De bloedlijn van Sakai

De bloedlijn van Sakai

Bij het bezoek aan de Narita koifarm nam ik afscheid van Narita, die me op het laatste nippertje nog even de boeken toonde van de vernieuwde uitgave van de ouderdieren van Sakai FF. Dat moet je natuurlijk aannemen.

Eerlijk is eerlijk, de degelijkheid van de opvolging van de ouderdieren is bij Sakai FF tot in de puntjes verzorgd en door de jaren een bron van informatie. Bovendien wordt het aanbod van ouderdieren ondertussen zo uitgebreid dat het bij de meesten kwekers zelfs moeilijk te volgen is.

Sakai FF houdt alle informatie bij die kunnen leiden tot een overzicht van alle ouderdieren en hun afstammelingen. In zijn nieuwe uitgave worden zowel de oudere en bestaande oyakoi weergegeven en de nieuwe machthebbers.

Van de oude moederdieren tel ik maar liefst 43 mama's, en bij de nieuwe ouderdieren maar liefst 24, een onvoorstelbaar aantal. Bovendien staat erbij vermeld met welk mannelijke koi ze zich voortgepland hebben, en op welke datum dit is gebeurd....een bron van informatie.

Ik heb besloten om de stamboom weer te geven van alle oyakoi in een overzicht dat je kan volgen, zodat je weet uit welke bloedlijnen de koi komen en daarna zal ik iedere dag een oudere oyakoi en een nieuw gezicht tonen, dus nieuwe oyakoi.

Het is een indrukwekkend overzicht, alleen kan ik er geen jaartallen aan plakken en is er niet vermeld hoe groot de oyakoi zijn. Vandaag is het de beurt aan J.Mar en Titan.

"J.Mar" is een dochter uit "Love Queen" die een dochter is van "Rose Queen". Rose Queen is dan weer een dochter van "Rose" die "Sakura" als moeder heeft, en dan praat je over het begin van de "Sakura bloedlijn". 

De nieuwe Oyakoi "Titan" komt met een omweg rechtstreeks uit "Love Queen", maar wel uit een latere generatie. Love Queen is hierboven al vermeld, dus kan je het verder opvolgen - Rose Queen - Rose - Sakura. In principe komen ze uit dezelfde ouderdieren namelijk de Sakura bloedlijn.

Het is een heel boekwerk en bijzonder interessant om te lezen. Vandaag dus een algemeen overzicht van de bloedlijnen.

CORONA MAATREGELEN

Wij zullen zowel morgen als overmorgen aanwezig zijn. De mensen die gepland hadden om koi te komen ophalen, kunnen gewoon langskomen. Enkel op afspraak !

 

Meer afbeeldingen

De bloedlijn van Sakai: afbeelding 1
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 2
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 3
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 4
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 5
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 6
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 7
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 8
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

9 reacties

Christof

Ik zie de dynamite ochiba er tussen staan, deze gebruikte momotaro toch ook hè? Om de kweek te doen met vermoedelijk momotaro kohaku mannen, om kohaku te kweken uiteraard. Heeft momotaro deze dan Van sakai gekocht destijds?


Wim DW

wel heel mooi om volgen - super

The Untouchable

Zouden wij GRATIS zo\'n Sakai boekje kunnen krijgen van Luc? Ikke niet wsl, omdat ik ook vele andere kwekers (zelfs uit Niigata) nogal genegen ben! 

Willy

@The Untouchable Je krijgt wat je verdiend Untouchable...


Jack

Je begint je eigen af te vragen of de leverdatum van de nieuwe koi niet in gevaar komt met de impact op het vliegverkeer.We zullen maar rustig afwachten,maar de gevolgen worden historisch groot ondertussen door het Corona virus.

Wim DW

misschien zit bompa maar te roepen voor de koi komen op te halen en zit na 25/03 niks meer in de vijver

The Untouchable

@Wim DW Je kunt er even mee lachen Wim en proberen het optimisme erin te houden, maar sinds de draconische maatregelen van onze federale overheid die gisterenavond werden uitgevaardigd is het lachen mij toch vergaan. Ik denk dat dit erger is dan dat iedereen tot nu toe heeft ingeschat. Het is meer dan \'een onnozel griepje\', zoals Luc onlangs nog vanuit Japan tgo mij beweerde. De schrik zit er bij mij goed in, om nog te zwijgen van de enorm zware financiële gevolgen die de keldering van de internationale beurzen heeft teweeg gebracht. Op papier in enkele dagen tijd een pak k euro armer op dit ogenblik, maar wat doe je eraan? Je wordt als belegger gewoon ingehaald door de snelle negatieve ontwikkelingen die zich voordoen, en dan gaat het alleen maar over lijdzaam toezien hoe een mens z\'n financieel vermogen  door die kloterij zwaar wordt aangetast Ik ga ervan uit dat dit ook wel zijn negatieve invloed zal hebben op de de koiverkopen van dealers in het algemeen en van Interkoi in het bijzonder.  

The Untouchable

@Wim DW Cruciale vraag: zijn koi en het aankopen van koi nog wel belangrijk in deze situatie? Ik wil niet de onheilsprofeet uithangen, maar toch . . . 


Wim DW

@ T U -- ik lach zeker niet met de bestaande situatie - ikzelf heb de nodige verantwoordelijkheden te nemen tav mijn personeel en wanneer morgen de regering om welke gezondheidsredenen en lock down beslist, dan zal ik als kleine zelfstandige dit enorm voelen - mijn opmerking was niet om de huidige situatie ten spot te drijven - ikzelf in mijn dagdagelijkse bezigheid zie op dit moment schrijnende toestanden en dan is de maatregel van 2 of 4 k zeker een druppel op een hete plaat.  ik heb de Bel 20 zien afglijden tot 60 % van de waarde van vorige week.  en ja dan kan je de vraag stellen wat je als individu tov het grote geld bent.  De afglijdende beurstoestand maakt dat langs de andere kant er mensen zijn die heel veel geld hebben verdiend aan de kleine belegger zijn miserie - dit door het beursgegeven van puts, calls options enz - dus nee ik wens niemand deze toestanden toe


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240