De bloedlijn van Sakai

De bloedlijn van Sakai

Bij het bezoek aan de Narita koifarm nam ik afscheid van Narita, die me op het laatste nippertje nog even de boeken toonde van de vernieuwde uitgave van de ouderdieren van Sakai FF. Dat moet je natuurlijk aannemen.

Eerlijk is eerlijk, de degelijkheid van de opvolging van de ouderdieren is bij Sakai FF tot in de puntjes verzorgd en door de jaren een bron van informatie. Bovendien wordt het aanbod van ouderdieren ondertussen zo uitgebreid dat het bij de meesten kwekers zelfs moeilijk te volgen is.

Sakai FF houdt alle informatie bij die kunnen leiden tot een overzicht van alle ouderdieren en hun afstammelingen. In zijn nieuwe uitgave worden zowel de oudere en bestaande oyakoi weergegeven en de nieuwe machthebbers.

Van de oude moederdieren tel ik maar liefst 43 mama's, en bij de nieuwe ouderdieren maar liefst 24, een onvoorstelbaar aantal. Bovendien staat erbij vermeld met welk mannelijke koi ze zich voortgepland hebben, en op welke datum dit is gebeurd....een bron van informatie.

Ik heb besloten om de stamboom weer te geven van alle oyakoi in een overzicht dat je kan volgen, zodat je weet uit welke bloedlijnen de koi komen en daarna zal ik iedere dag een oudere oyakoi en een nieuw gezicht tonen, dus nieuwe oyakoi.

Het is een indrukwekkend overzicht, alleen kan ik er geen jaartallen aan plakken en is er niet vermeld hoe groot de oyakoi zijn. Vandaag is het de beurt aan J.Mar en Titan.

"J.Mar" is een dochter uit "Love Queen" die een dochter is van "Rose Queen". Rose Queen is dan weer een dochter van "Rose" die "Sakura" als moeder heeft, en dan praat je over het begin van de "Sakura bloedlijn". 

De nieuwe Oyakoi "Titan" komt met een omweg rechtstreeks uit "Love Queen", maar wel uit een latere generatie. Love Queen is hierboven al vermeld, dus kan je het verder opvolgen - Rose Queen - Rose - Sakura. In principe komen ze uit dezelfde ouderdieren namelijk de Sakura bloedlijn.

Het is een heel boekwerk en bijzonder interessant om te lezen. Vandaag dus een algemeen overzicht van de bloedlijnen.

CORONA MAATREGELEN

Wij zullen zowel morgen als overmorgen aanwezig zijn. De mensen die gepland hadden om koi te komen ophalen, kunnen gewoon langskomen. Enkel op afspraak !

 

Meer afbeeldingen

De bloedlijn van Sakai: afbeelding 1
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 2
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 3
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 4
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 5
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 6
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 7
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 8
De bloedlijn van Sakai: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

Christof

555


Wim DW

555

The Untouchable

555

Willy

@The Untouchable 555


Jack

555

Wim DW

555

The Untouchable

@Wim DW 555

The Untouchable

@Wim DW 555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml