Gelukkig was er hulp

Gelukkig was er hulp

Zomaar eventjes 50 grote koi moesten worden overgeplaatst. Dat gaat zo maar niet eventjes zonder voorbereiding, dat moet in goede banen geleid worden. 

Gelukkig was er hulp, want alleen kan je deze klus niet klaren. Het waren al oudere koi, de meesten zullen vermoedelijk al 8 tot 10 jaar en ouder geweest zijn. Ik herinnerde me nog enkele uit mijn vroege periode, het moet rond 2010 geweest zijn.

De meeste waren doitsu van Matsue en gewone kohaku van Matsue, die ik in die tijd redelijk veel aankocht. Mogelijk zou ik ze nog ergens terug kunnen vinden als ik lang zoek, maar dat ga ik nu even niet doen.

Wat me vooral opviel was het dieprode beni dat zich bijna bij alle koi openbaarde. Ik herinner me nog, en dat is nu eigenlijk ook nog, is dat de jonge koi altijd over een zacht benitype beschikken. Dikwijls volg je niet iedere koi op, en kan je ook het vervolg niet schetsen.

Dat de koi na deze lange periode dit dieprode beni lieten zien, bevestigt dat er wel degelijk een ontwikkeling is in het beni. Ondertussen dat ik dit schrijf ben ik even in het archief gaan bladeren op zoek naar de Matsue kohaku en de Doitsu van Matsue, en ik vind alles terug onder 2008 en niet onder 2010.

Ik heb een paar foto's gekopieerd, en daar moeten ze tussen gezeten hebben. Lang geleden dat ik dit nog gezien heb, en de bijhorende nieuwsitems doen me toch af en toe lachen. Wat een evolutie in de historie van Interkoi, dat mag gezegd worden.

Ik lees dikwijls de woorden High Quality, woorden die ik op dit moment bijna nooit gebruik omdat ik wijzer geworden ben en omdat de leerschool me andere dingen heeft geleerd. Ik blijf op dat gebied bescheiden, maar ik weet wel wat ik aanbied. Laat de koi voor zichzelf spreken !

Het meest was ik bang voor de regen tijdens het overzetten van de koi. Met al die dozen, 35 in totaal die ik buiten moest laten staan om de bus leeg te krijgen om daarna de gevulde dozen terug in de bus te plaatsen, was het bang afwachten of het zou regenen of niet, want natte dozen dat is not done...

Het geluk was aan onze zijde, en na wat prutregen was de hele inpakprocedure vrij vlot verlopen. Al gauw was het werk ingedeeld en waren we een op elkaar afgestemde machine die de koi systematisch inpakten. 

Met een sleepnet hadden we alle koi in een hoekje gedreven. Rudy zorgde met het schepnet voor het aangeven van de koi, terwijl ik de koi in de bowl in de plastic zak inpakte en van zuurstof voorzag. Ondertussen gaf Rudy de rekskes (lees elastiekjes) aan en zag erop toe dat de dozen klaarstonden. Ben reed dan met een karperkarretje de dozen met koi naar de bus zodat deze kon ingeladen worden.

Ik had ongeveer 3-5 minuten ingeschat om ongeveer 35 dozen te vullen wat ongeveer klopte en ik denk dat na 2 uur alles ingeladen was. Dan was het vertrekken naar de nieuwe locatie een 30 km verder.

Het uitladen ging vrij snel. Zowel het water als de watertemperaturen waren op elkaar afgesteld, controle werd voordien reeds gedaan door Maarten Lammens en de koi werden rechtstreeks in de vijver vrij gelaten. Nadien werd over de ganse vijver een net gelegd, je weet nooit of ze zouden springen in hun nieuwe omgeving.

Door de intensiteit van de werken heb ik weinig foto's en filmpjes kunnen maken, en moet je het maar doen met wat overzichtfoto's. Opvallend was de prachtige koe die stond te grazen...opvallend leuk.

Terug thuis was het de beurt aan Rudy om zijn nieuw verworven kohaku mee naar huis te nemen. "Het is de laatste koi die ik aankoop" was zijn opmerking...."we zullen wel zien" dacht ik. In ieder geval was het ook een Matsue kohaku die ik begin vorig jaar aankocht op het Narita event. Hopelijk doet ze het zo goed als de Matsue kohaku die we vandaag gezien hebben.

Toch weer een zwaar project tot een goed einde gebracht, en bovendien de jumbo kohaku die ik gisteren op de valreep aankocht ook nog kunnen verkopen, misschien de beloning voor een zware dagtaak.

TER INFORMATIE

De termperatuur van alle vijvers, binnen en buiten is naar 12° gebracht. Er zijn al meerdere mensen hun koi  komen ophalen, en het zou mooi zijn indien ook iedereen zijn koi zou komen ohalen. Geef me een seintje wanneer je zou kunnen komen, zodat ik me kan voorbereiden. 

 

Meer afbeeldingen

Gelukkig was er hulp: afbeelding 1
Gelukkig was er hulp: afbeelding 2
Gelukkig was er hulp: afbeelding 3
Gelukkig was er hulp: afbeelding 4
Gelukkig was er hulp: afbeelding 5
Gelukkig was er hulp: afbeelding 6
Gelukkig was er hulp: afbeelding 7
Gelukkig was er hulp: afbeelding 8
Gelukkig was er hulp: afbeelding 9
Gelukkig was er hulp: afbeelding 10
Gelukkig was er hulp: afbeelding 11
Gelukkig was er hulp: afbeelding 12
Gelukkig was er hulp: afbeelding 13
Gelukkig was er hulp: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

7 reacties

The Untouchable

Verdomme, nu ben ik toch wel even in de war, om het nog zacht uit te drukken. Ik pijnig mijn zintuigen over welke Rudy het hier gaat, een Vlaamse of een Nederlandse???


Christof

Knap project, grote vijver op een prachtige locatie! Veel succes Rudy.

rudy

mercie Christof


KONDHO

Ja, Werkendag, supermooi, top project, Matsue, verkoop je nu niet meer zeker? Of ja die met de grote haak als koptekening, ja toch, wel nog een paar hele goede visjes tussen. Proficiat Rudy. Enige voordeel van die koe, makkelijk te vangen.

rudy

mercie mercie


Johan

Die koe graast wel steeds op hetzelfde plekje 😬

The Untouchable

Het is blijkbaar ook geen gewone koe, maar een voortvloeisel van een kruising met een zebra. 😁😄😃


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240