Terug aan de bak

Terug aan de bak

Na een korte nachtrust, want ik was om 2.30 uur weeral paraat, kon ik opnieuw aan mijn dagelijkse taak beginnen en moest ik me voorbereiden op de komst van enkele klanten die hun koi kwamen ophalen.

Tussen haakjes, dit wordt mijn 4720ste nieuwsitem, toch iets om over na te denken. Je kan er bijna een bibliotheek mee vullen, of een boek van 4720 bladzijden. Ik denk ook hier dikwijls over na, en sta af en toe zelf versteld van datgene wat door de jaren is opgebouwd.

Het eerste wat ik doe als ik opsta is nadenken over wat ik vandaag ga schrijven. Gewoonlijk is het de voorgaande dag al gerijpt, om maar te zeggen hoe het in mijn dagelijks gebeuren is ingeburgerd. Soms hoop ik dat er zich mensen melden die ook een nieuwsitem willen schrijven of informatie willen bijdragen, maar het zal bij ijdele hoop blijven vrees ik.Vandaag of morgen is de bron misschien toch uitgeput.

Laten we ons vandaag echter focussen op de 3 jumbo in wording die het huis verlaten hebben. Ik hoop trouwens dat er in de loop van de volgende 2 weken nog een aantal koi naar huis gaan, want ik heb plaats nodig...veel plaats.

Voor 25 maart moet ik de koi die binnen zitten allemaal overzetten naar buiten, goedschiks of kwaadschiks. Of ze nu bij mij in wat kouder water zitten of bij de klant, het zou geen verschil mogen maken, en op deze manier vermijd je ook het dubbele overzetten, waardoor je de koi geen tweede aanpassing moet laten doorstaan.

De showa van Geert werd gisteren ook in zijn eigen bowl geplaatst om de reis naar huis aan te vatten. Deze bowls zijn bijzonder geschikt om grote koi te presenteren en ik maak er dan ook dankbaar gebruik van. Door het bijgeleverde deksel bescherm je ook de koi indien ze voor langere tijd even moeten bijgehouden worden. 

De showa met de naam Kimiko werd 67 cm gemeten, terwijl ze 64 cm op het certificaat vermeld stond. Een doorgroei toch van enkele centimeter tijdens de winterperiode. Jumbo capaciteiten in overschot, en ik verwacht binnen enkele jaren dan ook een brok kracht van 80 cm terug te zien. 

Ik kreeg nadien ook nog een filmpje aan van haar nieuwe verblijfplaats, en ik zie dat ze bij de kleinere in de vijver behoort. Dat zal echter weldra veranderen. Zet hem op en doe je best Kimiko !

Twee andere kleppers werden ook één voor één gebowld en gefilmd. Vooreerst de sanke van Taniguchi die zich met haar 65 cm imposant en beloftevol toont. Ze heeft een hele weg afgelegd, van tosai naar sansai, zoals je hier in het filmpje nog kan zien.

Dit jaar was het een triestig wederzien met Taniguchi San. Hij heeft het zwaar na zijn perikelen vorig jaar. Hij moet van niets terug beginnen en heeft het niet eenvoudig om zijn zaak terug op te bouwen. Helaas waren er momenteel ook geen tosai aanwezig waar ik warm van werd, ondanks het feit dat ik bereid was er een aantal aan te kopen. Ik wens hem het beste toe voor de toekomst.

De 3de koi was de brute tancho sanke van Takigawa. 76 cm werd ze gemeten en het is een serieuze kanshebber om een eind over de 80 te gaan. Takigawa Koifarm is aan een make over bezig. De patron wordt een dagje ouder en zijn zoon Hassei Takigawa is volop bezig om de zaak een nieuw elan te geven, en volgens mij met veel toewijding.

Ik kocht tijdens deze reis nog een bloedmooie kohaku, en ik heb nog geboden op een kohaku van Takigawa die op de Chugoku veiling werd aangeboden, maar daar heb ik niets meer van gehoord, dus dat zal niets worden. 

Afgesloten van de rest zag ik 2 oyakai die aangekocht werden door de Takigawa koifarm. Een bloedmooie showa en Sanke die de koifarm zullen moeten vertegenwoordigen in de toekomst. Ik kon er  helaas geen filmpje of foto's van maken, ik kon ze enkel zien via het glas. Een kohaku van Matsue werd ook aangekocht als Oyakoi maar die heb ik niet kunnen zien. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt. Ik zal het zeker proberen op te volgen.

Van Rudy kreeg ik ook nog een filmpje aan van zijn aankopen, ook in deze oerdegelijke bowl. Het is een luxe om ze in deze bowls te presenteren, ze zijn handelbaar door de handvaten en ruim om de koi te tonen. Mooi filmpje trouwens Rudy van de nieuwe koi en tegelijkertijd een kijkje in jouw vijver met volgens mij bijna allemaal koi van Interkoi ! Complimenten...

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

13 reacties

Johan D

Drie mooie koi , Proficiat Geert en Rudy


Johan

Gefeliciteerd Geert en Rudy Geniet van de mooie nieuwe aanwinsten. Ga de ontwikkelingen volgen 👍🏻


wim.v

Rudy, 2 geweldige vissen. Daar gaat ge veel plezier aan beleven. Die wil ik binnen een paar jaar nog wel is terug zien. 

rudy

mercie Wim


Christof

Proficiat Geert en Rudy! Geniet van dat moois! 4720 nieuwsitems, manman... de jubileum bij 5000 is niet ver meer af. Dat moet gevierd worden.

rudy

bedankt Christof bedankt Christof


Smetje

Hier het eerste \"momo-bloed\" in de vijver gegaan en hiermee ook de eerste Interkoi vis. Ze zwemt heerlijk mee met de rest alsof ze hier al jaren zwemt. We gaan ze vertroetelen zoals de andere en haar rustig laten uitgroeien tot wat ze in haar mars heeft. Luc je zou het niet gezegd hebben dat je pas terug was van Japan. Goeie grond i  Arendonk blijkbaar 


William William

Heeft Taniguchi zijn ouderdieren verloren ? als ik mij de foto\'s en de info goed herinner waren dit SFF Koi.

interkoi

Ja hij heeft momenteel alle ouderdieren verloren en kweekt met koi van klanten die hem verder willen helpen voor zover ik begrepen heb. Ik had er medelijden mee, en ik moet er eigenlijk nog veel geld van trekken.


Gerwin

Enorm RESPECT voor je Luc. Echt ongelofelijk hoe je het vol weet te houden om dagelijks iets te schrijven. En meestal ook nog boeiend nieuws ook. Ook enorm knap hoe je tijdens je Japanreis dit blijft vol houden en al je aankopen en koi van klanten direct op je website plaatst, voorzien van de nodige foto\'s en filmpjes. Dat is geen werk, maar loodzware arbeid. Ondanks dat ik al jaren zelf geen koi meer heb, blijf ik jouw site toch met interesse volgen. 


rudy

ze doen het prima Luc,

Willy

Mooie aankopen, heel passend bij je collectie.

rudy

@Willy bedankt


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240