Ginrin Benigoi

Ginrin Benigoi

Sommigen zijn er verliefd op, anderen hebben er absoluut niets mee, en zo moet het zijn. Iedereen dezelfde smaak zou ook saai zijn.

Persoonlijk heb ik ze heel graag, en ik had Daisuke verleden jaar er al enkele malen achter gevraagd om ze aan te kopen, maar het werd toen bijna iedere keer geweigerd.

Na lang zeuren mocht het dan eindelijk toch, en kocht ik er een aantal aan. Bij de laatste veiling van vorig jaar werden er ook een aantal aangeboden en op de veiling verkocht, en toen kreeg ik er ook een 40-tal te pakken.

Ik had verwacht er veel van te verkopen, maar plotseling, alsof de duivel ermee speelde werd de markt overspoeld met ginrin benigoi, en moet ik met schade en schande bekennen dat deze handel kapot werd gemaakt in deze soort.

Ikwas vrij boos, omdat ik vermoed dat ik de duurdere van de veiling heb aangekocht, niet wetende of deze beter of minder goed zijn, en of er vrouwelijke koi tussenzitten. Zo zie je maar hoe het kan verkeren.

De ginrin benigoi die uit een Kohaku moeder met een ginrin kohaku komen zijn dus eigenlijk geen rasechte benigoi, maar ginrin kohaku in mijn ogen, maar wat is het verschil !

Nu zaterdag komen de klanten die een ginrin kohaku hebben aangekocht hun keuze maken uit de selectie. Ik zal een wedstrijdvat klaarzetten rond 12.00 uur en ik zal er alle koi inzetten, inclusief de Momotaro kleinere serie showa die nog samen zitten.

Wie eventueel interesse heeft mag zaterdag ook komen als je een handpicked ginrin benigoi wil aankopen. Ze zien er wel bijzonder goed uit, zitten ongeveer tussen de 32-40 cm en moeten 400 euro per stuk kosten.

Het zou fijn zijn moest ik er een aantal meer kunnen verkopen. Indien niet, dan zie ik wel wat ik ermee ga doen. Ik heb gisteren wel een filmpje gemaakt van wat het zou kunnen worden.

Ik ben koi aan het verplaatsen en deze 2 benigoi die naar Noorwegen zullen verhuizen werden gisteren al naar een andere vijver overgeplaatst. Het zijn toch koi die me kunnen bekoren.

Vandaag zijn er nog een heleboel mensen die hun koi komen ophalen, en dan is het een kwestie van de koi die binnen zitten over te brengen naar buiten, en de nieuwe koi kunnen komen. Het wordt spannend want het is een waar festijn van 123 koi die binnenkomen.3 andere nisai werden ook gefilmd en verplaatst. 2 daarvan vertrekken richting Zwitserland.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137