Narita Niigata Showa Project

Narita Niigata Showa Project

De vraag die al ettelijke malen gesteld wordt, kan natuurlijk niet ontbreken. Wie is de kweker van deze Showa die ik  in dit project heb aangekocht. Ik heb de naam bewust nog niet laten vallen omdat ik eerst meer informatie wou, maar die heb ik ondertussen nog niet gekregen. Zal dus later nog volgen.

Maar eerst een korte verklaring. Je moet goed beseffen dat Narita San de No. 1 is, niet enkel in Japan, maar ook over de hele wereld. De kracht dat die man beschikt zowel in aankoop als verkoop is zo groot dat je dit nooit mag onderschatten. 

Nu kan je misbruik maken van die macht, maar je kan ook lange termijnwerk doen, en ik kan je verzekeren als ik iemand vertrouw wat betreft de aankoop van koi en het doen van zaken, dan is het Narita San. Ik heb ook bewust stap voor stap gedurende jaren genomen om iets meer ervaring op te doen met hem, met andere woorden "ik ben niet over één nacht ijs gegaan".

Ik kan enkel beamen dat het gegarandeerd number 1 is. Door zijn jarenlange positie heeft hij een ereplaats afgedwongen bij de kwekers en zal men hem altijd als eerste contacteren om de betere koi aan te kopen, het zij per stuk, het zij per selectie. Waarom ? Niet omdat hij ze aan kan kopen, maar vooral omdat hij ze aan de beste prijzen kan verkopen.

Dit geeft hem de toegang tot de aankoop van de beste koi en de eerste keus in de selecties. Toen ik zijn aanbiediengen bekeek van de tosai, kon ik alleen maar beamen dat de koi in prijs/kwaltieit verhouding bijzonder correct waren. Bij de rondgang werd ik echter systematisch naar 1 vijver getrokken, en die bleek niet te koop te zijn, die wou hij zelf op laten groeien in een mudpond in Niigata.

De laatste jaren is er echter een bepaalde relatie ontstaan tussen Ryuki San en mij, vraag me niet waarom, maar het respect is er. Hij weet wat ik al jaren doe, hij heeft een bijzonder respect voor mij, alhoewel ik niet precies weet waarom, maar het is er. Als Ben en ik er komen, dan zal hij niet nalaten ons een bepaald gevoel te geven waar waardering uit blijkt. Misschien wel op de manier waarop wij zaken doen en koi aankopen. 

Natuurlijk is hier altijd een vorm van zakelijk respect mee gemoeid, en hij weet ook dat wij geen koi van miljoenen aankopen, maar iets is er dat hem aanspreekt. Onze aanwezigheid op alle veilingen en de toch niet kleine aankopen die wij altijd doen zal er ook voor iets tussen zitten. Soms draagt het ook bij tot bepaalde situaties waarbij hij in de biedingen op koi zijn bod inhoud om ons de koi te gunnen. Maar niet bij de toppers...

Vorig jaar heeft hij een groot aantal showa aangekocht bij Izumya waar hij prachtige showa uit heeft verzameld. (sfeerfilmpje van izumya koi farm) Deze werden in zijn mudpond in Niigata gezet en de resultaten waren briljant. Op de events later op het jaar, werden er een aanzienlijk aantal showa voor verschrikkelijk hoge bedragen verkocht en dit jaar wou hij hetzelfde doen, totdat ik op de proppen kwam.

Ik kon hem overtuigen om samen te werken. Vermoedelijk door mijn innemende lach, maar geloof me,  het duurde bijzonder lang om een voorstel te formuleren, de stilte was nijpend lang. Toen stelde hij me voor om hem het vertrouwen te geven om 30 van deze tosai door te laten groeien in 1 van zijn mudponds.

Ik was toch even verbaasd van dit voorstel,moest even slikken, maar deze gelegenheid kon en mocht ik niet laten voorbijgaan. Ik wist dat de prijs niet van de poes zou zijn, maar hij heeft me niet doodgemaakt met zijn financieel aanbod. Duurder dan normaal, maar een haalbare zaak, toch zeker  nadat ik de tosai gezien had.

Voorbeeld van één van de  Izumya showa, maar niet van deze selectie

Ik heb er ook geen problemen mee dat Narita San de beste koi selecteert, integendeel, hij zal dit stukken beter doen dan wij. Bovendien zal hij ook de meest vrouwelijke koi eruithalen. Jullie zullen denken dat hij de mooiste patronen eruit zal halen, maar daar zal je je in vergissen. Ik weet gegarandeerd zeker dat zijn koi oog showa zal selecteren die je in eerste instantie misschien nog niet wil aankopen.

Het doet er in feite niet toe, ik geef hem voor 100% mijn vertrouwen, en ik weet dat hij beter weet wat hij doet dan wij. Afgesproken is dat we voor 20 maart 130 foto's en filmpjes zullen ontvangen van deze showa van Izumya, die zich de laatste jaren toegelegd heeft op waardevolle showa, vergelijkbaar met Isa en Dainichi. Zijn naam staat natuurlijk ook garant voor kwaliteit, en ondanks het feit dat het geen gerenommeerde showa kweker is op dit moment, weet Narita San wat de mogelijkheden van de showa zijn.

Bestook me aub niet met vragen die ik niet kan beantwoorden. De meeste vragen zijn: Zijn het vrouwtjes of mannetjes ? Hoe groot worden ze ? enz....ik kan hier geen antwoorden op geven. Het enige wat ik zou kunnen zeggen is: als het gegarandeerde vrouwtjes zijn die 80 cm worden, dan moet je rekening  houden met een prijs die je niet wil horen !

VERGEET OOK NIET DE KENNIS DIE HIJ ONS AANLEERT
DAT IS NIET TE ONDERSCHATTEN !

In de loop van de volgende weken zal ik zoveel mogelijk informatie ontvangen over de bloedlijn, de oyakoi en mogelijk wat voorbeelden van showa die Narita al heeft grootgebracht van deze soort.

Nu wordt ik momenteel al overstelpt met vragen en nog eens vragen. Er zijn al veel mensen die een showa willen aankopen, want ik heb bewust de prijzen heel vriendelijk gehouden, zodat iedereen mee kan dingen naar één van deze tosai.

DAAROM HEB IK HET VOLGENDE BESLOTEN

Ik wacht met verkopen van de showa totdat ik van iedere koi een foto en een filmpje heb ontvangen. Wil je een showa aankopen van 395 of 595 euro, het maakt niet uit, je stuurt me je facturatiegegevens en ik maak een faktuur van 100 euro die je moet betalen.

Eenmaal de faktuur betaald, kan je showa uitkiezen uit de getoonde foto's en filmpjes na 20 maart. Zie je ze liever live vooraleer je tot aankoop overgaat, dan zullen we enkele gepaste datum doorgeven waarop je de showa kan komen bekijken. Mogelijk organiseren we enkele speciale dagen om de koi te presenteren op een bepaalde manier, maar ik kan onmogelijk first pick toezeggen.

Wel belangrijk is de opvang van deze showa, en de noodzakelijke quarantaine. Op 25 maart komen de tosai aan en zullen ze een 6-tal weken in quarantaine gaan. Je mag ze altijd komen bekijken, maar kiezen is nog niet mogelijk. Dat gaan we doen na de quarantaine periode op vooraf bepaalde dagen, tenzij je via foto of filmpje hebt gekozen.

De mogelijkheid is er natuurlijk ook om afspraken te maken voor de groeivijver, waarvan ik toevallig gisteren een kort filmpje van aankreeg. De inschrijvingen hiervoor zijn echter beperkt en gebonden aan een bepaalde hoeveelheid.

Wat betreft de azukari koi die naar "mijn mudpond in Niigata gaan", dat is even wachten tot ik meer informatie heb, maar inschrijven kan door storting van 1000 euro voorschot. Ik zal Narita San ook vragen om de 5 beste te selecteren voor de toekomst, maar dat je prijstechnisch ook verwoord zien.

Het zal een hele boekhouding worden wat betreft de verwerking van het project, dus probeer zo duidelijk mogelijk te communiceren aub.

IK ZAL VANDAAG AANWEZIG ZIJN VAN 10 - 12 UUR

 

Nog even samenvatten:

Wil je gebruik maken van de aanbiedingskorting van 50 euro en wil je een showa uit de reeks die naar Arendonk komt, geef dan je fakturatiegegevens en ik stuur een faktuur van 100 euro. Je mag dan een koi kiezen op het moment dat de foto's worden gepubliceerd. Je mag ook wachten tot je ze live kan zien.  Indien de showa niet bevalt op het ogenblik dat je de koi live hebt gezien, mag je nog altijd omruilen indien je wenst met de overblijvende showa.

Wil je een showa uit de 30 azukari reeks, geef dan je fakturatiegegevens en ik stuur je een faktuur van 1000 euro. Je mag dan een koi kiezen op het moment dat de foto's worden gepubliceerd Ik zal vooraf doorgeven op welk uur en welke dag de foto's online komen.

Vermits het drukke dagen waren, zou ik iedereen willen vragen die mee willen doen aan het project om vanaf nu definitief per mail of sociale media door te geven of je meedoet of niet, zodat ik geen vergissingen kan maken.(liefst per mail) Heb je reeds toegezegd, doe het dan nu nog eens aub. Dus nogmaals aangeven of je mee wil doen of niet om van de reductie van  50 euro gebruik te kunnen maken.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

1 reactie

Jack

Lijkt me een verdomd mooi project om een zeer hoge kwaliteit Showa  in bezit te krijgen. Als een lelijk eendje de pond in, en als mogelijke belofte er weer uit. Narita is de aangewezen persoon !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240