De Azukari koi van Bens Bakje

De Azukari koi van Bens Bakje

Een stralende dag zorgde nog eens voor een middag echt koiplezier. Voor wie niet weet wat Azukari koi betekent: dit zijn koi die men gedurende een bepaalde periode onder iemand zijn hoede plaatst om deze te verbeteren omdat hij de kennis heeft en betere faciliteiten kan bieden, zodat er een beter resultaat kan behaald worden.

Omdat de koi uit Bens bakje in groen water zitten is het nodig om ze toch eens even eruit te nemen om te controleren. Vermits dit toch moest gedaan worden, maken we van de nood een deugd en hebben we ze allemaal weer eens gemeten en gefotografeerd. De foto's zijn van mindere kwaliteit. De zon scheen te fel, waardoor er eigenlijjk geen goede foto's gemaakt zijn. Ik heb beide koi naast elkaar gelegd en zoals je kan zien, zijn de linkse foto's eigenlijk te donker, en de rechtse foto's eigenlijk te licht. Als je nu de combinatie van beide neemt, dan zit je ongeveer goed. Zoals je kan zien bij nummerke 904905 kan het ook gebeuren dat de koi zijn kleur verliest. Je houd dan wel een mooie Shiromuji aan over als het rood helemaal wegtrekt, en dat is soms ook niet onaardig.

Ik moet er ook bijvertellen dat het water bij mij ontzettend zacht is, waardoor er ALTIJD verlies van sumi is. Als de koi naar hun eindbestemming gaan, zal je zien dat deze altijd op korte tijd meer en dieper sumi zal ontwikkelen. De meeste van deze koi zijn verkocht. enkel 904901 - 904904 - 904920 - 904905 - 904907 zijn nog vrij, en nummerke 904902 zit nog in de loterij van deze week.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml