen kopen. Als je daarop klikt dan verschijnt de koi aan de linkerzijde. Dat kan je tijdens het onderzoek van de veilingkoi nu al aanstippen. Als de biedingenn beginnen en je brengt een bod uit dan zal het verbodsteken overgaan in een groen teken zodat je kan zien dat je de winnende bieder bent. Wordt je overboden, dan zal dit veranderen in rood en kan je opnieuw een bod plaatsen.

Zo gauw als er een bod geplaatst is en er komt een tegenbod, dan zal de tijd verlengt worden om de bieder de kans te geven na te denken en een volgend bod te plaatsen. Als de tijd verstreken is, zal de koi automatisch uit het bestand verdwijnen en als het goed is zal deze aan de winnende bieder blijven staan aan de linkerzijde.

Als de veiling is afgelopen, zul je een faktuur binnen de 24 uur ontvangen die je binnen de week moet voldoen via een overschrijving, tenzij je andere afspraken met mij maakt. Hou ook rekening met de voorwaarden voor het ophalen van de koi.

Het is de eerste keer dat de veiling wordt geactiveerd. We hebben het terdege getest en laat ons hopen dat alles  naar wens verloopt. Indien je vragen hebt kan  je me altijd contacteren via de normale kanalen. 

Ik hoop dat alles op een faire manier verloopt zodat ik in de toekomst interessante koi kan aanbieden tegen sterke prijzen. De hoop is natuurlijk dat er voldoende geboden wordt, zodat ik de koi niet moet weggeven aan absolute bodemprijs. Want daar schuilt het gevaar ! Wie mee wil bieden, ga naar onderstaande link. Registreer je en vul alles duidelijk in. Eénmaal ingevuld zal ik alles controleren en ontvang je een mail met bevestiging van je inschrijving:

De 1ste veiling begint vrijdag 24-03-2023 om 9 uur.
De 1ste veiling eindigt maandag 27-03-2023 om 19 uur.
Je kan de aangeboden koi al bekijken via de volgende link.

https://auction.interkoi.eu/

 

8
5
26
5
6
8
5
0

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Koi v/d week

2111007

kohaku 2111007
Verkocht
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml