De Asagi maakt het waar

De Asagi maakt het waar

Wat ik het minst verwachtte maakt toch weer een gevoel van trots los.

Zoals gisteren vermeld in het nieuwsitem had ik ook 4 koi ingeschreven in de Junior Koishow die dit weekend werd gehouden in Japan.

Nu zul je je afvragen hoe ik erbij kom om met non gosanke deel te nemen ? Wel dat is eigenlijk heel eenvoudig. Voor non gosanke en alles wat uit het Noorden van Japan, dus Niigata komt werk ik samen met Jeroen van Keulen.

Hij selecteert al enkele jaren de koi die ik wel kan appreciëren, maar die me iets moeilijker liggen omdat ze in het Zuiden bijna niet voorkomen, tenzij je naar Ogata doorreist.

Zoals je ziet kan een samenwerking ook tot goede resultaten leiden. Ik heb er trouwens nooit geen probleem mee gehad om met enkele bekwame dealers samen te werken, zoals Jeroen of Tjaard, dat heb ik trouwens nooit onder stoelen of banken geschoven.

En zoals je kan zien behaal je ook op deze manier prachtige resultaten. Er werden slechts 3 van de 4 koi die ik gekozen had ingezet op de AJJKS want eentje ervan was niet in orde.

De prijs was ook niet van de minste. De asagi heeft gold award, best in variety en best in UK entry gewonnen, een prijs om naar huis te schrijven, en als je over de waarde van de prijs wil oordelen, dan moet je even in ogenschouw nemen dat er 1821 koi werden ingezet en mag je toch ook vermelden dat je de beste Asagi ter wereld hebt momenteel in zijn serie…

Dit behoort ook een kleine uitleg. Door de koi in te schrijven op naam van personen uit een ander land, kan je dus ook meer prijzen binnen halen. Zo heb ik alle koi ingeschreven op naam van een vriend uit een ander land, waar uiteraard toestemming voor werd gevraagd. Zo komt het ook dat ik de best entry in de UK heb gewonnen, want ik had de Asagi ingeschreven op naam van James Colley, een man die doodgraag koi van Interkoi wil aankopen, maar dit niet kan.

Waarom kan hij dit niet ? In England moet je een licentie hebben om koi aan te kopen, en dan enkel nog uit Japan. In principe kan je dus nooit geen koi verkopen aan England, tenzij je ze binnensmokkelt. Het geeft natuurlijk wel een grote macht aan de mensen die de koi wel mogen importeren.

Ik krijg momenteel ontzettend veel aanvragen uit het buitenland, maar zit met een groot transportprobleem. Wie een oplossing hiervoor zou kunnen geven ben ik heel dankbaar. Als er iemand zonder werk zit, en eventueel koi voor me wil vervoeren in een straal van 5-600 km per dag, mag me even bellen om te overleggen. Misschien is het wel iets voor jou !

Bijna de hele eer moet ik aan Jeroen overlaten want die heeft de Asagi tenslotte geselecteerd, en ik heb de eer gehad om hem te mogen kiezen. Laten we allebei in de eer delen.

Vermits ik op het ogenblik van de show in het Zuiden was, heeft die grote man in het midden op de foto, de honneurs voor mij waargenomen. Je kan hem zien glunderen. Ik ben eigenlijk wel blij dat ik er niet bij was, want iemand met een hemdje aan met korte mouwen past daar nu eenmaal ook niet tussen. Well done Jeroen…

Na enig overleg met de mensen die de waarde kunnen beoordelen, wisten deze me te vertellen dat de waarde van deze asagi nu incl. de bekers en de platen minimaal 1750 euro waard is.

Dit ga ik nu niet als waarde eropplakken, maar als er mensen zijn die deze Asagi willen aankopen dan stel ik een faire prijs voor van 1450 euro, inclusief de beker en de 3 platen die erbij horen.

De Asagi komt 11 mei aan als ik me niet vergis, en ik hoor wel of er interesse is in dit moordbeestje. Wie interesse heeft mag me contacteren. Asagi kan ik zelf wel appreciëren, en er zullen nog een 4-tal broers en zusjes van de winnende asagi binnenkomen zodat ze het geheel kunnen versterken.

Als het goed is krijg ik vandaag de foto’s en de filmpjes binnen van de 4 begeleiders. Zo gauw ik de informatie heb zal ik ze ook op de website plaatsen. Toch weer een mooi begin van het jaar….doe zo verder interkoi.

Belangrijke mededeling

Woensdagavond komen er zomaar eens eventjes 123 koi aan, waarvan een 15-tal serieuze jumbo koi. Ik krijg het klinisch benauwd als er teveel vissen in mijn quarantaine bakken zitten, en wil dus zoveel mogelijk koi die binnen zitten naar buiten brengen.

Nu zijn er nog bijzonder veel koi die moeten opgehaald worden, en het zou fijn zijn moest ik er nog zoveel mogelijk morgen kunnen laten ophalen. Het is niet alleen in het voordeel van mij, maar ook in het voordeel van de koi.

Ik heb dan ook morgen de ganse voor en namiddag vrij gehouden om mensen de gelegenheid te geven de koi te komen ophalen. Je doet er zowel mij als de koi een groot plezier mee. Over de temperatuur moet je niet inzitten. Alle koi zitten al geruime tijd op buitentemperatuur.

Wie dus zijn koi wil komen ophalen kan zich even melden. Ik ga niet de ganse dag aanwezig zijn, maar er zijn al mensen die om 11 uur komen om hun koi op te halen, dus dat zou al een mooie tijd zijn om af te spreken. Ieder ander uur tijdens de dag kan ook, maar dan moet je even met mij afspreken. Bel me of contacteer me, ik stel het gewoon op prijs.

Meer afbeeldingen

De Asagi maakt het waar: afbeelding 1
De Asagi maakt het waar: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240