De aanhouder wint

De aanhouder wint

Het was een lange drukke dag vandaag. We zijn op veel plaatsen geweest, maar er was weinig te beleven. Ik kan wel naar kwekers gaan die me niet dadelijk bekoren, maar of dat koren aan de dijk zet weet ik ook niet.

Ik moet een groot aantal mensen teleurstellen, want de Azukari koi zijn nog niet binnen. De eerste Azukari zullen pas 24 oktober binnenkomen of rond die tijd.

Eerst een bezoekje aan Momotaro om het één en ander te regelen. De Azukari daar zitten in de 1500 ton vijver, maar mensen die deze vijver kennen, weten dat het puur toeval moet zijn om de koi te spotten die je wil zien.

Het is onbegonnen werk, en na een half uur turen, heb ik het toch maar opgegegeven. Het zal dus wachten zijn op de volgende trip.

Wel heb ik een deal kunnen sluiten, waarvan ik dacht dat het onmogelijk zou zijn. Er zal een sanke naar Arendonk komen die toch het één en ander zal teweeg brengen. Nu vind ik het even beter om hier niet teveel publiciteit over te maken, maar juist genoeg om mensen curieus te maken.

Het is een sanke van 79 cm en 4,5 jaar, maar ik ga haar nog even achter de hand houden. Om te zeggen dat ze binnen een jaar of 2 Grand Champion zou kunnen worden is brutaal en misschien niet mogelijk, maar dat ze bepaalde capaciteiten heeft, daar ben ik zeker van.

Ze moet echter nog 2 – 3 jaar verder bloeien in goede omstandigheden, en er nog 7-8 cm aan borduren, zodat ze in volle glorie kan deelnemen. Een koi zoals deze kan je zo maar niet verkopen. Deze moet eerst in Arendonk zitten vooraleer ik haar ga aanbieden.

Bovendien komer er nog 2 grote koi binnen van om en bij de 70 cm of juist erover. Hier heb ik al een filmpje van laten zien, maar nu heb ik beslist om ze toch over te laten komen. Ze zijn nog maar yonsai en het zijn serieuze vissen, maar niet overdreven duur.

Hier zie je ze nog eens en wie graag grote koi heeft en een paar foutjes kan vergeven zou voor een vrij gunstige prijs kunnen gesteld zijn.

Ook deze zet ik even niet op de site voor de verkoop. Ik ga deze eerst presenteren aan mensen die graag jumbo koi willen hebben, maar ieder die eventueel interesse heeft kan me contacteren. Het zijn sowieso imposante dieren.

Na Momotaro zijn we naar Sakai terug gereden om te proberen nog iets op de kop te kunnen tikken, maar helaas, alles was uitverkocht tijdens de opensales en de veiling.

Ze waren alles aan het voorbereiden voor koi die uit de mudpond zouden komen. Ook hier was 24-25 oktober aangestipt om de koi uit de mudponds te halen. Met 60 mudponds in het verschiet, is het een serieus werkje.

Dan had mijn reisgezel nog iets te regelen bij Omosako, en dat was maar een anderhalf uur rijden van Sakai, dus daar ging het naartoe.

Wat ik daar vond, was ik al een hele tijd aan het zoeken bij Momotaro en Sakai, maar kon het niet vinden, namelijk het boekje van Rinko. Hierin stond een artikel van Wakana, met de vermelding van Interkoi, en alles mooi uitgelegd in het Japans.

Ans had me gevraagd om dit boekje te zoeken, en ik had de hoop al opgegeven, totdat Olav met dit boekje te voorschijn kwam. Ik mag hier toch wel een beetje trots op zijn nietwaar ?

Bij Omosako waren ze ook juist bezig om de vijvers in orde te maken voor het afvangen van de mudponds, en echt in shiro geïnteresseerd ben ik ook niet, tenzij....maar dat kost dan weer veel geld.

Ik heb wel wat foto’s gemaakt om mijn nieuwsitem verder te verfraaien, maar ben vandaag dus met lege handen naar Okayama terug gereden.

Is helemaal niet erg, want het was ook niet de bedoeling om alles op te kopen om maar iets te hebben. We proberen het toch in mijn systeem te houden, en rond 15 september vertrek ik terug naar Japan om zowel veilingen als handpick koi te versieren.

Ik heb onderweg nog wat filmpjes gemaakt om wat sfeer weer te geven, en ook wat filmpjes van tosai die klaar gemaakt worden voor de verkoop, en dan zit mijn taak er voor deze reis op. Voor deze ene keer heb ik bijna alles in zwart wit gefilmd...vond het ook wel eens mooi !

Ik vertrek morgen heel vroeg terug naar huis, en zal zondagavond terug thuis zijn. Ik hoop dat jullie toch een beetje genoten hebben van de 3de japanreis en van de koi die aangekocht werden. Deze zullen vermoedelijk begin november binnen komen.

Einde biedingsysteem

Op dit ogenblik is het al 15.00 uur Europese tijd, en zijn ook de biedingen op de koi van de opensales voorbij. Alle 4 koi werden verkocht, waarbij de shiro het meeste succes had. De rest was maar wat flauwtjes, maar we moeten er mee leren leven....

De mensen die dus een bod gedaan hebben, zijn dus ook eigenaar van de koi geworden.

Meer afbeeldingen

De aanhouder wint: afbeelding 1
De aanhouder wint: afbeelding 2
De aanhouder wint: afbeelding 3
De aanhouder wint: afbeelding 4
De aanhouder wint: afbeelding 5
De aanhouder wint: afbeelding 6
De aanhouder wint: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240