Een Takigawa Kohaku

Een Takigawa Kohaku

En ja hoor,  het geluk was aan mijn zijde dit keer. Bij mijn bezoek aan Takigawa verleden week, zag ik een serieuze kohaku rondzwemmen die opviel door zijn imposante grootte, en dat trekt me altijd aan. 

Ze zag er goed uit, en ik weet hoe moeilijk het is om dergelijke koi aan te kopen. Het is niet alleen de aankoopprijs, maar ook het bijhorende transport, zorgen en verantwoordelijkheid die je in ogenschouw moet nemen.

Helaas, de kohaku was in optie, dus ik kon er een kruis over maken, tenminste zo dacht ik. Als er een optie op zit, dan is het 9 van de 10 verloren moeite, want gewoonlijk wordt de optie gelicht. Zonde, want ik heb een zwak voor die beesten van Takigawa.

Hoe je het ook draait en keert, ze worden enorm groot, zijn over het algemeen sterk en gezond doordat ze op een vrij natuurlijke manier worden grootgebracht. Toen ik gisteren bericht kreeg dat men de optie niet had genomen en of ik de kohaku nog wou aankopen.

Ik heb niet lang getwijfeld, want ik weet hoe zot men is van dit soort koi. Met haar 82 cm een echte Takigawa kohaku met de nodige body, opgesmukt met fukurin die de kohaku een extra boost geeft. Man wat kan ik genieten van dit soort koi. Alleen al de body op een koi zoals deze krijgen is al een opgave op zich. 

Het moeten voor mij niet altijd Grand Champions te zijn om er van te genieten, want Grand Champion is er maar eentje, en er zijn nog zoveel anderen ! Waarom niet van de anderen genieten ! 

Wel zie je een lichte slijmplek op de kop rechts, maar daar moet je je geen zorgen over maken. In Japan noemen ze dat een lichte verkoudheid, net zoals wij een verkoudheid kunnen hebben. Het komt in de winter meer voor in koud water. 

Ik ben dan ook blij om deze kohaku in mijn bibliotheek te kunnen verwelkomen.

POSITIEF NIEUWS

bezoekersaantal

 

Ondanks de druk van Facebook blijft mijn bezoekersaantal per dag stijgen. Toch een teken dat ik iets goed doe. Het is geen sinecuren en soms maak ik me wat vervelend over de facebookers die altijd info vragen terwijl alles altijd nauwgezet is uitgelegd op de website. Het is een gevecht op leven of dood.

Unieke bezoeker van boven de 1000 personen per dag is een enorm aantal. Ik hoop dat ik de strijd kan blijven winnen, want het zijn machtige concurrenten.

 

Meer afbeeldingen

Een Takigawa Kohaku: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

rudy

555


Henry

555


Wim DW

555


Matthijs

555


Willy

555

Wim DW

555

Willy

@Wim DW 555


Jack

555


rudy

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml