Kan je deze even bowlen ?

Kan je deze even bowlen ?

Deze kohaku had ik al een hele tijd in mijn gedachten. Zou je haar nog eens even kunnen bowlen voor mij, want ze heeft een bijzonder mooi patroon. Dat zijn vragen die ik momenteel regelmatig krijg, en wat doe  je dan ?

Dan ga je natuurlijk bowlen. Het gaat in dit geval overe een kohaku van Matsue die ik begin vorig jaar, april om precies te zijn kocht op het Narita event. Er werden toen trouwens een groot aantal kohaku van Matsue gekocht, en ondanks het feit dat de verkoop moeilijk was, zijn het toch gave kohaku.

Als ik het bestand zo snel even nakijk zijn er nog een 8-tal over, en geloof me of niet, het zijn in mijn ogen kohaku die er mogen zijn. Neem nu nog deze 2 exemplaren. Ze zijn verleden jaar december binnengekomen, zwemmen dus al een tijdje binnen rond, en zullen in de loop van de volgende dagen naar buiten gezet worden.

Beiden zijn ze reeds over de 70 cm en de toekomst lonkt. Ben je verbaasd dat ik deze wil verkopen ? Natuurlijk wil ik deze verkopen, daar heb ik een zaak voor. Bovendien mogen ze best gezien worden, ga ze momenteel maar eens kopen in Japan, de tijden zijn veranderd hoor.

Ik kan me nog herinneren dat er vroeger éénmaal per jaar naar Japan gevlogen werd en dat er dan koi aangekocht werden voor het ganse jaar. Ofwel werden er boxen aangekocht door de grote hoofdleveranciers en kon je daaruit kiezen. Die tijd is definitief voorbij.

Ik heb er de gewoonte van gemaakt om ieder jaar 4 of 5 keer over te vliegen en mijn bestand continue aan te passen en indien mogelijk te verbeteren. Het zijn zware inspanningen, ondanks het feit dat de meeste mensen denken dat het een vakantietrip is.

Persoonlijk denk ik dat ik de beste keuze gemaakt heb om persoonlijk bij alle veilingen aanwezig te zijn. Het is niet alleen de sensatie van de koi die ik aankoop, maar ook krijg je de waardering van de andere dealers die trouw aanwezig zijn. Ondanks het feit dat ik de kleinste koper ben, wordt ik door de top dealers in de wereld gewaardeerd.

Naast het bowlen van deze kohaku, die dadelijk verkocht werd trouwens, werd er zaterdag nog één van mijn lievelings Matsue  kohaku verkocht. Dit filmpje is niet recent, het dateert van januari dit jaar. Ik hou van dit soort kohaku. Niet conventioneel patroon, mooie sigaarvormige body, en het is vooral de intense huidkwaliteit met een sterk beni en fraai shiroji dat deze kohaku tot een hebbeding hebben gemaakt. 

David was niet van plan om een zo dure kohaku te kopen, maar is onder de professionele uitleg van Ben overstag gegaan. Ben kan het uitleggen, daar niet van, maar als de koi niet beantwoord aan zijn gevoelens, dan weet je dat hij van de koi geen hoge hoed op heeft. Ik hoor het, maar ik weet niet of jullie het horen. Bij deze was de euforie in de stem van Ben zeker aanwezig.

Het lukt me niet helemaal om mijn bestand op pijl te houden. Ik sta versteld van het feit dat er zoveel verkocht wordt, en ben er dankbaar voor. Ik wou deze reis mijn bestand aanscherpen, maar van de 25 koi die ik aankocht zijn er nog maar 5 over.

Denk je nu dat dit de mindere koi zijn ? Wees gerust dat is niet zo. De sandan maruten kohaku van Tamaura, waarvan ik weet dat ze zwaar aan de prijs is, is van een bijzondere hoge kwaliteit en de waardering hiervoor moet komen van een echte kenner. Geef deze de tijd, ze behoort in ieder geval tot die koi die geschikt zijn om hier verder te ontwikkelen.

De sanke van Sakai FF doet precies wat ik ervan verwacht had....niet verkocht worden. Deze koi moet je tijd geven, want hier koop je de koi die in de toekomst kunnen verrassen, dus ook geen probleem om deze te laten ontwikkelen.

Wat betreft de 2 overblijvende tancho, dat is een normale zaak. De stip is niet perfect, maar het zijn wel vrouwelijke koi. Misschien had ik ze niet moeten kopen, maar geen flaters begaan is ook niet altijd goed. Je moet af en toe verkeerde inkopen doen om te leren. 

Nog 15 dagen en de nieuwe selectie komt aan in Arendonk. De spanning stijgt want er zit mooi volk tussen. 

 

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

Henry

555


Johan D

555


The Untouchable

555


Johan

555


rudy

555


Johan

555

interkoi

555

Johan

@interkoi 555


The Untouchable

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml